Inspiratie

In onze serie ‘tuinmeubelen vergelijken’: tuinbanken

Heb jij er wel eens op gelet hoeveel tuinbanken je tegen komt als je een stukje gaat lopen of met de auto langs een wijk met veel tuinen rijdt? Bankjes onder een boom of, voorzien van wat leuke poppen en plantjes als decoratie onder de vensterbank in de voortuin. Als je even op zo’n bankje gaat zitten merk je al snel dat dit wat minder comfortabel voelt als dat het eruit ziet. Toch wil jij ook jouw tuin voorzien van een of twee mooie tuinbanken. Je besluit op onderzoek uit te gaan en ‘googlet’ even… Het aanbod is verpletterend en je weet niet waar je moet beginnen. Je wilt er eigenlijk even voor gaan zitten, maar je hebt geen tuinbankje… Dit gevoel is verleden tijd. In vier eenvoudige stappen leiden we jou naar jouw ideale keuze. Als je direct weet wat je wilt kun je natuurlijk ook direct ons assortiment bekijken…

Tuinmeubelen vergelijken

Tuinmeubelen vergelijken

Tuinbanken vergelijken: het doel

Leuk, zo’n ijzeren jaren ’20 Frans bistro-setje. Het staat beeldig, maar heb je het wel eens gebruikt om een kopje koffie te drinken? Kussentje of niet, na een kwartiertje staat de afdruk van de opengewerkte zitting letterlijk op jouw zitvlak. Althans, zo voelt dat. Nu we het er toch over hebben, toch jammer dat je met een beetje postuur de pootjes van jouw stoel 10 cm de grond in voelt zakken. Zo’n bankje zouden wij dus aanraden voor decoratiedoeleinden.

Hoe wil je jouw tuinbank eigenlijk gebruiken? Zoek je veel zitcomfort? een stevige rugleuning? Als het even kan ook nog een tafeltje? Dan zijn onze converteerbare houten tuinbanken zeker iets voor jou! Als de tuin centraal staat en het middelpunt is van de knutselbehoefte van kinderen, feestende pubers en andere evenementen is zo’n bankje eerder een hindernis, want je hoopt de hele dag dat er vooral niets mee gebeurt of dat er geen kindervingertjes bekneld raken. Wellicht is zo’n makkelijke partybank dan een betere keuze. Zeker als deze ook nog ingeklapt mee moet op vakantie!

Tuinbanken vergelijken: iets speciaals

Zijn de bovenstaande banken voor jou echt te gewoon en zoek je naar iets specialers? Dan kan dit natuurlijk ook. Zo kun je kiezen voor leuke bankjes voor onder de boom of onder de grote boom. Misschien heb je in films wel eens zo’n oude baas lekker zien schommelen op de veranda en wil jij dat ook ervaren. Dat kan met onze schommelbanken, die door hun luifel ook vast in de smaak vallen bij jouw bezoekers. Heb jij liever zo’n leuk picknickmeubel waar de tafel en bankjes aan elkaar vastzitten of gluur je stiekem bij de de tuinbanken terwijl je een balkon hebt? Kijk dan eens bij onze picknickbanken.

Tuinbanken vergelijken: het onderhoud

Sommige mensen vinden het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Lekker met de kinderen de tuinbanken verven, wellicht een beetje nieuwe lak of wat teakolie… Voor deze categorie mensen is teak of hout prima geschikt, want die zijn wat onderhoudsgevoelig en bieden dus meer mogelijkheden om jezelf uit te leven. Mag het allemaal wat minder duurzaam omdat de kinderen die tuinbanken als een nieuwe speelplaats zien? Kies dan voor kunststof. Uiteraard hebben we ook een uitgebreide collectie metalen of aluminium tuinbanken.

Tuinen vergelijken: jouw budget

Nederland is Nederland, dus het leven is al duur genoeg. Daarom bieden wij houten of kunststof tuinbanken vanaf € 39,95. De prijs is dus geen excuus om geen inspiratie bij ons op te komen doen.

Bekijk hier onze collectie tuinbanken