Inspiratie

In onze serie ‘tuinmeubelen vergelijken’: loungesets

Ken je die ervaring? Dat je op de eerste warme dag naar buiten loopt en ziet dat jouw lounge set de winter minder goed heeft overleefd dan jij? Je grijpt onmiddellijk naar jouw smartphone en tikt bij Google ‘loungesets’ in. Tientallen pagina’s met aanbiedingen schieten voorbij en je humeur wordt ineens minder zonnig dan het weer. Dat wordt eindeloos tuinmeubelen vergelijken…. Gelukkig is dat niet nodig want wij helpen jou in vier stappen naar jouw ideale lounge set. Heb je jouw plaatje al in je hoofd? Dan kun je natuurlijk gelijk op zoek in ons aantrekkelijke assortiment!

loungesets vergelijken

loungesets vergelijken

Tuinmeubelen vergelijken: functie en functionaliteit

Stel je voor, je hebt een lounge set gekozen en je hebt alles netjes opgesteld staan. Lekker laag, want je ligt graag languit. Bovendien is zo’n laag model wel handig, want dan kan je erover heen kijken hoe de kinderen zich vermaken.
Toch jammer als je dan met een dienblad lekkers haast voorover klapt omdat de tafel zo laag is. Als je eenmaal afgeladen hebt zie je de gezichten van jouw tafelgenoten al… Ze bukken zich een hernia om bij hun bord te komen en na tien minuten zitten de eerste sausvlekken al op die leuke witte kussens…

Dat kan je voorkomen door vooraf in te schatten hoe je jouw lounge set het liefst gebruikt en wat je het liefste buiten doet. Lig je graag met het hele gezin onderuit, dan zou ik beginnen met de chaise longue lounge sets als ik tuinmeubelen zou vergelijken. Als je vooral lekker buiten wilt zitten en houdt van barbecueën of bourgondisch eten en drinken dan is de dining lounge set meer geschikt. Mocht je niet te veel ruimte hebben, dan is een hoek lounge set wellicht een goed idee en als je van alles wat wilt combineren is de stoel-bank combinatie een ideale start.

Bedenk ook direct even hoe je jouw nieuwe lounge set wilt gebruiken. Als je hem mee wilt nemen naar de camping is een licht model wel prettig en als er intensief geleefd wordt (eten, huisdieren, kinderen) dan zijn de smetteloos witte loungesets misschien wel mooi maar minder praktisch.

Tuinmeubelen vergelijken: materiaal

Loungesets zijn er in hout, rotan of Wicker en metaal of aluminium. De houten loungesets kun je weer onderverdelen in teak en steigerhout. Het voordeel is dat hout lekker natuurlijk is en goed past in de omgeving. Teakhout is iets eleganter, terwijl hardhout een robuuster karakter geeft. Rotan is tijdlozer. Het nadeel is dat je nogal wat onderhoud in huis haalt. Een onderhoudsarm alternatief voor Rotan is Wicker Rope. Wanneer je liever niet voor hout kiest kun je het robuuste metaal of elegantere aluminium overwegen. Een laatste optie, waarbij het onderhoud hooguit een vochtig doekje vraagt en de kans op roest nihil is, is kunststof.

Tuinmeubelen vergelijken: passend in de omgeving

Wanneer je op zoek gaat in ons assortiment loungesets is het ook goed om in de gaten te houden in welke omgeving je jouw lounge set gaat plaatsen. Als je een klassieke tuin hebt met veel hout en andere natuurlijke elementen steken robuuste metalen of zwarte aluminium loungesets wel erg af. Aan de andere kant is zo’n keuze wel erg mooi in een moderne tuin of ‘groene’ (gras)omgeving mee te breken.

Tuinmeubelen vergelijken: passend in jouw budget

Als laatste maar, zeker in Nederland, niet onbelangrijke argument is er jouw budget. Gelukkig hoeft dat nooit een spelbreker te zijn. In ons assortiment kun je al vanaf € 129.95 elke dag genieten van de tuin in jouw nieuwe lounge set. Laat de zomer maar komen!

 

Begin hier met het vergelijken van loungesets