Onderhoud Tuinmeubelen

Tuinmeubelen opbergen of niet?

Hoe vaak heb jij je al afgevraagd of de tuinmeubelen die je hebt buiten kunnen blijven staan? Als je ervoor wilt zorgen dat de kwaliteit goed blijft dan kun je er in sommige gevallen inderdaad goed aan doen om ze ‘s winters binnen neer te zetten. Of de tuinmeubelen buiten kunnen blijven staan is geheel afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Houten tuinmeubelen kun je zeker het beste in een schuur of garage neerzetten. Kunststof of metalen tuinmeubelen kunnen in de meeste gevallen wel buiten blijven staan.

Tuinmeubelen opbergen

Tuinmeubelen opbergen

Houten tuinmeubelen

Voor behoudt van de kwaliteit van is het aan te raden om jouw houten tuinset in het najaar naar binnen te brengen of in elk geval af te dekken. Je zorgt zo dat er geen vocht in het hout kan trekken en dat de meubelen niet beschadigd kunnen raken. Wil je vocht nog minder kans geven? Behandel jouw houten meubelen dan jaarlijks met verf, waterafstotende beits of speciale olie. Hiermee verleng je de levensduur van jouw houten tuinset. Extra bescherming tegen weersomstandigheden? Stal jouw meubelen dan in de winter binnen.

Kunststof of metalen tuinmeubelen

Wanneer je tuinmeubelen hebt die van kunststof of metaal zijn gemaakt, dan kun je deze in principe wel buiten laten staan. Het is dan wel aan te raden om ze af te dekken met bijvoorbeeld een zeil. Metalen tuinmeubels moeten wel zo behandeld zijn dat er geen roest gevormd kan worden. Let er daarom op dat er geen beschadigingen in het metaal zitten, roest heeft dan meer kans om de meubelen aan te tasten. Wanneer je kunststof of metalen meubelen in het voorjaar weer gaat gebruiken hoef je ze vaak alleen even schoon te maken.

Een beschermhoes

Meubelen die je buiten laat staan kun je het beste afdekken met een zeil of een op maat gemaakte Beschermhoes. In veel gevallen krijg je bij de aankoop van tuinmeubelen ook een hoes voor de bescherming. Is dit niet het geval dan kun je ook hoezen kopen voor bescherming tegen de invloeden van het weer. Vocht wordt dan tegengehouden maar ook vuil komt minder snel op de meubelen terecht. Het is aan te raden om deze hoezen goed vast te zetten zodat de wind er niet onder kan komen.