Inspiratie

Geef je een feestje? Koop een statafel!

Een statafel kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zeker wanneer je een feestje geeft dan is het wel zo prettig om ook statafels te hebben. de gasten kunnen dan ontspannen een gesprek voeren en buiten genieten van het mooie weer. Ook wanneer je een barbecue houdt waar veel mensen op bezoek komen dan is de statafel een ideaal tuinmeubel om toe te voegen aan jouw buitenkamer. Er zijn verschillende soorten statafels van uiteenlopende materialen. Als je al een set met tuinmeubelen hebt dan is het wel zo mooi om een bijpassend exemplaar te kiezen.

feest en statafels

feest en statafels

Een barbecue of feestje

Heb je een feestje georganiseerd of geef je een barbecue waarbij er veel mensen komen. Dan zorg je er met statafels voor dat er extra gezelligheid ontstaat. In dat geval kunnen gasten gaan en staan waar ze willen en ontstaan de leukste gesprekken. Natuurlijk is het ook prettig om een grote eettafel te hebben met comfortabele stoelen om uit te kunnen buiken. Door het plaatsen van een statafel zorg je voor een open sfeer en nodig je mensen uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Statafel met of zonder krukken?

Als je voor een statafel gaat dan kun je ervoor kiezen om hierbij ook krukken aan te schaffen. Krukken bij statafels hebben voordelen en nadelen. Een voordeel is dat je lekker kunt zitten tijdens het eten of het gesprek dat je voert. Je kunt dan echter niet meer praten over ‘sta’tafels omdat je aan de tafel zit. Het nadeel van krukken is dat de kans groot is dat je sneller moe wordt. Als je staat blijf je vaak meer in beweging en kun je ook een stuk fitter blijven. Denk daarom voordat je er één koopt na of je wel of geen krukken wilt aanschaffen.

Steigerhout, metaal of ander materiaal

Statafels zijn gemaakt van verschillende materialen. Het is wel zo mooi om de statafel ook te laten passen bij de tuinmeubelen die je al hebt. Zijn deze tuinmeubelen van metaal gemaakt, dan kun je ervoor kiezen om een statafel met een soortgelijk metalen frame te kopen. Het blad van de tafel kan dan bijvoorbeeld van hout zijn. Ook steigerhouten statafels zijn zeer goed te gebruiken in de tuin. Deze kun je gemakkelijk zelf maken maar ook gewoon aanschaffen. Andere houtsoorten zijn ook zeer geschikt voor een statafel. Zolang je het hout goed behandelt blijft de kwaliteit ook goed.