Inspiratie

Tuinplanten en tuinmeubelen combineren? Doe direct inspiratie op!

tuinmeubelen

Bij het inrichten van jouw tuin spelen niet alleen de tuinmeubelen een cruciale rol. Nee, dat geldt ook voor de beplanting in jouw tuin. De beplanting in jouw tuin is samen met de meubelen verantwoordelijk voor de uiteindelijke uitstraling van jouw tuin. Als je jouw tuin bijvoorbeeld een landelijke uitstraling mee wilt geven, is het voor de hand liggend om voor de nodige beplanting te kiezen. Wil je liever een strakke tuin hebben? Dan kies je alleen voor beplanting met een strak patroon.

Via Tuinmeubelsale.nl ben je in staat om allerlei tuinmeubelen aan te schaffen, maar wij bieden geen tuinplanten aan. Onze expertise ligt namelijk bij de tuinmeubelen en laten de expertise omtrent de tuinplanten aan andere partijen over. Wat wij echter wél doen, is jou graag informeren over het zo optimaal mogelijk inrichten van jouw tuin.

Zoals hierboven al gesteld, spelen de tuinmeubelen daar een cruciale rol bij. Met name door de afmetingen vallen de tuinmeubelen in een tuin nogal goed op, waardoor de tuinmeubelen direct veel aandacht opeisen. Dat geldt uiteindelijk niet alleen voor de tuinmeubelen, maar ook zeker voor de tuinplanten. In dit artikel willen we jou graag wat inspiratie op laten doen voor het combineren van tuinplanten met tuinmeubelen. Aan de hand van dit artikel ben je direct voor jezelf in staat om een prachtige tuin in te gaan richten!

tuinplanten en tuinmeubelen

tuinplanten en tuinmeubelen

Hangplanten bij het terras

Heb je gekozen voor een prachtig terras in jouw tuin? Bevindt dit terras zich in het midden van jouw tuin of bij één van de randen van jouw tuin? Indien het terras zich aan één van de randen van jouw tuin bevindt, is het advies om te kiezen voor hangplanten bij het terras. Aan de wand behorende bij het terras kan je prachtige planten ophangen; deze planten vormen vervolgens een mooi contrast met de tuinmeubelen op jouw terras.

Wil je graag hangplanten bij het terras hebben? Zorg er voor dat je kiest voor hangplanten voor buiten die winterhard zijn. Zodra je daar niet voor kiest, kan je in elk voorjaar weer nieuwe planten op gaan hangen. Alleen de hangplanten voor buiten die winterhard zijn, zijn in staat om de koude Nederlandse winters te overleven.

Aangezien de aanschaf van hangplanten behoorlijk prijzig kan zijn, is het niet wenselijk dat je hier elk voorjaar het nodige geld aan moet besteden. Kies dus altijd voor hangplanten voor buiten die winterhard zijn en voorkom daarmee een jaarlijks terugkerende uitgave.

Bij de hangplanten heb je overigens de keus tussen allerlei verschillende varianten, soorten en maten. Ons advies is om het niet té druk te maken aan de muur/wand. Het is geweldig om planten aan een muur te zien, maar het moet niet te overheersend worden bij een terras. Als de muur namelijk volledig met de hangplanten bedekt is, kan dit leiden tot een té drukke of een té chaotische uitstraling. Dat wil je eigenlijk ten koste van alles voorkomen.

Onze tip is dan ook om te kiezen voor hangplanten in één of hoogstens twee verschillende kleuren. Kies bovendien voor hangplanten met een redelijk rustige en strakke uitstraling; die planten zijn een stuk rustiger dan weelderige planten die alle kanten op groeien. Hoogstwaarschijnlijk wil je op jouw terras vooral genieten van gemak en van de lekkere Nederlandse temperaturen; je wilt dan zo min mogelijk tijd besteden aan het bijknippen van de hangplanten. Kies daarom – wat ons betreft – altijd voor strakke hangplanten die voor buiten geschikt zijn én winterhard zijn!

Combineer een terras met een grasmat

Heb je een prachtig terras in jouw tuin? Heb je mogelijk ook nog voor een overkapping gekozen en voor een stenen pad door jouw tuin heen? Het advies is ook altijd voor enig groen in jouw tuin te kiezen. Dat geeft jouw tuin niet alleen een fraaie uitstraling, maar is ook goed voor het ecosysteem in ons land.

Stel nou voor dat je een tuin met alleen maar stenen en tuinmeubelen hebt. Na een lange en heftige regenbui is het water dan niet in staat om weg te trekken uit jouw tuin; het is daardoor goed mogelijk dat de stenen snel verzakken of dat je last krijgt van plaatselijke overstromingen in jouw tuin.

Door voor het nodige groei in jouw tuin te kiezen, is het water wél in staat om uit jouw tuin te verdwijnen. Kies daarom altijd voor begroeiing; in onze ogen is het bovendien bijzonder fraai om een terras te combineren met een grasmat. Terwijl jij op jouw loungeset heerlijk een boekje aan het lezen is, zitten jouw kinderen heerlijk op de grasmat te spelen. Ook dat is een voordeel van een prachtige grasmat in jouw tuin.

Bovendien is bijvoorbeeld een grasmat, maar ook de verschillende beplanting, goed voor het milieu. De planten trekken immers insecten aan, waardoor deze insecten ook kunnen overleven. Met het oog op de flora en fauna in ons land is het dus ook goed om voor een grasmat en voor beplanting in de achtertuin te kiezen.

Aangezien je ook prachtige tuinmeubelen in jouw tuin wenst te hebben, biedt jou dit de mogelijkheid om een terras te combineren met een prachtige grasmat. Hoe je dit precies vorm moet gaan geven en in moet delen? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van de ruimte in jouw tuin en jouw eigen voorkeuren. Probeer hierbij out-of-the-box te denken, durf creatief om te springen met de aanwezige ruimte en kies ook voor handige én fraaie tuinmeubelen. Daarmee weet je het gemak en het plezier in jouw tuin alleen maar naar een nóg hoger niveau te tillen.

Pas leuke decoratie toe in jouw tuin

Een prachtige buitenkaars in de vorm van een boomstam, een leuke theelichthouder of een miniatuurvariant van een watermeloen? Het zijn enkele voorbeelden van producten die je in onze webshop onder de categorie ‘Decoratie’ vindt. Met dergelijke decoratie ben je ook in staat om de tuinmeubelen en planten perfect met elkaar te combineren; deze decoratiestukken zorgen eigenlijk voor de verbinding tussen de meubelen en de planten. Veel plezier en succes met het inrichten van jouw tuin!