Onderhoud Tuinmeubelen

Het onderhouden van jouw tuinmeubelen; handige tips op een rijtje

tuinmeubelen onderhouden

Ben je de trotse bezitten van fraaie tuinmeubelen? Maak je bijvoorbeeld met veel plezier gebruik van jouw tuinbank, jouw loungeset en/of jouw eettafel? Dan is het ongetwijfeld wenselijk dat je daar voor een langere periode gebruik van kunt maken.

Zodra je deze meubelstukken via onze webshop aangeschaft hebt, ben je eigenlijk al verzekerd van een lange levensduur. Wij bieden namelijk alleen maar hoogwaardige tuinmeubelen aan, waardoor je automatisch van een lange levensduur geniet. Dit komt onder meer doordat wij alleen maar samenwerken met gerenommeerde merken; merken die in staat zijn om hoogwaardige meubelen te leveren.

Tegelijkertijd is het ook van essentieel belang dat je jouw tuinmeubelen van de juiste verzorging voorziet. Zo is het wenselijk dat je jaarlijks jouw tuinmeubelen onderhoudt, dat je jouw tuinmeubelen regelmatig schoonhoudt en dat je op die manier de levensduur van de tuinmeubelen verder weet te verlengen.

In dit artikel zetten we graag enkele tips op het rijtje met betrekking tot het onderhouden van jouw tuinmeubelen. Daarbij bespreken we niet alleen hoe je de levensduur kunt verlengen, maar óók hoe je tuinmeubelen zo lang mogelijk zo mooi mogelijk weet te houden. Het is goed mogelijk dat na verloop van tijd bijvoorbeeld verf eraf gaat bladderen; in dat geval is het wenselijk dat je de tuinmeubelen op de juiste manier gaat verven. Dat doe je met een juiste kwast en met de beste verf voor buiten. Onder meer over het verven van tuinmeubelen vind je in dit artikel enkele handige tips!

tips onderhoud tuinmeubelen

tips onderhoud tuinmeubelen

Tip 1: maak de tuinmeubelen regelmatig schoon

De eerste tip die wij hebben, is redelijk cliché: zorg ervoor dat je jouw tuinmeubelen regelmatig schoon weet te maken. Door jouw tuinmeubelen met enige regelmaat schoon te maken, weet je de levensduur van jouw tuinmeubelen positief te beïnvloeden.

Daarbij komt ook nog eens dat het voor het algehele gemak super aangenaam is om op schone tuinmeubelen te zitten. Dat maakt het verblijven in jouw tuin toch nog een stukje aangenamer. Bij het schoonmaken van de tuinmeubelen is het wel van belang om de juiste middelen te gebruiken. Gebruik hier bij voorkeur niet al te krachtig spul voor, aangezien dat voor schade kan zorgen aan de tuinmeubelen.

In veel gevallen kan je het beste een borsteltje of een doekje in combinatie met heet water gebruiken. Het water kan je vervolgens ook nog mengen met wat schoonmaakmiddel; dit vind je in onze webshop ook onder de noemer ‘Onderhouden’. In ons assortiment vind je namelijk niet alleen hoogwaardige tuinmeubelen, maar ook allerlei attributen waarmee je de levensduur van jouw tuinmeubelen weet te verlengen!

Tip 2: verf regelmatig jouw houten tuinmeubelen

Heb je gekozen voor houten tuinmeubelen? Dan heb je in onze ogen een verstandige keuze gemaakt. Een belangrijk voordeel van het materiaal ‘hout’ is namelijk dat je dit materiaal perfect in verschillende stijlen kunt integreren. Als je bijvoorbeeld een moderne tuin hebt, past een houten tuinbank daar prima in. Dat is echter ook het geval als je een landelijke tuin hebt; ook daar passen de houten tuinmeubelen perfect in.

Het is echter wel goed mogelijk dat het hout na verloop van tijd gaat verkleuren. Donker hout kan bijvoorbeeld een stuk lichter worden, terwijl de verf ook nog eens af kan gaan bladderen. In deze gevallen is het absoluut aan te raden om jouw tuinmeubelen van een nieuw laagje verf te voorzien. Wat je daarvoor nodig hebt? Onder meer de beste verf voor buiten. Die verf hecht namelijk goed op het hout, is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zorgt voor een fraai uiterlijk van jouw houten tuinmeubel.

Verder is het advies om te zorgen voor een hoogwaardige kwast/roller. Daarmee maak je het verven van jouw houten tuinmeubelen een stuk makkelijker, terwijl je ook nog eens snel weet te werken. Het verven van houten tuinmeubelen is op zich niet al te lastig, maar je moet er wel even goed de tijd voor uittrekken. Nadat je de houten tuinmeubelen geverfd hebt, staan deze in ieder geval weer te shinen in jouw tuin! Alleen daarom is het al aan te raden om jouw houten tuinmeubelen af en toe van een nieuwe verflaag te voorzien. Dit komt bovendien de levensduur van de houten tuinmeubelen verder ten goede!

Tip 3: bescherm je tuinmeubelen goed

Als je jouw tuinmeubelen goed wilt onderhouden, begint dit eigenlijk al bij de bescherming van de tuinmeubelen. Zo is het advies om altijd voorzichtig met de tuinmeubelen om te gaan, maar ook om de tuinmeubelen in de herfst en in de winter goed af te dekken. Sterker nog; dat is van cruciaal belang voor de levensduur van tuinmeubelen.

Ons advies is dan ook om altijd voor een stevige beschermhoes te zorgen. Deze beschermhoezen zijn in onze webshop te koop en stellen jou in staat om de tuinmeubelen op de juiste manier te beschermen. Gedurende de herfst en winter krijgen de tuinmeubelen namelijk met de nodige externe invloeden te maken; denk hierbij aan regen, onweer, hagel, de krachtige wind en de lage temperaturen.

Dergelijke invloeden zijn van grote invloed op de staat en de levensduur van de tuinmeubelen. Zorg er daarom voor dat je in de herfstperiode de tuinmeubelen op een vaste plek in jouw tuin neerzet en doe vervolgens de beschermhoes over deze meubelen heen. Zorg er vervolgens ook voor dat deze beschermhoes stevig ligt. Daarmee bedoelen we dat de hoes niet door een flinke windvlaag zomaar los kan schieten; leg bijvoorbeeld stenen neer op de hoeken van de beschermhoes.

Onder aan de streep is het onderhouden van jouw tuinmeubelen géén hogere wiskunde. Je moet er echter wel de nodige tijd aan besteden en je moet altijd de juiste middelen gebruiken. Ben je op zoek naar onderhoudsmiddelen voor het onderhouden van jouw tuinmeubelen? Dan ben je daarvoor aan het juiste adres bij Tuinmeubelsale.nl. Wil je jouw houten tuinmeubelen van een nieuwe verflaag voorzien? Dan is het advies om bij de plaatselijke bouwmarkt op zoek te gaan naar de beste verf voor buiten. Het aanbrengen van een nieuwe verflaag is ook bepalend voor de levensduur van jouw tuinmeubelen!