Inspiratie

Wat kost een zwembad in de tuin?

zwembad

Wil je graag van het goede leven genieten? Wil je daarbij ook genieten van de heerlijke zomerse temperaturen in ons land? Dat is mogelijk! Hoe? Door een zwembad in de tuin aan te leggen. Met een zwembad in jouw tuin heb je altijd de beschikking over een heerlijke plek waar je kunt relaxen, af kunt koelen en bij kunt komen. Als je kinderen hebt, is een zwembad ook een ideale plek voor het ultieme vermaak. Kortom: genoeg redenen om eens naar de mogelijkheden te kijken tot het aanschaffen van een tuin.

In dit artikel bespreken we graag wat het kost om een zwembad in de tuin aan te leggen. Hierbij kijken we zoal naar de aanschaf van het bad als het aanleggen van het bad. Voor het aanleggen van het bad is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er een behoorlijk gat in de tuin gemaakt wordt. Daarnaast kijken we ook nog naar de jaarlijkse kosten van een zwembad in de tuin. Een dergelijk zwembad moet je namelijk ook schoonmaken en onderhouden.

zwembad kopen

zwembad kopen

Wat kost het aanleggen van het zwembad?

Het is goed om te weten dat de prijzen voor een zwembad behoorlijk kunnen variëren. Je kunt allereerst voor de laagste prijs genieten; in dat geval is het een zwembad van pregebafriceerd folie. Dit is niet het beste materiaal en zodoende is de aanschaf van een dergelijk zwembad ook niet direct aan te raden. Je moet hierbij denken aan een prijs tussen de 5000 en 15000 euro. Dit is nogal een verschil, maar dit heeft te maken met de afmetingen en diepte van het zwembad. Overigens is dit zwembad vaak zelf te monteren.

Daarnaast kan je ook gaan voor een monoblock polyester zwembad. Dit materiaal is een stuk beter en heeft een langere levensduur. Daartegenover staat ook een hoger prijskaartje; tussen de 8.000 en 30.000 euro kost een dergelijk zwembad. Ook hierbij spelen de afmetingen van het zwembad een belangrijke rol voor de uiteindelijke prijs.

Tot slot kan je ook voor een bouwkundig foliebad gaan. Een dergelijk bad kan in alle vormen geleverd worden en kost tussen de 15.000 en 30.000 euro. Voor dit bad moet je dus behoorlijk diep in de buidel tasten, maar je bent daarbij wel verzekerd van de hoogste kwaliteit.

De bovenstaande prijzen zijn overigens inclusief het aanleggen van het zwembad. Je kunt enigszins op de kosten besparen door een deel van het werk uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld al het gat uitgraven door bijvoorbeeld een minigraver te huren. Huur vervolgens een aanhanger waarmee je al het grond af kunt voeren. Door dit zelf te doen, kan je mogelijkerwijs al een behoorlijke som geld besparen.

Tip: combineer het zwembad met een tuinhuis

Ons advies is absoluut om eens naar een combinatie van een zwembad en een tuinhuis te maken. Als je voor een tuinhuis met veranda kiest, kan je een prachtige combinatie in jouw tuin verkrijgen. Heerlijk relaxen in het tuinhuis of op de veranda en vervolgens een afkoelende duik in het prachtige zwembad nemen!