Onderhoud Tuinmeubelen

Het onderhouden van tuinmeubelen

onderhouden van tuinmeubelen

De tuin is tegenwoordig vaak echt een plek waar je tot ontspanning kunt komen. We richten onze tuin vaak zo in alsof het een woonkamer is die we naar buiten hebben verplaatst. Daarbij hoort ook een goede set met tuinmeubelen zoals een fijne bank op een terrasje of een grote eettafel met daaromheen comfortabele stoelen. Het onderhouden van tuinmeubelen hoort daar automatisch bij. We bedoelen dan niet alleen het het schoonmaken van de tuinmeubelen. Het onderhouden van tuinmeubelen gaat ook over het beschermen van deze meubelen tegen verschillende weersomstandigheden.

tuinmeubelen onderhouden

tuinmeubelen onderhouden

Het onderhouden van tuinmeubelen: kunststof

Kunststof tuinmeubelen onderhouden is zeer eenvoudig. Zodra het voorjaar aanbreekt en de dagen langer worden krijgen veel mensen tuinkriebels. Zeker als de temperaturen omhoog gaan wordt het tijd om de tuinmeubelen weer klaar te zetten. Als jouw kunststof tuinmeubels in de winter buiten hebben gestaan dan kunnen ze waarschijnlijk wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Ook na een overwintering in een schuur of garage is een poetsbeurt op zijn plaats. Gelukkig is dat niet al te moeilijk en kun je met een emmer en een sopje op al veel werk verrichten. Zodra ze droog zijn, zijn de tuinmeubelen weer klaar voor gebruik.

Het onderhouden van tuinmeubelen: hout

Wanneer je houten tuinmeubelen hebt dan vergen deze wat meer onderhoud dan kunststof tuinmeubelen. Het beste is om het tuinseizoen te beginnen met een behandeling met onderhoudsolie of lak. Dit doe je bij voorkeur zodra je ze voor het eerst buiten zet. Bij de bouwmarkt of een speciaalzaak tref je vaak alles wat je nodig hebt. Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan kun je jouw cleaning set natuurlijk ook hier bestellen. Het is ook belangrijk om jouw houten tuinmeubelen in de winter in een schuur of in een garage op te slaan. Hierdoor blijft de kwaliteit van de houten meubelen langer goed dan wanneer ze buiten buiten moeten overwinteren.

Het opslaan van tuinmeubelen in de winter

De herfst en de winter kunnen ervoor zorgen dat tuinmeubelen worden aangetast. Vooral houten tuinmeubelen zijn vaak vatbaar voor verschillende weersomstandigheden. Lange periodes van regen, vorst en sneeuw kunnen ervoor zorgen dat de kwaliteit van de tuinmeubelen achteruitgaat. Zoals gezegd is het belangrijk om houten tuinmeubelen te behandelen met de daarvoor geschikte onderhoud oliën of beits, maar in de winter geldt voor deze meubelen en ook voor kunststof tuinmeubelen dat je deze het beste binnen kunt opslaan in een schuur of in de garage. Zo voorkom je dat weersomstandigheden invloed hebben op de kwaliteit van de tuinmeubelen en kun je jarenlang genieten van deze mooie meubelen.

 

Bekijk hier al onze cleaners