Materialen

Ontdek het voordeel van houten tuinmeubelen

Er zijn verschillende soorten meubelen die je in de tuin kunt gebruiken. Het mooiste is om een degelijke set houten tuinmeubelen te hebben. Houten tuinmeubelen kun je in verschillende uitvoering kopen. Ook zijn er verschillende soorten hout beschikbaar. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kwaliteiten en vergt ook onderhoud op een bepaalde manier. Ben je op zoek naar een mooie bank voor in de tuin of een tuintafel met een paar leuke stoelen? Kijk dan eens naar de verschillende mogelijkheden met houten tuinmeubelen.

Steigerhout

De laatste jaren is het vooral een trend om in de tuin meubelen te hebben gemaakt zijn van steigerhout. Houten tuinmeubelen van steigerhout kun je eenvoudig zelf maken. Je kunt ze uiteraard ook kopen op veel plekken. Wat dacht je van een robuuste grote tuintafel met daarbij een bank en stoelen, gemaakt van steigerhouten planken, in de tuin? Deze steigerhouten planken zijn dezelfde planken die gebruikt worden om steigers te beleggen in de bouw. De ruwe planken kun je behandelen met daarvoor geschikte steigerhoutbeits. Het is ook mogelijk om de steigerhouten tuinmeubelen te voorzien van een whitewash of een greywash. Hiermee krijgen de meubelen een compleet andere uitstraling. Met een paar mooie kussens heb jij zo een geschikte houten tuinset.

Teakhout

Een andere veel voorkomende houtsoort die gebruikt wordt voor houten tuinmeubelen is teakhout. Teakhout is vaak duurzaam gekweekt en van hoge kwaliteit. Om de houten tuinmeubelen van teakhout goed te onderhouden is het aan te raden om één keer per jaar de meubelen met daarvoor geschikte teakhout olie te behandelen. Zorg ervoor dat de meubelen in de winter goed beschermd zijn door ze onder een afdak of in de schuur te stallen. Zo hebben weersomstandigheden geen invloed op de kwaliteit van de houten tuinmeubelen.

Hardhout

Als je echt wilt kiezen voor degelijke houten tuinmeubelen kies dan voor tuinmeubelen die gemaakt zijn van hardhout. Hardhout is hout van hoge kwaliteit, gaat lang mee en is minder vatbaar voor beschadigingen. Ook kunnen hardhouten tuinmeubelen beter tegen verschillende weersomstandigheden. Zijn de meubelen vies of hebben zij een groene aanslag gekregen? Dan kun je deze eenvoudig met een sopje met bijvoorbeeld groene zeep schoonmaken. Omdat hardhout van zulke hoge kwaliteit is zal het hout hierdoor niet beschadigen. Diezelfde hoge kwaliteit zorgt ervoor dat hardhouten tuinmeubelen jaren mee kunnen gaan. Zo kun je met een hardhouten bank, een tafel en een paar stoelen een complete woonkamer in jouw tuin realiseren. Laat de zomer maar komen!

 

Bekijk hier onze houten tuinmeubelen