Inspiratie

Hoe kies ik de perfecte tuinstoelen?

Je kunt de tuin inrichten met verschillende soorten meubelen. Een set perfecte tuinstoelen hoort daarbij. Lijkt het jou niet lekker om in het voorjaar en in de zomer lekker te genieten van het mooie weer?  De optimale tuinstoelen kiezen begint met de juiste materiaalkeuze zoals kunststof, hout of metaal. Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende uitvoeringen van tuinstoelen. Wanneer je languit wilt kunnen genieten in een stoel in de zon dan is een Lounge stoel of een ligstoel geschikter dan bijvoorbeeld een stoel die je aan een tuintafel neerzet. Wil je zitten en liggen combineren, dan kun je kiezen voor een verstelbare tuinstoel.

perfecte tuinstoelen kiezen

perfecte tuinstoelen kiezen

Verschillende soorten tuinstoelen

Tuinstoelen zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen. Als je een complete tuinset koopt met een grote tafel dan heb je daarbij vaak eettafel stoelen die niet verstelbaar zijn. De stoelen hebben de ideale hoogte om aan de tafel te kunnen zitten. Je kunt er ook voor kiezen om Verstelbare stoelen te nemen. Hierbij kun je vaak de rugleuning verstellen en in sommige gevallen ook de zitting. Kies je voor een kunststof tuinstoel dan heb je het voordeel dat deze ingeklapt kan worden en dus makkelijker op te bergen is. Om langer te kunnen genieten in de zon kun je er ook voor kiezen om een Lounge stoel of een relaxstoel te kopen. Hier kun je op zitten maar deze stoel kan ook zo versteld worden dat je er languit op kan liggen. Wil je samen met je partner genieten van een zomerse avond? Dan is het ook mogelijk om een love seat te kopen. Dit zijn twee stoelen die aan elkaar bevestigd zijn met in het midden een klein tafeltje. Hierop kun je een hapje en een drankje neerzetten om jouw gezellige avond compleet te maken. Geniet ervan!

Hout, kunststof of metaal

Als je tuinstoelen gaat kopen waar kies je dan voor? Het materiaal dat je kiest hangt geheel af van jouw wensen. Stoelen die gemaakt zijn van kunststof of van metaal zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Dat wel zo prettig wanneer je lekker snel wilt gaan zitten om van het weer te genieten. Als je zeker weet dat het hout wordt kun je kiezen uit verschillende houtsoorten zoals bijvoorbeeld teakhout, steigerhout of hardhout. Het is met deze tuinstoelen wel aan te raden om ze eenmaal per jaar te behandelen met daarvoor geschikte olie of beits. Ook kun je tuinstoelen in de winter het beste binnen stallen in een schuur of in een garage. Zo waarborg je de kwaliteit van de stoelen beter.

 

Bekijk hier onze tuinstoelen