Onderhoud Tuinmeubelen

Het opbergen van je tuinkussens doe je zo

tuinkussens opruimen

We hebben ze eigenlijk bijna allemaal wel in onze tuin, tuinkussens! Of ze nu afkomstig zijn van een loungebank, een tuinstoel of een heerlijk ligbed, op al deze tuinmeubelen liggen vaak tuinkussens waar we graag en veel gebruik van maken! Zo zorgen de tuinkussens ervoor dat we heerlijk comfortabel kunnen zitten, liggen en relaxen, maar daarnaast geven ze ook steun aan onze rug en zorgen ze ervoor dat we in een goede houding kunnen plaatsnemen. Hiermee voorkomen we dus nek en rugklachten. Enorm belangrijk dus om goede tuinkussens aan te schaffen en te kiezen voor een hoge kwaliteit, je maakt er immers veel gebruik van en als het goed is gaan ze jaren mee!

Maar naast dat je een goede keuze moet maken bij het aanschaffen van tuinkussens is ook het opbergen van deze tuinkussens minstens zo belangrijk! Door ze op een goede manier op te bergen gaan ze namelijk langer mee en zorg je er ook voor dat de kwaliteit langer en beter behouden wordt! Maar welke manieren voor het opbergen van je tuinkussens zijn er eigenlijk allemaal? En welke manier past het beste bij jou en je tuin? Wij vertellen het je graag in dit artikel!

 

Waarom is goed opbergen zo belangrijk?

Als eerste geven we antwoord op de vraag waarom het goed opbergen van tuinkussens zo belangrijk is. Dit heeft namelijk een aantal redenen. Ten eerste zorgt het ervoor dat je kussens langer mooi blijven. Verschillende factoren hebben namelijk enorm veel invloed op hoe mooi de kussens blijven. Denk bijvoorbeeld aan zon, regen en wind. Deze factoren hebben namelijk allemaal invloed op het behoudt van de kwaliteit van je tuinkussens!

Tuurlijk kunnen de kussens tegen zonlicht, daar zijn ze ook specifiek voor gemaakt. Maar toch kan het handig zijn om ze soms ook even op te bergen. Als ze namelijk echt dag en nacht buiten liggen in alle seizoenen slijten ze beduidend sneller en leveren ze dus ook eerder in op kwaliteit. Daarnaast heeft ook zeker regen oftewel vocht een zeer negatieve invloed op de kussens. Als je de kussens heel de nacht buiten laat liggen en ook tijdens een flinke regenbui dan zal het vocht je kussens binnendringen en ze van binnenuit aantasten. Hierdoor leveren ze zeker in op kwaliteit, dit merk je niet alleen aan het verlies van de vorm of stevigheid maar ook aan de stof van de kussens. Deze kan namelijk vol met vlekken komen te zitten door het vocht en dit kun je later helaas niet meer verwijderen.

Maar naast de elementen van de natuur zijn we natuurlijk ook gewoon erg zuinig op onze kussens en hebben we graag dat ze wat langer meegaan, het komt namelijk soms ook voor dat kussens worden weggehaald door vreemden en ook hiervoor is het erg handig om de kussens goed op te bergen zodat je zeker weet dat je ze de volgende dag nog hebt!

 

Op welk moment berg je het beste je tuinkussens op?

 

Na een dag heerlijk in de zon is het aan te raden om aan het einde van de dag je tuinkussens goed op te bergen. Dit kun je doen door ze in een opberg box te stoppen maar je kunt ze ook in het tuinhuis opbergen of in je woning. Als ze maar droog liggen! Ook aan het einde van het zomerseizoen is het aan te raden om je tuinkussens goed op te bergen. Je weet dat je er dan een langere periode geen gebruik van zal maken en het is dan ook een goed idee om ze voor langere tijd binnenshuis op te bergen. Vaak hoor je bijvoorbeeld dat mensen ze tijdens het herfst en winter seizoen op zolder opbergen en tegen de tijd dat de Lente aanbreekt worden ze weer naar beneden gehaald. Zo ben je er zeker van dat ze niks te lijden hebben onder de weersomstandigheden en blijft de kwaliteit en conditie van je kussens gewaarborgd! In principe is het dus zo dat je om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je kussens kan genieten je ze goed moet opbergen aan het einde van de dag en ook als de temperaturen in ons land beginnen te dalen! Als je dit altijd netjes doet dan kan je zeker ervan uitgaan dat je kussens een langere tijd meegaan en in topconditie blijven!

 

Hoe kun je tuinkussens het beste opbergen

We gaven het net al een beetje aan maar er zijn dus verschillende manieren om jou tuinkussens op te bergen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om ze in je tuinhuis op te bergen, hier zitten alleen nog wel een paar haken en ogen aan. Ten eerste is het maar de vraag of je hier genoeg ruimte voor hebt in je tuinhuis, tuinkussens kunnen namelijk onbewust aardig wat ruimte in beslag nemen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je de tuinkussens in het tuinhuis goed weg van de vloer op kan bergen. Komen ze te dicht bij de grond dan heb je alsnog kans dat vocht van de bodem op kan trekken en de kussens aan kan tasten. Daarnaast moet het tuinhuis ook echt volledig afgesloten kunnen worden om ook vocht geen kans te geven. Als dit niet mogelijk is bij je tuinhuis dan is het ook geen goede plek om je kussens op te bergen. Je loopt dan namelijk echt het risico dat het vocht toch in je kussens kan dringen met alle gevolgen van dien.

Een andere optie is om je kussens binnenshuis op te bergen. Maar ook hier zitten wel een aantal voor en nadelen aan. Een voordeel is dat je zeker weet dat het echt droog zal zijn. Maar een groot nadeel is dat je dan iedere avond met al die kussens in je woning zit. Dit kan uiteraard een prima optie zijn als je een bijkeuken of andere ruimte hebt waar ze niet in de weg liggen, maar als het betekent dat je de kussens in de woonkamer moet stallen dan is dit vaak een minder prettig plan. De kussens nemen veel plek in en daarnaast is het natuurlijk ook geen gezellig gezicht.

Maar dan is er nog een laatste optie, een optie waar wij zelf enorm fan van zijn! Namelijk het opbergen van tuinkussens in een speciaal daarvoor bestemde opberg box! Deze opbergboxen zijn er in verschillende afmetingen en designs en zo kun je er altijd wel eentje vinden die perfect bij jouw tuin past! Daarnaast ben je er met een opberg box van verzekerd dat je tuinkussens veilig en droog opgeborgen kunnen worden en dat de kwaliteit van de kussens dus gewaarborgd blijft! Het is eigenlijk de ideale oplossing! Ze nemen weinig ruimte in beslag en staan vaak ook nog eens heel stijlvol in je tuin! Door het gebruik van de opberg box bespaar je weer op de ruimte in je tuinhuis die je vaak wel voor andere doeleinden kunt gebruiken! En daarnaast kun je de opberg box ook nog voor andere doeleinden gebruiken als de kussens er niet inliggen! Een hele goede keuze dus!

tuinkussens opbergen

tuinkussens opbergen

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een opberg box

Als je daadwerkelijk wil overgaan tot de aanschaf van een opberg box voor je tuinkussens zijn er wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voor de juiste afmetingen van de box kiest. Het moet niet zo zijn dat je de tuinkussens helemaal moet frommelen om ze erin te laten passen, dit zal de kussens niet ten goede komen en kan uiteindelijk zelfs tot beschadigingen van de stof van de kussens leiden! Daarnaast is het ook heel belangrijk om goed naar het uiterlijk van de opberg box te kijken. Kies voor een box die in je tuin past en die ook passend is bij de stijl van je tuin! Zo heb je opbergboxen van kunststof maar ook van hout. Maak een keuze die goed bij jouw tuin past.

Ook qua materiaal kun je dus een keuze maken al gaat dit alleen om het materiaal aan de buitenkant. De binnenkant van de box is vaak voorzien van een kunststof laag zodat vocht en vuil geen kans krijgen om de box binnen te dringen en de kussens aan te tasten! Maar voor het materiaal aan de buitenkant heb je dus wel keuzes, zo kun je bijvoorbeeld voor kunststof of hout kiezen voor een moderne of landelijke stijl.

Maar ook qua prijs zijn er heel veel verschillende keuzes te maken. De prijzen van de opberg boxen liggen namelijk enorm uiteen. Dit heeft met name vaak te maken met de afmeting van de box en met het materiaal wat er gebruikt is aan de buitenkant. Zo is massief hout een stuk duurder dan kunststof, en is een opberg box geschikt voor loungekussens ook een stuk prijziger dan eentje die enkel voor zitkussentjes bedoeld is. Zo is er voor iedere portemonnee wel een geschikte opberg box te vinden die bij jouw en je wensen past! Het is in ieder geval heel erg belangrijk om je tuinkussens dus goed op te bergen zodat ze langer mee gaan en de kwaliteit goed gewaarborgd blijft!