Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Hoe bescherm je jouw tuin tegen katten en ongedierte?

ongedierte buiten de tuin

Vind je het heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Geniet je bijvoorbeeld regelmatig van jouw heerlijke loungeset in combinatie met die handige parasol in jouw tuin? Of vind je het heerlijk om jouw tuin netjes te houden? Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van tuinieren, van het maaien van het gazon en/of het bijknippen van de struiken, hagen en planten in jouw tuin?

In al deze gevallen zit je hoogstwaarschijnlijk op één ding niet te wachten; de aanwezigheid van ongedierte. In Nederland hebben veel huishoudens te maken met ongedierte in de tuin, zoals bijvoorbeeld katten, insecten en de buxusmot. De laatstgenoemde is in de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws geweest, terwijl er ook meer en meer geklaagd wordt over de aanwezigheid van andermans katten in de tuin.

Met katten is op zich niks, maar het is wel zeer vervelend dat zij plassen/poepen in jouw tuin. Ook is het mogelijk dat de katten op jouw tuinmeubelen gaan zitten of dat zij planten/struiken in jouw tuin beschadigen. Om deze redenen is het wenselijk dat je jouw tuin zo goed mogelijk tegen ongedierte én tegen katten weet te beschermen. Maar, hoe doe je dat nou? Wij hebben enkele tips voor jou op een rijtje gezet. Door de juiste producten aan te schaffen (en te gebruiken), weet je de kans op de aanwezigheid van ongedierte en katten namelijk te verkleinen. Ondertussen weet je ook nog de mogelijke risico’s van de aanwezigheid van deze dieren in jouw tuin te beperken!

katten uit de tuin houden

katten uit de tuin houden

Hoe houd ik katten uit mijn tuin?

Wij krijgen regelmatig de vraag ‘Hoe houd ik katten uit mijn tuin?’ binnen. Naar aanleiding van al deze vragen zijn wij uitgebreid op onderzoek gegaan, waarbij wij enkele handige tips hebben gevonden. Zo is het advies om gaas bovenop de schutting te plaatsen of onderaan in een haag. Door dit gaas weet je het voor de kat een stuk moeilijker te maken om in jouw tuin terecht te komen.

Daarnaast is het ook wenselijk om de juiste planten in jouw tuin neer te zetten. Zo bestaan er meerdere planten die qua geur absoluut niet in de smaak bij katten vallen. Juist door die planten in jouw tuin te plaatsen, voorkom je dat veel katten naar jouw tuin toe gaan trekken.

Ook is het advies om een plantenspuit of tuinslang in jouw tuin klaar te zetten/te leggen. Een kat houdt namelijk absoluut niet van nattigheid en is dan ook als de dood voor bijvoorbeeld een plantenspuit of een tuinslang. Zodra je een kat in jouw tuin opmerkt, is het advies om hem direct nat te spuiten. Je vindt dit wellicht een beetje zielig voor de kat, maar dat is nergens voor nodig. Dit is puur een waarschuwing voor de kat dat hij zich maar beter niet meer in jouw tuin kan gaan vertonen. Jij bent immers trots en zuinig op jouw beplanting en jouw prachtige tuinmeubelen.

Hoe houd je ongedierte uit jouw tuin?

Ook is het goed mogelijk dat je in jouw tuin last hebt van verschillende insecten. Eigenlijk is daar niks mis mee, aangezien deze insecten van meerwaarde zijn voor het gehele ecologische systeem in ons land. Eigenlijk zou je de aanwezigheid van de insecten in jouw tuin dus moeten stimuleren.

Het is echter wel goed mogelijk dat bijvoorbeeld luizen of slakken schade aan jouw beplanting aan gaan richten. In een dergelijke situatie kan je eigenlijk maar één ding doen; deze insecten op een natuurlijke manier bestrijden. Dit betekent dus dat je niet met gif moet gaan rondlopen in jouw tuin, maar bijvoorbeeld een slakkenval in jouw tuin neer moet zetten. Via het internet kan je onwijs veel tips vinden voor het bestrijden van insecten in jouw tuin op een natuurlijke manier.

Bescherm jouw tuinmeubelen goed

Heb je recent veel geld uitgegeven aan bijvoorbeeld een nieuwe loungeset, een nieuwe dining tafel of een nieuwe tuinbank? Dan wil je absoluut niet dat insecten, katten of andere beesten schade aan jouw tuinmeubelen aan gaan richten. Dat kan je gelukkig op een relatief makkelijke wijze voorkomen; door jouw tuinmeubelen goed te beschermen.

Wij willen je bijvoorbeeld graag aanraden om de koude- en natte wintermaanden altijd goed jouw meubelen af te dekken. Dat doe je met een passende beschermhoes, waardoor onder meer de kou en het vocht geen invloed uit kunnen oefenen op jouw tuinmeubelen. Ondertussen weet je jouw tuinmeubelen hiermee ook nog te beschermen tegen de aanwezigheid van insecten en/of katten.

Eigenlijk is het voor een ieder aan te raden om altijd in de winter de beschermhoezen te gebruiken. Deze beschermhoezen zorgen er voor dat jouw tuinmeubelen netjes blijven en je verlengt ook nog eens de levensduur van de tuinmeubelen hiermee. Daarbovenop geniet je van nóg een voordeel; in het voorjaar hoef je de tuimeubelen niet meer uitgebreid schoon te maken. Verschillende insecten hebben immers geen ‘toegang’ tot de tuinmeubelen en kunnen de tuinmeubelen dus ook niet vies maken.

Wil je sowieso jouw tuinmeubelen goed gaan beschermen? Dan is het ook eens interessant om in onze webshop naar de categorie ‘Onderhoud’ te gaan. Wij bieden namelijk verschillende onderhoudsmiddelen aan waarmee jij perfect jouw tuinmeubelen kunt gaan onderhouden. Jouw tuinmeubelen blijven hierdoor in een prima staat, waardoor je van de fraaie uitstraling blijft genieten. Ondertussen weet je hiermee ook nog eens de levensduur van de meubelen te verlengen; ook dat is altijd zeer wenselijk.

Moraal van het verhaal; er zijn meerdere mogelijkheden om jouw tuin te beschermen tegen katten en tegen ongedierte. Je kunt daar op het internet allerlei handige tips voor vinden. Daarnaast is het sowieso verstandig om jouw tuinmeubelen goed te beschermen en te onderhouden. Dat doe je dus door de juiste onderhoudsmiddelen aan te schaffen, deze middelen regelmatig te gebruiken en elke winter jouw tuinmeubelen af te dekken met een afdekhoes. Daarmee blijven de tuinmeubelen dus niet alleen super fraai, maar je weet ook nog eens de levensduur van de meubelen te verlegen. Al met al dus voldoende redenen om jouw tuinmeubelen te beschermen en het ongedierte (+ de katten) uit jouw tuin te weren!