Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Je tuinmeubelen schoonmaken

tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen staan dag in dag uit in de tuin. Dit betekent dat ze te maken hebben met vele verschillende weersomstandigheden. Deze weersomstandigheden kunnen behoorlijk heftig zijn in de vorm van bijvoorbeeld hagel, regen of stevige windstoten. Anderzijds kan het weer ook bijzonder aangenaam zijn, bijvoorbeeld als het windstil is en het zonnetje schijnt.


Feit is echter dat de tuinmeubelen continue met verschillende weersomstandigheden geconfronteerd worden. Hierdoor kan er na verloop van tijd beschadigingen aan de meubelen optreden. Dit is redelijk logisch, aangezien de belasting behoorlijk heftig is. Bedenk maar eens wat er gebeurt als een hagelpartij over je tuin heen trekt; dat is uiteraard niet prettig voor de conditie van de tuinmeubelen.

De weersomstandigheden zijn echter niet het enige waar tuinmeubilair mee te maken krijgt. Nee, wat te denken van viezigheid in de vorm van onkruid en mos? Deze viezigheid tast ook de conditie van het tuinmeubilair aan. Het is dan ook zaak om je tuinmeubilair goed te onderhouden.

tuinmeubelen reinigen

tuinmeubelen reinigen

Lente

De lente staat weer voor de deur. Dit betekent dat de zon vaker gaat schijnen en dat de temperaturen hoger worden. Dit is de uitgelezen mogelijkheid voor jou om de eerste uurtjes in de tuin door te gaan brengen. Maar, daarbij is het wel aan te raden om je tuinmeubelen eerst goed schoon te maken. Je kunt dan direct genieten van heerlijk schone tuinmeubelen.

Om je tuinmeubelen lenteproof te maken, dien je bijvoorbeeld een sopje met warm water te maken. Pak een zachte borstel en maak de verschillende tuinmeubelen netjes schoon. Het is daarbij van belang om op het soort materiaal van de tuinmeubelen te letten. Niet elk materiaalsoort is namelijk geschikt voor bepaalde schoonmaakmiddelen. We raden je ook aan om een kijkje naar onze schoonmaakmiddelen te kijken. Door de aanschaf van één van onze schoonmaakmiddelen, ben je verzekerd van de optimale bescherming. Vervolgens is het aan jou om dit schoonmaakmiddel op de juiste manier te gebruiken; dat is gelukkig een fluitje van een cent.

Maak het jezelf makkelijk en comfortabel door één van de schoonmaakmiddelen uit ons assortiment aan te schaffen. Besteed er een beetje tijd aan en nadien kan je optimaal genieten!