Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Tips om je tuin perfect te onderhouden

tuin onderhouden

Veel tijd in je tuin doorbrengen; door de lekkere zomers in ons land is dit steeds beter mogelijk. De temperaturen liggen ’s zomers steeds hoger, waardoor je meer en meer tijd in jouw tuin door kunt brengen. Om zo optimaal mogelijk van die tijd te kunnen genieten, is het aan te raden om jouw tuin perfect te onderhouden.

Op Tuinmeubelsale.nl vind je een divers aanbod van de meest fraaie tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen bieden je een hoop plezier (en gemak), maar moeten uiteraard ook goed onderhouden worden. Dat geldt niet alleen voor de tuinmeubelen zelf, maar ook voor bijvoorbeeld het terras en de begroeiing in jouw tuin.

In dit artikel hebben wij enkele handige tips bij elkaar verzameld. Al deze tips maken het voor jou een stuk makkelijker om jouw tuin op de juiste manier te onderhouden. Lees dit artikel dus op je gemakje door, haal de juiste onderhoudsmiddelen in huis en ga direct aan de slag. Als je jouw tuin perfect weet te onderhouden, geniet je nóg meer van jouw prachtige tuinmeubelen.

mooie tuin onderhouden

mooie tuin onderhouden

Tuinmeubelen schoonmaken en afdekken

Dit artikel starten we graag met een korte tip: maak jouw tuinmeubelen regelmatig goed schoon. Hiermee voorkom je dat vuil vat krijgt op de tuinmeubelen; dat komt de levensduur en hygiëne zeker niet ten goede.

Zorg er daarnaast voor dat je in de winter jouw tuinmeubelen goed afdekt. Dit kun je het beste doen met één van de beschermhoezen uit ons assortiment. Met deze beschermhoezen weet je simpelweg jouw tuinmeubelen tegen de wind, de regen en de kou te beschermen. Dit komt zowel de levensduur als de conditie van de tuinmeubelen absoluut ten goede.

Investeer dus in de aanschaf van een goede beschermhoes en dek jouw tuinmeubelen elke herfst af. Gedurende de winter zijn jouw tuinmeubelen daardoor goed beschermd, waardoor je nóg langer kunt genieten van jouw prachtige tuinmeubelen.

Tuin bemesten

Regelmatig krijgen wij de vraag: wanneer een tuin bemesten? Die vraag kunnen wij ons maar al te goed voorstellen, aangezien hier een hoop onduidelijkheid over bestaat. Laten we allereerst aftrappen met de volgende conclusie: voor de conditie van jouw tuin/gazon is het absoluut wenselijk om het gazon en de begroeiing regelmatig te bemesten.

Maar, wanneer kun je nou het beste een tuin bemesten? Over het algemeen kunnen we stellen dat het gazon en de begroeiing twee keer per jaar behoefte heeft aan bemesting. Dit betekent dat je in het voorjaar jouw tuin kunt bemesten, waarna je in het najaar nogmaals jouw tuin kunt bemesten.

Hierbij is het uiteraard wel van belang dat je dit op de juiste manier doet. Gebruik ook alleen de beste duurzame (bemesting); daarmee weet je jouw gehele tuin nóg beter te verzorgen c.q. te onderhouden. Op het internet kun je verder handige video’s vinden over hoe je het beste jouw tuin kunt bemesten.

Houd er in ieder geval rekening mee dat je jouw tuin het beste twee keer per jaar kunt bemesten. Houd daarbij het voorjaar én het najaar aan, zodat jouw gazon en begroeiing uiteindelijk op de perfecte manier bemest worden.

Tuin sproeien

Zoals in de inleiding van dit artikel al gesteld; we hebben in ons land met steeds hogere temperaturen te maken. Dit blijkt onder meer uit de verschillende hittegolven waar we in de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad. Tijdens deze hittegolven loopt de (gemiddelde) temperatuur flink op, terwijl er weinig tot geen regen valt.

Het gevolg hiervan is makkelijk te raden; de grond in jouw tuin wordt onwijs droog. Is het verstandig om jouw tuin in dat geval vaak te sproeien? En wanneer kun je het beste jouw tuin sproeien? Allereerst willen we je aanraden om goed de algehele adviezen vanuit de overheid en waterbedrijven op te volgen.

Regelmatig wordt geadviseerd om tijdelijk de tuin niet te sproeien. Dit komt puur doordat de waterbedrijven de grote vraag naar water niet aan kunnen. Als jij dan ook nog besluit om jouw tuin te gaan sproeien, krijgt het waterbedrijf met een nóg grotere uitdaging te maken.

Ga dus sowieso niet elke dag jouw tuin sproeien. Dit is niet alleen zonde van het water, maar heeft ook geen enkele meerwaarde. Mocht het bijzonder warm zijn, verdampt het water namelijk weer direct. Mede daarom willen wij je aanraden om uitsluitend ’s avonds jouw tuin te sproeien

In de avonduren ligt de temperatuur vaak iets lager, waardoor het water niet direct verdampt. Het water bereikt daardoor de grond in jouw tuin en weet de begroeiing ook van het benodigde vocht te voorzien. Met het oog op de duurzaamheid is het dus zeer zeker aan te raden om in de avonduren jouw tuin te sproeien.

Let daarbij wel goed op het tijdstip. Jouw planten moeten namelijk tijd hebben om te drogen, voordat de duisternis inslaat. Indien de planten ’s avonds laat nog super nat zijn, kan dit schimmelvorming met zich meebrengen. Mede daarom is het ook te adviseren om jouw planten in de ochtend te sproeien. In de ochtend liggen de temperaturen immers ook niet te hoog, waarbij de planten ook de gehele dag hebben om op te drogen. Bovendien hebben de planten (en de bodem) hierdoor ook meer tijd om al het water in te laten trekken.

Maar, hoe vaak moet je nou jouw tuin sproeien? Dat ligt eigenlijk volledig af van de exacte situatie. Zie je bijvoorbeeld dat de planten uit beginnen te drogen? Of merk je dat jouw gazon compleet geel uitslaat? Dit zijn gevolgen van de droogte en zijn in de basis niet direct tegen te houden. Sproei daarom jouw tuin ook niet al te vaak, aangezien je daarmee dus een hoop water weet te verspillen.

Sproei daarnaast niet op twee opvolgende dagen jouw tuin nat, maar laat hier zeker een week tussen zitten. Ook is het advies daarbij om één keer bijvoorbeeld twee uur lang jouw tuin te laten sproeien. Daarbij is het dus niet verstandig om jouw tuin 3 keer een half uur te laten sproeien. Als je jouw tuin perfect wilt onderhouden, moet je in ieder geval met de nodige zaken rekening houden. Veel succes!