Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Tuinmeubelen uit de winterstalling halen

vrolijke tuin

Het wordt door ons regelmatig geadviseerd: berg je tuinmeubilair in de wintermaanden goed op. Hierdoor kunnen de mindere weersomstandigheden geen invloed op de conditie van je tuinmeubelen hebben.

In de lente is het vervolgens weer zaak om de tuinmeubelen uit de winterstalling te halen. Op dat moment beginnen de temperaturen te stijgen en komt de zon steeds vaker in beeld. Dat is prettig, niet waar? Het is nog prettiger als je dan direct weer van je tuinmeubelen kunt genieten. Hoe je dat doet? Dát lees je hieronder.

tuin opvrolijken

tuin opvrolijken

Schoonmaakbeurt

Als je de tuinmeubelen uit de winterstalling haalt, is het zaak om deze eerst goed schoon te maken. Dit kan je relatief simpel doen. Pak een spons, vul een emmer met warm water en schenk één van de onderhoudsmiddelen in de emmer erbij. Vervolgens kan je de tuinmeubelen met de spons netjes en goed schoon maken.

Let daarbij wel op het materiaal van je tuinmeubelen. Sommige tuinmeubelen hebben namelijk een specifieke behandeling nodig. Zo bestaan er bijvoorbeeld voor polywood speciale onderhoudsmiddelen. Mocht je tuinmeubelen van polywood hebben, is het dus van belang om de juiste schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Gelukkig kan je in onze website al deze middelen terug vinden!

Tuinmeubilair aankleden

De start van de lente is ook de start van een nieuw tuinseizoen. Het is tenslotte de opmaat van, hopelijk, vele lekkere avondjes in de zon. We willen je dan ook aanraden om naar accessoires te kijken, waarmee je jouw tuinmeubelen aan kunt kleden. Voorbeelden hiervan zijn houtkachels, buitenkleden, opbergboxen en schaduwdoeken. Dankzij dergelijke accessoires is het mogelijk om een extra dimensie aan je tuin te geven.

Bovendien kan je dankzij dergelijke accessoires nog meer en beter genieten van het lekkere zonnetje. We willen je dus graag uitnodigen om eens een kijkje in onze webshop te nemen. Wij bieden vele verschillende accessoires aan, waarvan de prijskaartjes bijzonder gunstig zijn.

De lente is in ieder geval de uitgelezen mogelijkheid om veranderingen aan je tuin door te brengen. Je kunt de tuinmeubelen mooi en netjes schoonmaken en vervolgens optimaal genieten van het lekkere weer. Daarnaast kan je dus door aanschaf van bepaalde accessoires een extra dimensie aan je tuin geven. Wie wilt dat nou niet?