Tips

Je parasol zomer-klaar maken

parasol

In de zomermaanden kan de zon behoorlijk fel zijn in Nederland. Dit hebben we met name in de zomer van 2018 mee mogen maken. In die zomer waren het aantal zonuren ongekend. Bovendien waren de temperaturen ongelooflijk hoog. Volgens meerdere weerdeskundigen gaat aankomende zomer veel op de zomer van 2018 lijken. Dit betekent dat we wederom met hoge temperaturen te maken krijgen.


Bij hoge temperaturen is het uitermate om jezelf goed te beschermen. De zon heeft namelijk een behoorlijke felle UV-straling. Deze straling kan een negatieve invloed op je gezondheid hebben, waarbij onder andere je huid (blijvende) schade kan krijgen. Gelukkig helpen we jou een handje om jezelf goed te beschermen in je eigen tuin. Wat je daarvoor moet doen? Een parasol aanschaffen. Maar, heb je al een parasol? In dat geval is het verstandig om je parasol zomer-klaar te maken.

zomer parasol

zomer parasol

Wintermaanden

In de wintermaanden heeft je parasol hoogstwaarschijnlijk ingeklapt gestaan. De kans is ook aanwezig dat je een afdekhoes om de parasol heen hebt geschoven, zodat de parasol echt goed beschermd was. Indien je dit hebt gedaan, heb je in ieder geval de juiste stappen ondernomen. Het is namelijk ontzettend belangrijk om je parasol in de wintermaanden goed te beschermen. De koude en natte weersomstandigheden kunnen blijvende schade aan je parasol aanrichten. Enige bescherming van je parasol is dus ook belangrijk. Maar, hoe kan je de parasol weer zomer-klaar maken?

Optuigen

De eerste stap is om de parasol weer op te tuigen. Je ziet dan direct de huidige conditie van de parasol. Indien de parasol vies geworden is, raden we een uitgebreide schoonmaakbeurt aan. Overigens doe je er sowieso goed aan om je parasol goed schoon te maken. Hiermee verkrijg je een schone parasol, maar je verkrijgt ook nog eens een langere levensduur.

Ook is het aan te raden om de parasolvoet even netjes schoon te maken. De kans is groot dat deze parasolvoet nat en vies geworden is in de wintermaanden. Maak de parasolvoet goed schoon en zet deze vervolgens op de gewenste plek. Als je het doek van de parasol ook goed hebt schoongemaakt, kan je vervolgens weer optimaal genieten van je parasol.

Ben je nog zoekende naar een nieuwe parasol? Wij hebben een uitgebreid aanbod van zowel Stokparasols als zweefparasols. De kans is daarmee zeer groot dat wij een geschikte parasol voor jouw tuin hebben. Neem een kijkje en profiteer nadien van de voordelen van een parasol!