planten

De leukste beplanting voor in je tuin

leuke planten tuin

Als het gaat om beplanting in je tuin dan zouden we wel een heel boek vol kunnen schrijven. Er valt namelijk zo ontzettend veel over dit onderwerp te vertellen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei informatie over hoe je het beste voor beplanting in je tuin kan zorgen of hoe je op een goede manier beplanting in je tuin aan kunt brengen. Maar ook informatie over hoe je een tuin eigenlijk aanlegt en hoe je beplanting uitkiest voor je tuin.

In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten beplanting die er zijn, en dan  met name de leukste beplanting voor in je tuin. Van alle soorten die er bestaan laten we je in deze blog de leukste zien! We vertellen je ook meteen hoe je het beste voor deze beplanting kunt zorgen en of ze een zonnig of droog plekje nodig hebben!

Op deze manier weet ook jij straks prima welke leuke plantjes er allemaal voor je tuin te krijgen zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze een mooie plekje in je tuin krijgen met de beste zorg! Van lavendel tot een vijgenboompje het komt allemaal voorbij! Lees dus gezellig met ons mee en leer alles over de leukste beplanting voor in je tuin!

 

Ontelbaar veel verschillende soorten

Als we het gaan hebben over de verschillende soorten beplanting voor in je tuin dan raken we niet uitgepraat er zijn namelijk echt ontelbaar veel verschillende soorten! Zoveel dat je het eigenlijk bijna niet kunt opnoemen.

Zo zijn er leuke boompjes, bloemen en planten in allerlei verschillende soorten en maten maar ook kleuren. Allemaal bij elkaar zorgen ze voor een gezellig beeld en het is dan vaak ook een hele tour om er een paar uit te kiezen die het beste bij je tuin passen.

Uiteraard zijn er een heleboel gangbare planten die we allemaal wel kennen en die we in heel veel tuinen terug zien. Dit zijn vaak planten die makkelijk te verzorgen zijn en die de mensen kennen, vandaar dat ze ook veel gekozen worden. Maar er zijn ook een hoop planten en bloemen en boompjes die misschien wat minder voor de hand liggen om in je tuin te gebruiken maar die minstens zo leuk zijn! In deze blog laten we je dan ook graag die soorten zien!

 

De vijgenboom

We houden allemaal vaak wel van een gezellig boompje in onze tuin en ook fruitbomen zijn vaak enorm populair. Nu zijn deze er dus echt in allerlei soorten en maten, maar er zijn nog meer boompjes die misschien wat minder bekend zijn maar minstens zo leuk! Een van die boompjes is het vijgenboompje! Een ontzettend leuk boompje waar verse vijgen aan groeien!

Dit is misschien een wat minder voor de hand liggende keuze maar echt een ontzettend leuk boompje om in je tuin te hebben staan! Ten eerste ziet het vijgenboompje er ontzettend gezellig uit! Het is een boompje dat hoog op zijn stam staan en vooral bovenin veel blad heeft. De bladeren van de vijgenboom zijn dan ook meteen heel kenmerkend doordat ze ten eerste vrij groot zijn maar ook bijzonder van vorm en daarnaast hebben ze ook nog eens een hele mooie kleur groen!

Het leuke aan een vijgenboompje in de tuin is dat je dus ook echte vijgen kunt laten groeien! Vijgen zijn misschien niet bij iedereen heel bekend, maar als je ze eenmaal geproefd hebt dan ben je helemaal om! Je kunt ze verwerken in een salade maar ze kunnen ook tot een heerlijke jam gemaakt worden! Of je eet ze gewoon zo dat kan natuurlijk ook! Dit is dan ook meteen een leuk voordeel van een vijgenboompje in je tuin, een lekkere vijgenoogst!

 

Prachtige lavendel

Lavendel is natuurlijk best wel bekend op zich maar toch willen we hem in dit rijtje opnemen. Lavendel is door zijn kleur namelijk een hele leuke plant en staat daardoor ook prachtig in je tuin! Daarnaast is het ook een plant waar je heel erg vrolijk van wordt.

In Frankrijk zijn er natuurlijk velden vol met lavendel te vinden, het vormt daar dan ook een schitterend gezicht de mooie paarse velden voor lavendel planten. Als je in Nederland dus een mooie lavendel plant in je tuin hebt staan dan doet dat ook direct een beetje aan vakantie denken! Dat is dan ook meteen de reden dat wij de lavendel plant ook in dit rijtje wilden hebben!

Daarnaast is het ook nog eens erg leuk dat heel je tuin heerlijk gaat ruiken van de lavendel plant. Het is een heerlijke frisse maar ook zoete geur die ervoor zorgt dat je meteen aan vakantie denkt. Maar daarnaast heeft Lavendel ook nog eens heel veel voordelen. Zo werkt het voor ons mensen enorm kalmerend en rustgevend! Het is dus ook nog eens ontzettend nuttig om een bosje lavendel in je tuin te hebben staan. En mocht je echt creatief bezig willen zijn kun je ook altijd nog een paar bosjes lavendel bij elkaar binden en je eigen geurzakjes maken!

Kortom lavendel is echt een aanwinst voor je tuin en een hele leuke plant om in je tuin te hebben staan. Daarnaast zorgt het ook voor een werkelijk waar schitterend gezicht door de prachtige paarse kleur van de plant!

 

De olijfboom

Je waant je direct in Italie bij het zien van een prachtige olijfboom! Toch is het hartstikke leuk om er ook eentje in je eigen tuin neer te zetten. Een olijfboom is dan ook een heel leuk boompje hoog op stam met mooie kleine blaadjes in langwerpige vorm. De blaadjes van de olijf hebben een prachtige kleur namelijk olijfgroen!

Daarnaast groeien er dus ook olijven aan de olijfboom en dit is ontzettend leuk om te zien! Ook in Nederland kun je dus dat echte vakantie gevoel krijgen door een olijfboom in je eigen tuin neer te zetten. Wel is het zo dat je de boom in een pot moet zetten en niet zomaar in de grond , daar kunnen ze helaas vaak wat minder goed tegen vanwege ons klimaat. Maar in een mooie grote pot kun je prima uit de voeten met een prachtige olijfboom in je achtertuin.

Geniet van het mooie gezicht van de boom en hopelijk van de olijven die eraan groeien, dit maakt natuurlijk het feest compleet. Ook heb je ze werkelijk in allerleis soorten en maten, groot en klein met een dunne stam of juist een dikke stam.

Een olijfboom zorgt ook meteen voor een heerlijk mediterraan gevoel in je tuin! Ga er lekker bij zitten met een heerlijk glas wijn en een bakje olijven en geniet van je heerlijke tuin!

 

Een druivenstruik

En als we het dan toch over wijn hebben gaan we meteen door met de druivenstruik want ook dit is een hele leuk plant voor in je tuin! Verse druiven uit eigen tuin wie wil dat nu niet! Waan jezelf direct in een stukje Frankrijk en geniet van de heerlijke druiven en het mooie gezicht op je druivenstruik.

Wat de druivenstruik zo leuk maakt is dat hij heel makkelijk ergens tegenaan kan groeien. Zo kun je hem bijvoorbeeld over een overkapping laten groeien of tegen een saaie muur aan in je tuin. Binnen no time ziet dit er dan helemaal groen en gezellig uit en kun je genieten van een prachtig gezicht! Het mooie aan de druivenstruik is dat hij schitterende groene bladeren heeft die heel mooi van vorm zijn! Ze vormen dan ook meteen een mooi geheel!

Daarnaast doet de struik je ook meteen aan vakantie denken doordat je meteen het Franse vakantiegevoel krijgt waar we velden vol met deze struiken kunnen  bewonderen! En als klap op de vuur pijl heb je dus ook nog eens kans op heerlijke druiven uit eigen tuin waar je heerlijk van kunt snoepen!

Voor ons is de druivenstruik dan ook echt een favoriet in de tuin en hoort hij zeker ook bij de leukste planten voor in je tuin! Daarnaast ziet het er ook nog eens heel sfeervol uit!

beplanting tuin

beplanting tuin

De leukste beplanting voor in je  tuin

Dit zijn ze dan een aantal van onze leukste planten voor in je tuin! Van ene mooie olijfboom tot een druivenstruik het kwam allemaal voorbij. Wat al deze planten eigenlijk gemeen hebben is dat ze ook direct voor een vakantie gevoel zorgen. Doordat we ze ook veel in het buitenland tegenkomen geven ze ons meteen het gevoel dat we er lekker op uit zijn! Een heerlijk gevoel waar we dan ook lekker van kunnen genieten!

Daarnaast zijn het ook planten die je niet zomaar overal ziet staan, en dat maakt het  natuurlijk meteen ook extra leuk en bijzonder! Ook geven sommige planten een heerlijke geur af of verrukkelijke vruchten waardoor je dus op meerdere vlakken van deze heerlijke planten kunt genieten! En tot slot zien ze er ook nog eens prachtig uit allemaal op hun eigen manier. Denk aan de schitterende paarse kleur van de lavendel, of de bijzondere bladeren van de vijgenboom. Allemaal eigenschappen die deze planten de moeite waard maken en waardoor ze een speciaal plekje in jouw tuin verdienen!