Inspiratie

De charme van de boerderijwinkel

boerderijwinkel

Ze schieten letterlijk als paddenstoelen uit de grond, de boerderij winkels! Winkels die gerund worden door de boer of boerin en waarin zij hun verse producten zo rechtstreeks van het land verkopen. De laatste jaren hebben deze winkels enorm aan terrein gewonnen en zien steeds meer mensen er de voordelen van in!

Het is natuurlijk ook een hele mooie manier van produceren en kopen, daarnaast is het ook erg prettig om de meest heerlijke en vooral verse producten zo rechtstreekst van de boer te kunnen kopen! En wat dacht je van het feit dat de producten vaak ook nog eens helemaal onbewerkt zijn, er zijn geen middelen aan te pas gekomen om ze langer houdbaar te maken maar ze worden gewoon zo direct aan de consument verkocht! Wij zien dan ook alleen maar voordelen!

Maar naast dat de producten dus ook echt zoveel beter zijn heeft het kopen rechtstreeks bij de boer nog veel meer voordelen! Zo is het ten eerste al een hele belevenis om de boerderij te bezoeken en een kijkje te nemen in een boerderijwinkel. Zeker voor kinderen is dit een heel leuk uitje en je kan er dan ook veel plezier aan beleven! Maar voor jezelf is het vaak ook ontzettend leuk! De eigenaren vinden het vaak zelf enorm leuk om meer over de winkel te vertellen en de producten die ze produceren dus dit is vaak ook al erg leerzaam! Hierdoor ben je ook al sneller geneigd om wat producten af te nemen en als je eenmaal de verse smaak van de boerderij producten hebt geproefd dan wil je ook nooit meer anders!

 

Wat is een boerderij winkel

We beginnen even bij het begin en leggen je dan ook graag uit wat een boerderij winkel nu precies is? Hoe is het ontstaan en wat kun je er precies vinden? Eigenlijk is het heel erg simpel, een boerderijwinkel is een verkooppunt aan een boerderij waar de eigenaren verse producten zo vanaf het land verkopen. Dit kan dus gaan om allerlei gewassen, groenten, fruit, maar ook vlees, en kip en eieren en zuivel zien we vaak voorbijkomen. Het is maar net wat voor soort producten de boerderij produceert!

Deze producten worden vervolgens in de boerderij winkel rechtstreeks aan de consument aangeboden zonder tussenkomst van een grote supermarkt keten. Op deze manier hoeven de producten dus ook niet bewerkt te worden om langer vers te blijven maar blijven ze dus zo puur en eerlijk mogelijk en dat proef je natuurlijk!

Een boerderij winkel is dus een winkel waar je alles kunt kopen wat de boerderij te bieden heeft en dat alles in de meest pure en eerlijke vorm. Daarnaast is het vaak ook een winkel waar je soms een kijkje achter de schermen kunt nemen of waar je meer uitleg krijgt over de tot standkoming van bepaalde producten en dit is natuurlijk weer enorm leerzaam! Het is dus ook een echt uitje en gaat veel verder dan enkel en alleen het kopen van producten!

 

De meest pure vorm

Bij een boerderij winkel koop je dus producten in de meest pure vorm en dat proef je en dat voel je wel degelijk! Doordat de producten niet eerst  bewerkt zijn met allemaal middelen om ze langer houdbaar te maken blijven ze helemaal puur. Hierdoor kunnen ze qua smaak soms zelfs iets afwijken van de smaak van sommige producten in de supermarkt, maar onthoud dan dat de smaak van de producten uit de boerderij winkel de bedoeling is en dat dit is hoe de producten ook echt horen te smaken!

Daarnaast heeft het ook veel gezondheidsvoordelen dat je deze producten nu zo puur mogelijk tot je kunt nemen! Er is namelijk vaak nog niet voldoende bekend over de werking van al deze middelen op ons lichaam, zeker niet op de langere termijn. Maar als je de producten rechtstreeks bij de boerderij winkel koopt dan heb je dat probleem niet en kun je dus profiteren van producten in hun puurste vorm. Dat is niet alleen een heel stuk lekkerder maar ook nog eens een stuk gezonder!

Op deze manier weet je dus namelijk precies wat je tot je neemt en ook welk effect dit op je zal hebben en dat is zeker vandaag de dag enorm belangrijk. Het is dan ook niet zo vreemd dat de boerderij winkels zoveel aan terrein winnen! Steeds meer mensen zijn namelijk bezig met hun gezondheid en zien er dan ook de noodzaak van in om zo gezond mogelijk te leven en om goed voor hun lichaam te zorgen! Dit heeft dan ook enorm veel voordelen voor gezondheid en dat lijken we ons meer dan ooit te beseffen.

Vandaar ook dat pure voeding enorm aan terrein wint, we willen graag zo clean mogelijk eten en laat dit nu net heel goed kunnen met producten die rechtstreeks van de boerderij komen!

 

De voordelen van het kopen in een boerderij winkel

Het kopen van producten uit de boerderij winkel heeft dus flink wat voordelen! Zo is het ten eerste een hele fijne manier om pure producten aan te schaffen zonder dat ze bewerkt zijn met allerlei andere middelen. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je niks tot je neemt wat niet gezond voor je is. Daarnaast is een ander voordeel ook nog eens dat je vaak een eerlijke prijs betaald! Doordat er geen gebruik is gemaakt van allerlei verpakkingsmiddelen is de prijs vaak juist zelfs wat lager dan de prijs in de supermarkten en dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

 

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat het vaak een leuk uitje op zich is om wat te kopen in de boerderij winkel! Doordat je naar de boerderij toe gaat en hier lekker rond kunt kijken en soms ook nog met de boer en boerin in gesprek raakt is het zoveel meer dan even wat producten kopen, het is een ware belevenis op zich!

 

En een ander voordeel is dat je hiermee ook de boeren goed helpt! Ook voor hen is het fijn om hun producten op deze wijze te kunnen verkopen en zowat extra geld te verdienen en hun oogst goed terecht te laten komen. Daarnaast vinden ze het vaak ook fijn om wat meer bekendheid aan hun beroep te geven en dit is daarvoor natuurlijk een prima manier! Wij snappen al die voordelen dus wel en zijn inmiddels ook zeker fan!

 

Zijn er ook nadelen

Ieder voordeel heeft uiteraard ook zijn nadeel en dat is ook bij een boerderij winkel het geval. Wat als een nadeel gezien zou kunnen worden is dat het aanbod er vaak maar beperkt is. Je hebt er uiteraard niet dezelfde grote keuze als in de supermarkt met een heel ruim assortiment. Bij een boerderij winkel zijn het maar een aantal producten waar je vervolgens uit kunt kiezen. Dit zou je dus als een nadeel kunnen ervaren maar dit hoeft overigens niet!

Een ander nadeel is dat boerderij winkels soms wat verder uit de bebouwde kom vandaan liggen. En hoewel dit voor heel veel mensen juist als een voordeel geldt doordat ze dan een andere plek kunnen bezoeken kan het ook zo zijn dat dit als een nadeel voelt. Zeker als je wat minder mobiel bent, dan kan het dus moeilijk zijn om bij de boerderij winkel te komen.

Verder kunnen wij eigenlijk geen nadelen aan de boerderij winkel bedenken. In onze ogen heeft het kopen bij de boerderij winkel namelijk vooral heel erg veel voordelen. Maar deze hebben we uiteraard hierboven al laten zien!

voordelen boerderijwinkel

voordelen boerderijwinkel

Nieuwe plekken ontdekken

Het leuke aan de boerderij winkels is dat je op deze manier meteen nieuwe plekken kunt ontdekken! Je combineert dus het in huis halen van producten meteen met een leuke ervaring. Daarnaast zie je ook meteen wat van de omgeving en de natuur en dat is natuurlijk helemaal leuk!

Ook voor kinderen kan het bezoeken van een boerderij winkel een ware belevenis zijn. Zij beleven er onwijs veel plezier aan om naar een boerderij toe te gaan en hier kun je als ouders natuurlijk ook weer onwijs van genieten! Vaak is het ook zo dat er voor kinderen van alles te doen is, zo is er vaak iets te spelen of kunnen ze kijken en soms zelfs helpen bij het verzorgen van de dieren! Dit vinden kinderen vaak ontzettend leuk en is ook nog eens erg leerzaam voor ze!

En hoe leuk is het om in het weekend met de hele familie op de fiets op zoek te gaan naar nieuwe boerderij winkels! Op deze manier kom je op allerlei nieuwe plekken en daarnaast kun je ook nog eens de meest heerlijke producten proeven en mee naar huis nemen! Zo breng je de smaak van de boerderij dus ook mee naar huis! Wij snappen wel waarom dit voor veel mensen zo populair is en waarom de boerderij winkels dus ook steeds meer aan terrein winnen! Ook zelf zijn wij fan en kopen wij graag verse producten in een boerderij winkel bij ons in de buurt! Heerlijk genieten!