Tips

Handige tuin trucjes voor jong en oud

Handige tuin trucjes

Je kent ze vast allemaal wel, van die handige trucjes of weetjes waar je eerst misschien niet zo snel aan denkt maar die toch ontzettend handig blijken te zijn! Vaak worden ze doorgegeven van generatie op generatie of hoor je ze van mensen om je heen. Maar het kan soms ook zo zijn dat je deze tips ergens leest in een tijdschrift of op het internet en soms komen ze ook wel voorbij in de krant.

Je haalt ze dus van allerlei plekken vandaan en ze zijn vaak ongelofelijk handig. Vaak gaat het over huis tuin en keuken trucjes waarbij je met een paar handige middelen die je vaak zelfs al gewoon in huis hebt een groot verschil kunt maken.

In deze blog laten wij jouw een paar handige huis tuin en keuken trucjes zien welke je goed in je achtertuin kunt gebruiken! Handige tips tegen mieren en slakken, maar ook tegen wespen en  katten in de tuin. Het komt allemaal voorbij! De ene tip wist je misschien al en de ander is waarschijnlijk volkomen nieuw! Het zijn in ieder geval handige trucjes die je zeker wel eens van pas kunnen komen!

Lees dus snel met ons mee en leer hoe ook jij ervoor kunt zorgen dat je allerlei kleine problemen op hele slimme en snelle manieren op kunt lossen door het gebruik van deze slimme trucjes!

 

Geen last meer van katten in de tuin

We kennen het probleem allemaal wel, je hebt zelf geen katten maar de katten van de buren komen constant in je tuin en laten hier hun behoefte achter. Ontzettend vervelend en vies natuurlijk en een ongewenste situatie, maar daar blijft het niet bij helaas, de katten woelen ook van alles omver en je tuin komt er daardoor uit te zien als een puinhoop. En dit is natuurlijk totaal niet de bedoeling!

Maar hoe kom je nu van die katten af, dit blijft vaak best een lastig probleem te zijn! Wat je kunt doen is een omheining om je tuin heen maken alleen wat we vaak zien is dat katten altijd wel een manier vinden om daar over heen te komen. Katten zijn namelijk slim en snel en kunnen ook nog eens erg hoog springen. Het is dus vrij ingewikkeld om voor een omheining te zorgen waar ze niet overheen kunnen.

Gelukkig is er ook een andere manier. Je kunt namelijk koffiedik in de tuin strooien. Katten hebben hier echt een hekel aan en zullen dan ook niet op de stukken komen waar het koffiedik ligt. En na een tijdje krijgen ze zelfs door dat het dus geen gewenste plek is en zullen ze je tuin helemaal met rust laten en dat is natuurlijk ook de bedoeling! Dus lekker veel kopjes koffie zetten en het koffiedik in de tuin strooien en dan blijven de katten tenminste uit de buurt!

 

Altijd die vervelende wespen

Een ander probleem wat we zeker in de zomer erg veel tegen komen is wespen in de tuin. Deze insecten vliegen vrij door de lucht en ze komen dus uiteraard ook in jouw tuin terecht, zolang ze bij je uit de buurt blijven is dat natuurlijk geen groot probleem maar helaas zoeken wespen vaak eten op en zodra je dus iets te eten of drinken op tafel zet kun je ervan uit gaan dat je ook een paar wespen op visite hebt. En dat is natuurlijk ontzettend vervelend en zeer ongewenst!

Gelukkig zijn er ook nu weer een aantal dingen die je kunt doen om de overlast van deze wespen te voorkomen! Ten eerste kun je ook hierbij gebruik maken van koffie, wat is het toch een handig goedje! Deze keer gaat het alleen om vers gemalen koffie en geen  koffiedik. Wat je kunt doen is deze koffie op een schoteltje leggen en dit vervolgens aansteken, het zal dan ligt gaan smeulen en er stijgt een rook op die sterk naar koffie ruikt en dat is precies de bedoeling!

Maar naast de koffie zijn er nog een aantal handige tips om te voorkomen dat wespen te veel bij je in de buurt komen. Zo heb je bijvoorbeeld voor de volgende truc enkel een lege fles en een beetje siroop nodig. Wat je vervolgens gaat doen is het volgende, je giet wat siroop in de fles en zet deze neer in je tuin. De wespen zullen naar de siroop toe willen en via de smalle ingang van de fles bij de siroop komen. Helaas is de ingang daarna te smal voor de wespen om de weg terug weer te vinden en dus zitten ze vast in de fles en heb jij er geen last meer van!

Maar ook kun je gebruik maken van speciale kaarsen met een geur waar wespen niet van houden. Als je deze kaarsen aansteekt en op je tuintafel zet dan weet je ook zeker dat de wespen jou voortaan over zullen slaan!

handige tuin tips

handige tuin tips

Tips tegen mieren

Een ander insect waar we veel last van kunnen ervaren in de tuin zijn mieren. Ten eerste kruipen ze overal naartoe en kun je ze dus ook echt overal in je tuin vinden. Zeker als je ook nog wat gaat eten en drinken dan kruipen de mieren maar wat graag om  je heen. Maar ook kunnen ze overal onder de grond in je tuin nesten gaan bouwen waardoor je tegels kunnen komen te verzakken en dat wil je natuurlijk voorkomen te allen tijde! Genoeg reden dus om een aantal slimme trucjes in te zetten om ervoor te zorgen dat die mieren voortaan een tuintje verder gaan!

Ten eerste is het een slimme tip om ervoor te zorgen dat je stuivers in huis hebt, mieren houden namelijk helemaal niet van deze muntjes en lopen er dan ook meteen grote boog omheen! Hier kun jij dan weer heel handig gebruik van maken door ervoor te zorgen dat je de stuivers op de looproute van de mieren legt! Op deze manier kunnen de mieren geen kant op en zullen ze dan ook al snel de aftocht blazen en daar ben jij dan natuurlijk weer ontzettend blij mee!

Maar ook meel heeft hetzelfde effect op mieren. Ook hier lopen ze namelijk niet snel overheen, dus ook met meel kun je een goede afscheiding maken en de mieren dwingen niet meer in bepaalde delen van je tuin te komen!

En dan hebben we natuurlijk ook nog de originele mierenlokdoosjes ook deze werken vaak perfect, je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel makkelijk zelf maken. Leg enkel wat sinaasappel in een lokdoosje of een stukje appel en de mier zal er al snel op af komen! Daarna kunnen ze er niet meer uit en ben jij dus van ze af!

Maar je kunt ook gebruik maken van bakpoeder, dit kun je strooien rondom een mierennest, mieren houden hier heel erg van en eten het dus ook op. Helaas loopt het daarna iets minder goed af met de mieren aangezien het bakpoeder uit zal zetten in hun buikjes en tot de dood zal leiden. Wellicht dus iets minder diervriendelijk maar wel een hele effectieve manier!

Zoals je ziet zijn er meer dan voldoende manieren om de mieren in je tuin de baas te blijven. En niet geheel onbelangrijk want zoals we net al even aangaven kunnen ze dus zeker flink wat schade in je tuin aanbrengen. Doordat ze nesten maken onder de grond en deze met gangen verbinden wordt het zand onder je tuin heel erg los. Hierdoor krijg je dus vervolgens kans op verzakkingen en zeker onder bijvoorbeeld tegels of een terras kan dit voor flink wat schade zorgen, je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een terras dat gaat verzakken niet zo prettig is.

 

Huis tuin en keuken trucjes

Dit was hem dan, het eerste deel van onze blog met huis tuin en keuken trucjes tegen allerlei overlast in je tuin. Het zijn deels wellicht bekende tips maar deels ook tips waar je nog nooit eerder van gehoord had waarschijnlijk en juist dat is zo leuk! Op deze manier leer je dus steeds weer wat nieuws en heb jij steeds meer trucjes bij de hand om ervoor te zorgen dat je zo weinig mogelijk overlast in je tuin zal ervaren en dat je zo veel mogelijk kunt genieten.

Veel van deze trucjes maken ook gebruik van spullen en middelen die we vaak allemaal wel in huis hebben en juist dat is vaak zo handig. Op deze manier heb je dus zelf eigenlijk altijd wel iets in de buurt waarmee je  aan de slag kunt gaan en waarmee je de overlast kunt verminderen. Op deze manier hoef je ook geen grote uitgaven te maken maar kun je gewoon zelf even in je voorraadkasten snuffelen en kijken of je de juiste middelen in huis  hebt, hoe makkelijk kan het zijn.

Daarnaast is het als fijne bijkomstigheid ook nog eens zo dat deze middelen vaak heel milieu vriendelijk zijn dus je brengt geen schade toe aan het milieu maar zorgt goed voor alles om je heen!