Inspiratie, Tips

Handige tuin trucjes voor jong en oud deel 2

Handige tuin trucjes

Wie kent eigenlijk niet, de handige huis tuin en keuken trucjes die van generatie op generatie doorgegeven worden en die vaak ontzettend handig zijn! Het zijn vaak hele handige trucjes die je maar net even moet weten maar waar je heel vel overlast in je tuin op een slimme manier mee kunt voorkomen.

Het leuke aan deze trucjes is dat je er niet zoveel voor nodig hebt, je hoeft vaak alleen maar in je eigen keuken kastjes te duiken en te kijken of je nog iets hebt liggen waarmee je deze trucjes kunt uitvoeren. En dat is dan ook meteen de kracht van deze handige huis tuin en keuken trucjes, ze kosten geen bergen met geld, zijn heel effectief, hebben hun werking bewezen en zijn ook nog eens makkelijk uit te voeren.

In deze blog vertellen we je graag een aantal van deze slimme trucjes die hun nut al bewezen hebben en waar mensen wereldwijd gebruik van maken! Deze trucjes zijn niet alleen heel simpel en effectief maar zorgen er ook voor dat jij zo min mogelijk overlast in je tuin ervaart en heerlijk kunt genieten van het buiten zijn! Lees dus maar snel met ons mee en kijk welke trucjes jij nog niet kende!

 

Vliegen, vliegen , vliegen

Je kunt er vaak flink last van hebben, allemaal vervelende vliegen in je tuin. Ze vliegen je om de oren en strijken neer op je eten en drinken. Absoluut niet prettig en erg vervelend zelfs te noemen. Maar wat je ook doet hoe vaak je ook wappert, die vervelende vliegen gaan maar niet weg en blijven rond je heen cirkelen! Maar wat kun je nu nog meer doen om ervoor te zorgen dat ze voortaan uit je buurt blijven? En zijn er eigenlijk wel manieren om vliegen de baas te zijn en ze uit je tuin te verdrijven?

Helemaal verdrijven lukt natuurlijk niet, daarmee kunnen wij je alvast uit de droom helpen. Er zullen nu eenmaal altijd vliegen zijn en doordat het luchtruim zo ruim is zal het ook bijna onmogelijk zijn om er voor te zorgen dat er nooit een vliegje in je tuin of je omgeving komt. Maar er zijn wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de vliegjes wat minder last in je tuin bezorgen. Zo zijn er ten eerste speciale kaarsen te koop met een geurtje waar vliegen absoluut niet van houden. Ze slaan een bezoekje aan je tuin dan ook liever over als ze dit luchtje ruiken.

Een andere manier van overlast is de poepjes die vliegen overal achterlaten en die vooral op je ramen en kozijnen voor nare vlekjes zorgen. Maar ook hier kun je gelukkig heel goed iets tegen doen, ten eerste is het zo dat er een speciale verf te koop is die ervoor zorgt dat vliegen geen plaats nemen op dat oppervlak. Maar er is nog een oplossing, zo kun je er ook voor kiezen om je kozijnen zwart te verven. Het is namelijk bewezen dat vliegen er dan minder snel op zullen gaan zitten omdat deze kleur ze afstoot! Dus wil je echt van die vliegen afzijn kies er dan voor om je kozijnen zwart te verven.

Maar er is nog een andere manier, er zijn namelijk ook speciale apparaatjes te koop die je in het stopcontact kunt steken en die een speciale frequentie afgeven. En je raadt het al, vliegen moeten niets van deze frequentie hebben en blijven er dan ook ver uit de buurt! Dus mocht jij een stopcontact in je tuin hebben dan is het zeker het overwegen waard om zo een apparaatje aan te schaffen en in het stopcontact in je tuin te stoppen! Weg vliegen en dus ook weg overlast!

handige tuin tips

handige tuin tips

 

Muggen in je tuin

We hebben er allemaal een hekel aan, muggen die om je heen zoemen en je ook nog eens helemaal lek prikken! Ontzettend vervelend natuurlijk en ook echt iets waar je flink last van kan hebben! Gelukkig zijn er wel een heleboel trucjes om de muggen bij je uit de buurt te houden en te zorgen dat je  niet geprikt wordt!

Ten eerste hebben muggen absoluut een hekel aan citronella, dit is een geur die ze niet kunnen verdragen en waar ze dan ook graag bij uit de buurt blijven! Als jij dus geen last van muggen wil hebben dan kan het heel slim zijn om een paar citronella kaarsen op tafel te zetten of om wat te spuiten met citronella spray! Weg muggen en weg vervelende prikken.

Maar wat ook heel goed helpt is een heel natuurlijk hulpmiddel, namelijk de lavendel plant. Muggen hebben net als aan de citronella geur ook een hekel aan de geur van lavendel. Dus als jij een paar mooie lavendel platen in de tuin hebt staan of op je tuintafel dan ben je er dus ook van verzekerd dat muggen daar weg zullen blijven! En we blijven nog even in de natuurlijke hoek want hetzelfde geld dus ook voor munt, ook dit is een plantje waar muggen niks van hoeven te weten en waar ze dus ook met een boog omheen vliegen, zet dus lekker een munt plantje op tafel en plant er een paar in de tuin en je weet zeker dat de muggen jou voortaan overslaan.

Mocht dit nu allemaal  niet afdoende werken dan zijn er gelukkig altijd nog wel wat andere trucjes. Zo is er een speciale muggenspray die ervoor zorgt dat muggen bij je uit de buurt blijven, deze is alleen wel wat minder milieu vriendelijk dus vaak heeft het gebruik van de plantjes en de citronella kaars voor veel mensen de voorkeur! En net als bij vliegen kun je ook bij het verjagen van muggen gebruik maken van het apparaatje met een frequentie die je in het stopcontact kunt doen. Ook muggen hebben hier namelijk een hekel aan en dit is dan ook een heel effectief middel!

Je ziet het er zijn dus ook meer dan genoeg trucjes om muggen uit je tuin te verwijderen en om ervoor te zorgen dat je dus ook  niet meer door ze geprikt zal worden! Het is slim om voor jezelf te kijken welke manier je het beste aanspreekt en om er op die wijze voor te zorgen dat je geen last meer van muggen zal hebben. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de muggen jou voortaan overslaan en dit scheelt een hoop ongemak!

 

Vogels die je oogst opeten

Vogels, ze vliegen door de lucht en zo af en toe landen ze op een boom of struik in onze tuin, en soms op onze grond. Maar waarom eigenlijk? Dit heeft vaak altijd maar een reden en dat is het feit dat ze op zoek zijn naar voedsel. Dat doen ze graag in onze tuinen omdat ze namelijk weten dat daar over het algemeen ook altijd wel wat te halen valt! En dat klopt natuurlijk ook wel!

Maar als je zelf een moestuin in de tuin hebt of fruit planten of bomen dan is dat natuurlijk helemaal niet zo leuk! Vogels kunnen dan namelijk flink op je oogst azen en deze soms al te pakken hebben voordat je zelf de kans hebt gehad om je oogst binnen te halen. En dat is natuurlijk ontzettend vervelend! Maar hoe voorkom je nu eigenlijk dat die vogels jouw oogst te pakken krijgen en hoe houdt je ze dus ook uit de buurt?

Gelukkig zijn hier een aantal slimme trucjes voor! Ten eerste is het slim om een net over je planten of boompjes te spannen. Hier door kan de zon er gewoon bij maar kunnen vogels niet je oogst wegpikken. Enorm slim en handig dus en als het nodig is kan jij er nog wel gewoon bij om je oogst te plukken.

Een andere truc is om stokjes in de grond te prikken met sliertjes zilverfolie eraan. Het geluid van het knisperen van de zilverfolie en de schittering van het licht erop zorgen ervoor dat de vogels wel een eindje uit de buurt blijven! En laat dat nu natuurlijk ook precies de bedoeling zijn!

 

Huis tuin en keuken trucjes

Veel mensen maken bij allerlei soorten overlast gebruik van huis tuin en keuken trucjes. En dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd. Het is een ontzettend effectieve manier om ervoor te zorgen dat je overlast op een simpele, veilige, effectieve, en milieu vriendelijke manier de baas bent!

Het zijn vaak tips die al generatie op generatie door gegeven worden en die zeer effectief blijken te zijn. Daarnaast hebben ze vaak al bewezen dat ze werken en dat is natuurlijk ook heel erg fijn! Het andere voordeel is dat je vaak gebruikt maakt van middelen die je bijna altijd wel in huis hebt, je hoeft dus ook niet veel geld uit te geven aan allerlei dure middeltjes maar kunt zo heel makkelijk zorgen voor een effectieve manier om de overlast te bestrijden! Wij zijn in ieder geval fan en maken het meest gebruik van huis tuin en keuken trucjes! Altijd succes gegarandeerd!