Inspiratie, Tips

Hoe kies je het beste tuinhuisje voor in jouw tuin uit?

tuinhuis kopen

Tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het niet altijd even makkelijk om de juiste keuze te maken. Graag helpen we jou dan ook een handje met/bij het maken van deze keuze. Dat doen we enerzijds door dit artikel aan je te presenteren en anderzijds door een uitgebreid aanbod van tuinhuisjes aan te bieden. Met dank aan ons uitgebreide aanbod kun je altijd het perfecte tuinhuisje voor in jouw tuin vinden!

Met name in de afgelopen jaren zijn tuinhuisjes bijzonder populair geworden. Meer en meer mensen kiezen voor een dergelijk huisje in de tuin. Is dat goed te begrijpen? Ja, absoluut. Als we onze mening mogen delen; wij zijn van mening dat tuinhuisjes echt ongekend veel voordelen met zich mee brengen.

Over deze voordelen informeren wij je graag uitgebreid in dit artikel. Daarnaast bespreken we in dit artikel ook in het kort wat de belangrijkste nadelen van een tuinhuisje zijn. Nadat we dat gedaan hebben, zoomen we in op ons uitgebreide aanbod van tuinhuisjes. We bespreken daarbij vooral op welke criteria je moet letten, zodat je het perfecte tuinhuisje voor in jouw tuin kunt vinden!

Raak je door dit artikel geïnspireerd? En wil je door dit artikel graag direct een tuinhuisje aan gaan schaffen? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Zoals we eerder al aangegeven hebben, kun je bij ons uit een uitgebreid assortiment kiezen. Je kunt hierdoor een prima vergelijking maken en het perfecte tuinhuisje aanschaffen. Een tuinhuisje waar je absoluut veel plezier aan gaat beleven!

Waarom een tuinhuisje aanschaffen?

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw tuin? Of ben je bezig met het maken van een compleet nieuw tuinontwerp? Als je hiermee bezig bent, ervaar je waarschijnlijk al dat dit niet al te makkelijk is. Je hebt met veel factoren rekening te houden, waaronder de afmetingen van de tuin en jouw eigen voorkeuren. Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om voor een tuinhuisje te kiezen.

Zo is de fraaie uitstraling van een tuinhuisje absoluut een voordeel. Een tuinhuisje heeft een fraaie, luxe en unieke uitstraling. Een uitstraling die in jouw tuin direct opvalt en waarmee je de gehele uitstraling van jouw tuin dus naar wens ‘aan kunt sturen’. Als je in de toekomst jouw tuin inkijkt, valt jouw oog waarschijnlijk direct op het tuinhuisje. Als het tuinhuisje volledig naar jouw wens is, geniet je elke keer oprecht van deze uitstraling!

Daarbij is het ook een groot voordeel dat je uit veel soorten tuinhuisjes kunt kiezen. Je kunt voor een compact tuinhuis kiezen, maar je kunt ook voor een groot tuinhuisje kiezen. Ook heb je de keus uit meerdere materiaalsoorten, kleurstellingen en uitstralingen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een tuinhuisje inclusief overkapping te kiezen. Een dergelijk tuinhuisje brengt nóg meer voordelen met zich mee!

Sowieso is het een voordeel dat je een tuinhuisje veelzijdig kunt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het tuinhuisje een gezellig zitje te creëren. Een zitje waar je tijd op een leuke manier door kunt brengen, bijvoorbeeld als het regent. Daarnaast kun je het tuinhuisje ook als opbergruimte gebruiken; handig voor het opbergen van bijvoorbeeld jouw tuinmeubelen of tuinkussens.

Verder is het een voordeel dat een tuinhuisje ook als tuinafscheiding kan dienen. Wil je bijvoorbeeld aan de rechterkant van jouw tuin liever geen schutting of natuurlijke tuinafscheiding hebben? Dan kun je ervoor kiezen om dáár een tuinhuisje neer te zetten. Dan ben je direct van een fraaie tuinafscheiding verzekerd, inclusief van alle hierboven besproken voordelen.

Ook is het super dat je een tuinhuisje geheel naar wens aan kunt kleden. Dit geldt zowel voor de binnenkant als voor de buitenkant van het tuinhuisje. Binnen in het tuinhuisje kun je bijvoorbeeld allerlei planken ophangen, waardoor je allerlei kleine spullen op een overzichtelijke manier op kunt bergen. Aan de buitenkant kun je leuke decoratiestukken, zoals kleine plantenbakken, ophangen. Daarmee weet je de uitstraling van het tuinhuisje nóg meer naar jouw wens te maken!

Heb je nu al interesse in een tuinhuisje? Dan is het ook prettig om te weten dat je van een hele lange levensduur kunt genieten. De tuinhuisjes zijn namelijk tegen een stootje bestand en zijn hedendaags van de hoogste kwaliteit. Juist daardoor kun je echt tientallen jaren van jouw tuinhuisje genieten. Inclusief van alle hierboven benoemde voordelen.

Al met al is de aanschaf van een tuinhuisje absoluut aan te raden. Of je daarbij ook nog met nadelen rekening moet houden, ga je hieronder lezen!

Wat zijn de nadelen van een tuinhuisje?

Heb jij mogelijke interesse om een tuinhuisje in jouw tuin neer te zetten? Logisch! Een tuinhuisje brengt immers veel voordelen met zich mee, maar je moet ook zeker met enkele nadelen rekening houden.

Zo willen wij je wijzen op de afmetingen van een tuinhuisje. Zelfs als je voor een relatief compact tuinhuisje kiest, neemt het huisje veel ruimte in jouw tin in beslag. Je moet deze ruimte dus wel hebben; een tuinhuisje is hierdoor eigenlijk al direct minder geschikt voor in een kleine tuin.

Ook moet je rekening houden met mogelijke schaduwvorming in jouw tuin. Doordat een tuinhuisje vrij groot is, kan het huisje voor flink wat schaduw in jouw tuin zorgen. Op zich is daar niks mis mee, maar dit is wel iets om rekening mee te houden bij de plaatsing van het tuinhuisje.

Het plaatsen van een tuinhuisje vormt sowieso een uitdaging. Je kunt op zich een tuinhuisje zelf prima plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een vakman voor in te huren. Dat laatste is eigenlijk noodzakelijk als je voor een groot tuinhuisje kiest. In dat geval moet er namelijk een fundering in de tuin aangelegd worden; mocht je dit zelf niet kunnen, kun je niet om een vakman heen. Als je zelf het tuinhuisje gaat plaatsen, moet je overigens met een flinke tijdsinvestering rekening houden. Het plaatsen van een tuinhuisje vraagt gewoonweg om de nodige tijd en aandacht.

Tot slot moet je rekening houden met het prijskaartje van een tuinhuisje. Een tuinhuisje is nou eenmaal niet goedkoop. Wel bestaan er meerdere gradaties, dus je kunt het alsnog relatief voordelig voor jezelf maken. Wel adviseren wij je om altijd te investeren in een goed tuinhuisje, maar daar komen we later in dit artikel nog even op terug!

Hoe vind je het perfecte tuinhuisje?

Spreken alle voordelen van een tuinhuisje jou wel aan? En vind jij de nadelen van een tuinhuisje eigenlijk niet al te zwaar wegen? Dan doe je er verstandig aan om direct op zoek te gaan naar een fraai tuinhuisje. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Je vindt bij ons een divers aanbod, terwijl je in onze webshop ook nog relatief makkelijk het perfecte huisje kunt vinden. Daarbij moet je wel op meerdere factoren letten, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Hoe wil je het tuinhuisje gaan gebruiken?

Allereerst moet je een antwoord op deze vraag gaan geven. Op welke manier jij het tuinhuisje wilt gaan gebruiken, is voor meerdere factoren bepalend. Wil je het tuinhuis bijvoorbeeld als opbergruimte gebruiken? Of wil je in het tuinhuisje juist een gezellig zitje gaan creëren? Deze keuze is bepalend voor het soort tuinhuisje waar je naar kunt gaan kijken!

Waar wil je het tuinhuisje neer gaan zetten?

Verder moet je goed na gaan denken over de plaatsing van het tuinhuisje. Wil je het tuinhuisje in het midden van jouw tuin neerzetten? Of toch in één van de hoeken van jouw tuin? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je rekening mee moet houden.

Het advies is hierbij om goed naar jouw tuin te kijken. Bepaal wat de ideale indeling van jouw tuin is en richt vervolgens een plekje voor het huisje in. Als je eenmaal weet waar het huisje moet komen te staan, weet je ook direct wat de maximale afmetingen van het huisje moeten worden. Je kunt vervolgens een passend tuinhuisje uit gaan kiezen of een tuinhuis op maat laten maken.

tuinhuisje

tuinhuisje

Wat voor soort tuinhuisje wil je graag?

Ook moet je goed nadenken over het soort tuinhuisje. Wil je voor alleen een tuinhuisje gaan? Of wil je juist voor een combinatie van een tuinhuisje en een overkapping gaan? Als je veel ruimte in jouw tuin hebt, is het zéker interessant om voor een tuinhuisje inclusief overkapping te gaan. Een dergelijk object brengt gewoonweg nog meer voordelen met zich mee.

Van welk materiaal moet het tuinhuisje gemaakt zijn?

Vervolgens moet je goed naar het materiaal van het tuinhuisje gaan kijken. De meeste huisjes zijn van hout vervaardigd, maar je kunt ook voor een aluminium of kunststof tuinhuisje kiezen. Het is volledig aan jou om een goede vergelijking tussen deze materialen te maken.

Wil je voor een houten tuinhuisje gaan? Dan moet je een keuze maken tussen de verschillende houtsoorten. Een fabrikant kan immers zelf ook tussen meerdere houtsoorten kiezen! Wil je voor een aluminium of kunststof tuinhuisje gaan? Dan hoef je in ieder geval met niet al te veel onderhoud rekening te houden. Iets waar je wel rekening mee moet houden bij een houten tuinhuisje.

Wat is de ideale vormgeving van het tuinhuisje?

Weet je van welk materiaal het tuinhuisje vervaardigd moet zijn? Dan heb je ook al een keuze voor een bepaalde uitstraling gemaakt. Een tuinhuisje van hout heeft immers een hele andere uitstraling dan een tuinhuisje van kunststof.

Er zijn echter meer factoren die de uitstraling van een tuinhuisje beïnvloeden. Zo is het aan te raden om goed naar het dak van het tuinhuisje te kijken. Ga je voor een tuinhuisje met een plat dak? Of geniet een tuinhuisje met een punt dak jouw voorkeur? Verder is het ook verstandig om naar de algehele vorm van het tuinhuisje te kijken. Je kunt voor een rond huisje kiezen, terwijl je ook voor een rechthoekig huisje kunt kiezen. Aan jou de keus!

Verder speelt ook de kleur van het tuinhuisje nog een belangrijke rol. Wil je een wit tuinhuisje hebben? Of geef je toch de voorkeur aan een zwart of donkergrijs tuinhuisje? Of heb je het liefste een fraai bruin tuinhuisje in jouw tuin staan? Ook dit is een belangrijk aspect waar je heel goed over na moet denken. Feit is dat je in ieder geval uit meerdere kleuren en kleurstellingen kunt kiezen. Dat is wel zo prettig!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een tuinhuisje. Wij willen je graag met klem adviseren om altijd te investeren in een goed tuinhuisje. Het klopt dat je hier dan meer geld aan kwijt bent, maar daar krijg je een hoop voor terug. Zo zijn de duurdere tuinhuisjes beter afgewerkt, van de beste materialen vervaardigd en volledig naar wens. Een belangrijk gevolg daarvan is dat je ook van een langere levensduur geniet!

Plaatsing van het tuinhuisje

Heb je een tuinhuisje gevonden die nagenoeg volledig aan jouw wensen voldoet? Dan kun je ervoor kiezen om verder te zoeken of om direct voor dit tuinhuisje te kiezen. Ongeacht waar je voor kiest, is het belangrijk om alvast na te denken over de plaatsing van het tuinhuisje. Hiervoor heb je eigenlijk twee mogelijkheden:

  • Zelf plaatsen: je kunt ervoor kiezen om zelf een tuinhuisje te plaatsen. Daarbij moet je wel rekening houden met een forse tijdsinvestering én je moet kennis van zaken hebben.
  • Het tuinhuisje laten plaatsen: je kunt er ook voor kiezen om het tuinhuisje te laten plaatsen. Dit kost uiteraard geld, maar je bent dan wel van een perfect resultaat verzekerd. ook is het prettig dat je hier zelf geen tijd aan hoeft te besteden.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een tuinhuisje aanraden? Ja, dat kunnen wij absoluut. Persoonlijk zijn wij echt heel enthousiast over een tuinhuisje; dat is dan ook de reden waarom wij meerdere tuinhuisjes aanbieden. Check direct ons aanbod, maak een goede vergelijking voor jezelf en hak de knoop door. Graag wensen we je alvast heel veel plezier met het nieuwe tuinhuisje in jouw prachtige tuin!