planten

Een tuin boordevol kleur

loungebank

Veel mensen worden er vrolijk van, en dan hebben we het natuurlijk over kleur. Niet zo gek ook want kleur kan namelijk enorm veel met je doen. Bepaalde kleuren kunnen bepaalde emoties oproepen en een bepaald gevoel. Zo wordt je bijvoorbeeld van geel erg vrolijk, en van de kleur blauw juist heel kalm. De natuur is hier een goed voorbeeld van, nergens is er zoveel kleur te bekennen als in de wereld van planten en bloemen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de natuur een grote explosie van kleur is. Verschillende kleuren door elkaar vormen in de natuur toch een prachtig geheel.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we vaak veel tijd in de natuur doorbrengen, het buiten zijn, de frisse lucht maar zeker ook de mooie kleuren bij elkaar zorgen voor een heerlijk en vooral vrolijk gevoel. Maar hoe fijn zou het zijn als je hier niet altijd voor op stap hoeft maar dat je deze natuur vol kleur ook gewoon in je eigen achtertuin hebt. Je loopt de deur uit en je stapt in een wereld vol kleur! Fijner kan het eigenlijk niet, jouw eigen oase van kleur op 1 meter afstand!

Wij laten je graag zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je zoveel mogelijk kleur in je achtertuin hebt. Hoe pas je dit toe en welke planten en bloemen kun je dan het beste kiezen. Voor welk gevoel zorgen bepaalde kleuren en kun je naast met bloemen en planten op nog meer manieren kleur aan je tuin toevoegen? Wij geven je graag antwoord op al deze vragen en nemen je mee in de wereld van kleur in je tuin!

 

Wat kleuren met je doen

Kleuren staan er altijd al bekend om dat ze een bepaalde invloed hebben op hoe wij ons voelen. Vandaar ook dat daar in de wereld vaak slim gebruik van gemaakt wordt, is het je bijvoorbeeld weleens opgevallen dat veel vakantie aanbieders de kleur geel gebruiken, deze kleur maakt vrolijk en als je vrolijk bent of als iets er vrolijk uitziet ben je sneller geneigd het te kopen of in dit geval om het te gaan doen! En zo hebben we ook de kleur blauw, de kleur werkt bijvoorbeeld enorm ontspannend, vandaar ook dat je deze kleur opvallend vaak ziet in de wachtkamers van tandartsen en dokters. Heel handig om je te helpen iets minder zenuwachtig te zijn! Kleur kan dus enorm veel voor je betekenen en het is dus ook een heel goed idee om veel kleur in je tuin toe te passen!

Denk wel goed na over welk doel je  met de kleuren in je tuin wil gaan bereiken. Wil jij namelijk graag relaxen en ontspannen in je tuin, kies dan voor allemaal blauw tinten, maar wil je graag veel energie ga dan voor oranje of paars, en als je vooral heel erg vrolijk wil zijn dan zouden we aanraden om vooral heel veel de kleur geel in je tuin aan te brengen! Kies dus de kleur die bij jouw wensen past en ga er vervolgens mee aan de slag! Het zal je verbazen hoeveel invloed dit kan hebben in positieve zin!

 

Kleur met bloemen en planten

De makkelijkste manier om in je tuin veel kleur aan te brengen is met bloemen en planten. Deze zijn natuurlijk ook in allerlei kleuren te vinden dus de keuze is enorm. Op deze manier kun je altijd wel een kleur kiezen die bij jouw en je tuinwensen past. Daarnaast zorgen bloemen en planten ook meteen voor een heel groen en natuurlijk gevoel in je tuin en dit zorgt er weer voor dat je wat meer ontspannen bent en kunt genieten! Daarnaast heeft het ook nog eens veel gezondheidsvoordelen.

Een heel slim plan dus om kleur aan te brengen met bloemen en planten in jouw eigen achtertuin.

Een mooi voorbeeld zijn bijvoorbeeld rode of roze rozen, maar ook paarse lavendel dit ruikt niet alleen heerlijk en de geur werkt kalmerend maar de kleur is ook nog eens erg prettig! En wat dacht je van de blauwe regen, de prachtige blauwe tinten zullen onmiddellijk voor ontspanning zorgen. Maar vergeet ook vooral de zonnebloemen niet, deze bloemen doen ons altijd al aan zomer denken maar de gele kleur heeft ook nog eens veel voordelen, zo wordt je er meteen vrolijk van en blijf je positief gestemd! Enorm fijn natuurlijk, dus een echte aanrader om deze bloemen in je tuin te planten.

Naast losse bloemen zijn er ook veel bomen en struiken die ook bloemen met kleur bevatten, dit kan ook een enorm fijne keuze zijn om wat meer kleur in je tuin aan te brengen. Daarnaast zorgen deze bomen en struiken ook voor wat hoogte verschil in je tuin en dat is weer een heel mooi gezicht! Een echte aanrader dus om niet alleen met kleur maar ook met hoogte in je tuin te spelen.

Zorg er ook voor dat je de bloemen en planten plant in je tuin op een plek waar je ze goed kunt zien! Hoe vaker je ze ziet hoe beter ze werken op je gevoel. Stop ze dus niet weg in een hoekje achterin je tuin maar geef ze een mooie plek op de voorgrond zodat ze hier goed hun werk kunnen doen. En ook hierbij geld hoe meer hoe beter, plant dus gerust meerdere bloemen en planten bij elkaar en zorg op deze manier voor een explosie van kleur, wat zal deze tuin je vrolijk maken!

 

Niet alleen kleur met bloemen en planten

Nu is het zeker niet zo dat je enkel kleur aan je tuin toe kunt voegen door middel van bloemen en planten, gelukkig kan dit ook op heel veel andere manieren. Zo kun je bijvoorbeeld een muur in je tuin prima een mooi kleurtje geven, en als je dit te heftig vindt kun je ook een deel van de muur een kleurtje geven of een mooie plaat ophangen die voorzien is van een kleur naar keuze. Op deze manier zal je zien dat het uiterlijk van je tuin meteen al heel erg veranderd en dat je met kleine aanpassingen een groot resultaat kunt bereiken!

Maar denk ook eens aan bloempotten en bloembakken, dit is eigenlijk een vrij makkelijk manier om toch heel veel kleur toe te voegen! Plaats verschillende bloempotten en bloembakken in verschillende kleuren in je tuin en het zorgt meteen voor een kleurrijk geheel en daarnaast ook nog eens een vrolijk gevoel. Het plaatje is helemaal compleet als je er vervolgens ook nog eens verschillende kleuren bloemen in plant. Op deze manier weet je zeker dat de kleur je overal tegemoet zal komen!

Naast bloempotten en plantenbakken kunnen accessoires ook voor heel veel kleur in je tuin zorgen. En hierbij is het wel zo fijn dat je enorm veel keuze hebt. Je kunt namelijk op heel veel manieren met accessoires je tuin opleuken. Zo kun je kiezen voor gezellige kussentjes op je tuinbank, deze zijn natuurlijk in allerlei kleuren te verkrijgen en zo weet je ook zeker dat je meteen heel veel kleur in je tuin aanbrengt! Kies voor kussentjes in de kleuren die bij je passen en de kleuren die je het gevoel geven waar je naar op zoek bent, kies voor zachte tinten voor rust en ontspanning en ga voor felle kleuren als je vooral heel veel vrolijkheid in je tuin wil ervaren! Ook zijn er vaak kussentjes in leuke printjes te krijgen waarbij je meerdere kleuren kunt combineren!

Maar ook met vazen, tafelkleden, beeldjes en waxinelichtjes kun je enorm veel doen. Kies voor accessoires die echt wat toevoegen aan je tuin en kies ze natuurlijk ook in de kleur waar jij naar op zoek bent. Het fijne aan deze accessoires is dat je ze ook nog eens heel erg makkelijk kunt afwisselen dus ben je toe aan wat anders wissel je de accessoires gewoon weer om voor wat nieuws en zorg je weer voor een andere kleur in je tuin. Zo kun je altijd een kleur kiezen waar je vrolijk van wordt of die op dat moment past bij jouw gevoel!

tuinset

tuinset

Genieten van je tuin en de kleuren

Zo zie je dus hoe belangrijk het is om veel kleur in je tuin aan te brengen. Zeker nu we vandaag de dag vaak allemaal enorm druk zijn en steeds meer zoeken naar rust en ontspanning. Ook leven we steeds meer buiten en krijgen onze tuinen een rol die steeds belangrijker is. Net als onze woning binnen besteden we nu ook steeds meer aandacht aan onze tuinen buiten. We ervaren het voordeel voor onze gezondheid van het lekker buiten zijn en het inademen van de frisse lucht en we leren de natuur steeds meer waarderen. Met veel kleur in de tuin zorg je helemaal voor een oase van rust en energie en dit kan je dus enorm helpen om je goed te voelen. En hoe fijn is het wel niet als je de deur uit stapt je achtertuin in en alle kleuren springen je tegemoet! Genieten ten top van een tuin vol kleur, een uitstekende keuze!