planten

Weet jij wanneer het juiste moment om te snoeien is aangebroken

pexels maria turkmani 13779225

Als je beplanting in je tuin hebt staan in de vorm van heggen en struiken dan weet je dat hier best wel wat onderhoud bij komt kijken. Het is dan ook belangrijk dat je dit op de juiste manier doet en dat je er dus voor zorgt dat je tuin er netjes en verzorgd bij komt te liggen en dat de beplanting in je tuin zo lang mogelijk in goede conditie mee gaat.

Een belangrijke rol hierbij speelt het snoeien van de struiken en de heggen. Het is dan ook erg belangrijk dat dit op het juiste moment en op de juiste manier gebeurd. Alleen op die manier zorg je er dan ook voor dat je struiken en heggen stralend en gezond blijven.

Kies dan ook het juiste moment om te snoeien en zorg er op die manier dan ook voor dat je tuin in goede staat blijft. In deze blog helpen wij jou dan ook graag een stapje verder. We laten je weten waar je allemaal op moet letten en hoe je het snoeien precies aanpakt. Daarnaast is het ook van belang om het juiste moment af te wachten. Als je namelijk niet op het juiste moment gaat snoeien dan zorgt dit ervoor dat je soms zelfs schade aan je beplanting kan veroorzaken en dit is natuurlijk iets wat je liever wil voorkomen. Lees dus maar snel met ons mee en leer alles wat er te leren valt over snoeien.

Waarom snoeien zo belangrijk is

Om te beginnen gaan we eerst eens even kijken waarom snoeien zo belangrijk is. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar de heggen of struiken die gesnoeid moeten worden. Vaak heb je dus meerdere planten in je tuin staat die snoeiwerkzaamheden nodig hebben. Als dit het geval is dan is het zeker ook belangrijk om dit op de juiste wijze te doen.

Snoeien is dan ook om meerdere redenen erg belangrijk. Om te beginnen kijken we eerst even naar het belang voor de beplanting zelf van het snoeien. Als je namelijk gaat snoeien dan zorgt dit ervoor dat je beplanting in goede conditie blijft en dat alles dus ook door kan blijven groeien. Vaak zien we dat struiken en heggen te ver uit kunnen gaan groeien en dit kan dan de verdere groei belemmeren of juist zorgen voor het afsterven van takjes en bladeren. En dit zijn natuurlijk twee dingen die je liever niet wil zien gebeuren.

Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Als jij de heggen en struiken in je tuin eindeloos door laat groeien dan zorgt dit ervoor dat je tuin al snel op een wildernis gaat lijken. Uiteraard kan een natuurlijke tuin heel leuk en sfeervol zijn maar zonder te snoeien  gaat het toch wel een beetje de verkeerde kant op.

Het is dan ook zeker van belang om goed te snoeien en om er dus voor te zorgen dat je tuin verzorgd en netjes blijft ogen zodat je zeker weet dat je hier je voordeel mee kan doen en je werk resultaat heeft.

Het juiste moment om te snoeien

Zoals we dus aangaven is het moment om te starten met snoeien een belangrijk punt als het gaat om het succes van het snoeien. Het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken zodat je zeker weet dat er geen schade aan je beplanting ontstaat.

Er zijn twee dingen die mis kunnen gaan, aan de ene kant kun je dus te vroeg zijn met snoeien. Dit kan een nadelig effect op je beplanting hebben omdat ze dan te vroeg afgekapt worden. Hierdoor kan dus daadwerkelijk schade ontstaan en dat is iets wat je liever niet wil natuurlijk.

Daarnaast kun je ook juist te laat zijn met snoeien en ook dat is iets wat niet handig is. Als je namelijk te laat met snoeien bent kan de beplanting veel te ver doorgroeien in een slechte conditie en kan er ook schade ontstaan. Onderaan de streep is het dus vooral belangrijk om het juiste moment te kiezen zodat je zeker weet dat je effect hebt en zodat je beplanting in goede staat en conditie blijft en juist opknapt van het snoeien.

Onderaan de streep is het dus enorm belangrijk dat je goed kijkt naar het juiste moment om te gaan snoeien. Doe dit dan ook niet te vroeg maar ook zeker weten niet te laat in het seizoen en zorg ervoor dat je beplanting gezond blijft.

Let op de stand van de zon

Een andere handige tip voor het snoeien is om niet aan de slag te gaan als de zon hoog aan de hemel staat. Op die manier zie je namelijk vaak dat de uiteinden van de takken die afgesnoeid worden kunnen verbranden door de sterke straling van de zon met alle gevolgen van dien.

Je wil dus zeker niet dat het zonnetje fel schijnt als je gaat snoeien. Vandaar dat het veel beter is om je snoeiwerkzaamheden aan het begin van de dag of juist tijdens de schemering uit te voeren. Op die manier zorg je dan ook dat je beplanting gezond en in orde blifjt.

Vaak zien we echter helaas nog steeds dat veel mensen deze fout toch maken en dat ze op het midden van de dag in de felle zon gaan snoeien. Dit is dus zeker weten nooit een goed idee en kan dus heel erg slecht uitpakken voor de struiken en heggen in je tuin. Verplaats deze werkzaamheden dan ook zeker weten naar het begin of einde van de dag.

Gebruik het juiste gereedschap

Als je aan de slag gaat om te snoeien dan is er nog een element wat enorm belangrijk is en waar je dus goed op moet letten. Namelijk het gebruik van het juiste gereedschap. Ook hier moet je dus goed op letten en de juiste keuze in maken. Het is dan ook erg belangrijk om te zorgen dat je goed scherp gereedschap gebruikt en ook de juiste keuze maakt voor jouw heggen of struiken.

Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de dikte van de takken en de bladeren en stem je gereedschap hierop af. Op die manier zorg je ervoor dat je het juiste gereedschap gebruikt en dan zien we dus ook dat het een goed effect heeft en dat je struiken en heggen er goed uit komen te zien.

Het juiste gereedschap is dus zeker weten onmisbaar en van groot belang en hier moet je dan ook absoluut gebruik van maken. Alleen zo maak je dus het hele plaatje compleet en pak jij het snoeien op de juiste wijze aan met gezonde beplanting als gevolg.

Een handige tip tegen de rommel

We weten allemaal dat het snoeien van heggen of struiken een flinke klus is die ook aardig wat tijd in beslag neemt en daar hebben we nu net niet altijd allemaal zin in. Gelukkig is er wel een hele handige tip om het allemaal wat sneller te laten verlopen en om het je iets gemakkelijker te maken. Deze tip richt zich dan ook voornamelijk op het opruimen van het snoei afval.

Na het snoeien liggen er natuurlijk overal bladeren en takjes, kortom snoei afval. Dit kan een hele klus zijn om allemaal weer netjes op te ruimen. Gelukkig kan dit ook een heel stuk makkelijker en hoef je hier geen uren mee bezig te zijn.

Het is namelijk een hele fijne en super handige tip om onder de heg of struik die je aan het snoeien bent een groot zeil neer te leggen. Hier valt dan vervolgens al het snoei afval op. Als je dan helemaal klaar bent met snoeien hoef je enkel en alleen maar het zeil op te tillen en het snoei afval in de container te stoppen. Een enorm handige tip die je dus werkelijk waar heel erg veel tijd en werk kan besparen.

Wij vinden dit dus zeker weten een tip die de moeite van het delen waard is. Het maakt het snoeien dan ook een heel stuk gemakkelijker en dat is precies wat je natuurlijk zo graag wil zien. Gelukkig is deze tip dan ook echt een handige tip om rekening mee te houden.

Wil je dus een stuk minder rommel overhouden na je snoei werkzaamheden en vooral heel erg genieten van het eind resultaat dan kan dit dus een hele handige tip zijn waar je dan ook zeker weten veel aan kan hebben!

Weet jij wanneer het juiste moment om te snoeien is aangebroken

In deze blog hebben wij je laten zien dat snoeien zeker weten niet iets is wat je zomaar even doet maar dat er dus zeker wel wat werk aan vooraf gaat. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken wat bij jou in de tuin nu daadwerkelijk het juiste moment is. Het is namelijk zo dat het snoeien alleen op het juiste moment het beste effect heeft en anders zou je het eigenlijk zelfs net zo goed niet hoeven doen.

Onderaan de streep wil jij natuurlijk ook wel echt effect van het snoeien ervaren en dan is het dus van belang dat je op het juiste moment aan de slag gaat. Gelukkig zijn er heel erg veel manieren om dat juiste moment te ontdekken en kun je hier dus je voordeel mee doen. Neem de tips uit deze blog dan ook mee en ga aan de slag!