Inspiratie

De keuze voor sfeervolle verlichting in je tuin

Er zijn een aantal factoren in je tuin die onmisbaar zijn en die je dus ook echt nodig hebt. Een van die factoren is goede tuinverlichting. Nu zien we vaak dat mensen best een beetje worstelen bij de keuze voor de juiste tuinverlichting. Dit is ook niet zo vreemd want er is heel erg veel keuze.

Dit is natuurlijk aan de ene kant heel erg prettig doordat dit veel mogelijkheden biedt om ook daadwerkelijk de juiste tuinverlichting voor bij jou in de tuin te vinden maar anderzijds geeft dit ook zoveel keuze dat het soms lastig is om het overzicht te bewaren.

Een ding staat in ieder geval vast en dat is dat verlichting in de tuin zowel praktisch als sfeervol moet zijn. Je wil nu eenmaal graag praktische verlichting hebben die je tuin aangenaam verlicht maar je wil ook graag dat het geheel er sfeervol uit komt te zien. En tuinverlichting is juist iets dat voor veel sfeer en gezelligheid kan zorgen.

De keuze voor sfeervolle verlichting is dan ook zeker weten een hele belangrijke voor de sfeer en de stijl in je tuin. Logisch dus ook dat we hier veel aandacht aan besteden, maar waar let je allemaal op bij de aanschaf van sfeervolle verlichting in je tuin? En wat is hier eigenlijk allemaal bij nodig? In deze blog maken wij jou dan ook maar wat graag wegwijs in de wereld van de tuiverlichting zodat jij onderaan de streep ook een goede keuze kan maken. Lees je met ons mee?

Het belang van goede verlichting in de tuin

Voor we ons daadwerkelijk meer gaan richten op het sfeervolle aspect van tuinverlichting gaan we eerst eens kijken naar het belang van goede verlichting in de tuin want dit is zeker weten een belangrijk punt.

We kunnen ten eerste wel stellen dat goede verlichting onmisbaar is in je tuin en dat komt door meerdere losse redenen. Ten eerste is het zo dat goede verlichting veel praktischer is in je tuin en dus voor veel comfort en gemak zorgt. Je kunt beter zien waar je loopt en wat je doet en dat is natuurlijk wel zo prettig. Om die reden is tuinverlichting dus vooral ook heel erg praktisch en handig.

Maar daarnaast biedt het ook een stukje veiligheid in je tuin. Als je namelijk goede tuinverlichting in je tuin hebt dan zorgt dit er ook voor dat je niet zo snel valt of struikelt in het donker. En daarnaast is het ook nog eens zo je inbrekers of indringers minder kans geeft. Als jouw tuin goed verlicht is schrikt dit namelijk af en geeft dit veel minder mogelijkheid om stiekem naar binnen te sluipen en ook dat is natuurlijk wel een heel fijn voordeel.

Kortom er zijn meer dan voldoende redenen om te zorgen voor goede verlichting in de tuin en dan komen we ook vanzelf aan bij het onderdeel wat het in deze blog zo belangrijk maakt en wat de hoofdrol speelt. Namelijk de sfeer die tuinverlichting met zich meebrengt. Als je namelijk goede tuinverlichting hebt dan geeft dit je tuin heel erg veel sfeer en gezelligheid en dat is natuurlijk wel echt een feestje.

Alles bij elkaar zijn er dus allemaal factoren die sfeervolle tuinverlichting heel belangrijk en tot een heel goed idee maken en daardoor dus ook onmisbaar in iedere tuin.

Hoe brengt verlichting sfeer in je tuin

In deze blog hebben we vooral de factor sfeer centraal staan. Verlichting brengt dan ook heel veel sfeer naar je tuin toe en dat is dan ook een heel belangrijk onderdeel. Er zijn bijvoorbeeld verschillende plekken in de tuin waar je de verlichting kwijt kunt. Het is erg belangrijk om goed over die plekken na te denken zodat je zeker weet dat je overal goede en vooral sfeervolle verlichting hebt.

De reden dat verlichting sfeer naar je tuin brengt is doordat verlichting al snel heel gezellig oogt. We kennen allemaal wel die tuinen die niet verlicht zijn en waarbij je dan in de avond enkel naar het donker staart. Dit is natuurlijk niet sfeervol en gezellig en vandaar dat het ook zo belangrijk is om hier wat aan te doen en om wel sfeervolle verlichting in je tuin te plaatsen om het plaatje compleet te maken.

Ook kun je op deze wijze dus heel snel en makkelijk een gezellig en sfeervol hoekje in je tuin realiseren en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk. Kortom heel veel verschillende manieren dus om met verlichting sfeer en gezelligheid naar je tuin toe te brengen.

Maak de keuze voor een lichtslinger

Als we het hebben over sfeerverlichting dan is er een soort verlichting die met stip op nummer een staat en die bij veel mensen dan ook meteen naar voren komt en dat is de lichtslinger. Niet zo verwonderlijk ook natuurlijk want een lichtslinger ziet er echt wel heel sfeervol en gezellig uit en maakt je tuin eigenlijk meteen tot een waar feestje.

Door een lichtslinger aan je tuin toe te voegen zie je dan ook meteen vaak dat er veel sfeer in je tuin ontstaat. Het leuke is dat deze lichtslingers er ook nog eens in veel verschillende soorten en maten zijn en ook dat zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin.

Ook kun je met de afmetingen van een lichtslinger voor bij jou in de tuin heel veel kanten op en dat is natuurlijk wel heel makkelijk en fijn. zo kun je dus handig en snel kiezen voor een lichtslinger die echt helemaal bij jouw tuin past en die daar het plaatje compleet maakt.

Al met al genoeg redenen dus om voor heel erg veel sfeer en gezelligheid in je tuin te zorgen door lichtslingers toe te voegen. Wij zouden zeggen waar wacht je nog op.

 Kies voor sfeervolle spotjes in de tuin

Naast de lichtslinger zien we ook dat veel mensen kiezen voor spotjes in de tuin. Ook dit is helemaal begrijpelijk want ook dit zorgt voor flink wat sfeer en gezelligheid in de tuin. Het is dan ook zeker weten een leuk idee om te kijken waar je in jouw tuin plek hebt voor deze sfeervolle verlichting.

Zo kun je bijvoorbeeld spotjes plaatsen langs de looppaden in je tuin. Dit zorgt voor heel veel sfeer en gezelligheid en ziet er dan ook erg leuk uit. Maar ook kun je de spotjes in je borders plaatsen. Ook hier zorgt het vaak voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin. Het leuke is dat je dan meteen ziet dat je beplanting vaak heel sfeervol verlicht kan worden. Een waar feestje om te zien en zeker de moeite waard.

Sfeervolle spotjes zijn dan ook zeker weten een heel goed idee en kun je dus eigenlijk ook altijd overal wel kwijt in je tuin en dat maakt ze zeker weten ook heel erg geliefd. Het is natuurlijk ook heel handig dat je ze overal wel een plekje kan geven en dat ze je tuin op die manier dus een andere look geven.

Een echte hanglamp in de tuin

Waarschijnlijk denk je bij tuinverlichting niet perse als eerste aan een hanglamp maar toch kan dit zeker weten een heel goed idee zijn en is het absoluut leuk om een hanglamp een plekje in je tuin te geven.

Ook dit kan weer op heel veel verschillende manieren en dus ook op meer manieren dan je wellicht denkt. Ten eerste is het erg leuk om als je bijvoorbeeld een veranda hebt hier een hanglamp te hangen. Dit ziet er dan ook meteen heel sfeervol uit en maakt het geheel helemaal compleet maar ook is het natuurlijk erg praktisch en fijn om daar goede verlichting te hebben.

Daarnaast kun je een hanglamp ook in de buurt van een terras hangen of aan een boom een plekje geven. Dan moet je wel even goed kijken hoe je dit aanpakt met de elektra maar het scheelt natuurlijk al een hoop dat er ook hanglampen zijn die op zonne-energie werken. Deze kun je hier dan ook prima voor gebruiken en brengen meteen heel veel sfeer naar je tuin toe naast dat ze dus ook heel handig zijn.

Tuinverlichting op zonne-energie

We lieten het net al even voorbij komen maar het is dus een feit dat er ook heel veel tuinverlichting op zonne-energie werkend te vinden is en dit heeft dus zeker weten heel veel fijne voordelen wat het dan ook absoluut het overwegen waard maakt.

Tuinverlichting die werkt op zonne-energie is dan ook zeker weten een hele slimme en duurzame keuze en om heel veel redenen een goed idee. Wel is het soms een wat grotere investering dan de reguliere lampen maar dan heb je ook wat want ze gaan ook veel langer mee.

Echter is het natuurlijk wel zo dat je afhankelijk bent van de zon voor de werking van de lampen maar vaak zit dat wel goed en als het ook niet te bewolkt is heeft de zon toch al kracht en straling die de lampen doet opladen. Wij zouden je dus zeker weten aanraden om eens te kijken naar tuinverlichting werkend op zonne-energie en om hier je voordeel mee te doen.

Sfeervolle verlichting maakt het plaatje in je tuin compleet

Onderaan de streep kunnen we dus wel stellen dat sfeerverlichting het plaatje in je tuin  helemaal compleet maakt en zorgt voor veel sfeer en gezelligheid. Er zijn gelukkig ook verschillende mogelijkheden om de juiste verlichting voor bij jou in de tuin te vinden om het plaatje compleet te maken.

Kijk dan ook goed welk soort tuinverlichting bij jouw tuin zou passen en geef dit dan ook met veel plezier een plekje. Niet alleen is het praktisch en zorgt het voor veel comfort maar ook komt de sfeer je tuin zeker weten ten goede.