Materialen

De juiste hoeveelheid tuinmeubelen in je tuin

pexels marianne 238385

Het is een onderwerp waar we over kunnen blijven schrijven. Niet zo verwonderlijk ook want er valt nu eenmaal veel over te vertellen. We hebben het dan over tuinmeubelen. Ze zijn er in enorm veel soorten en maten en ze vormen dan ook een bepalend onderdeel van je tuin. Het zijn de tuinmeubelen die zichtbaar aanwezig zijn en die daarnaast ook nog eens voor veel comfort in je tuin zorgen. Het is natuurlijk immers erg fijn om lekker in de tuin te kunnen zitten op je tuinmeubelen en zo te genieten.

Maar hoeveel meubelen zet je nu eigenlijk precies in je tuin? Hoeveel heb je er nodig? Is het niet te vol of juist te leeg en hoe houdt je hier een goede balans in. Maar ook waar hecht je zelf waarde aan in je tuin en wat telt voor jou dus het hardste mee? Allemaal zaken waar je goed over na moet denken als je gaat kijken naar de tuinmeubelen voor bij jou in de tuin en als je hier keuzes in gaat maken.

In deze blog helpen wij je graag een handje op weg. We vertellen je graag meer over tuinmeubelen in je tuin en hoe je nu precies de juiste hoeveelheid voor bij jou in de tuin kunt bepalen. Wat is daar allemaal voor nodig en hoe maak je die beslissing. Wij vertellen het je graag, lees jij met ons mee?

Het belang van tuinmeubelen in je tuin

We kunnen natuurlijk allemaal wel bevestigen dat het heel erg prettig is om tuinmeubelen in je tuin te hebben staan en dat je hier dan ook veel profijt van kan hebben. Dat is heel erg logisch. Er zijn dan ook heel erg veel verschillende soorten tuinmeubelen die allemaal op hun beurt weer veel sfeer en comfort naar je tuin toe brengen.

Zo zijn er meubelen waar je lekker op kunt zitten of relaxen maar ook meubelen die juist heel sfeervol en stijlvol in je tuin staan. Vaak zien we dat mensen hier een goede balans tussen zoeken. Je wil het graag praktisch aanpakken maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het is dan ook belangrijk om hier een goede balans tussen te vinden en om zo het plaatje compleet te maken.

Belangrijk is het dan ook om voor jezelf goed in beeld te hebben waar jij meubelen in je tuin het liefste gebruikt en welke factor voor jou dus op een staat. Is dat het comfort van de meubelen, het praktische deel of juist de stijl en het beeld van de meubelen. Als je dit helder hebt kun je ook veel beter bepalen welke meubelen en vooral ook hoeveel meubelen een plekje in jou tuin verdienen.

De grootte van je gezin bepalen

Als je gaat kijken naar hoeveel meubelen je nodig hebt dan is het vaak vooral ook handig om naar het aantal zitplekken te kijken. Dit is dan ook zeker weten heel bepalend. Als je een gezin hebt kijk dan naar met hoeveel jullie zijn en zorg er dan in ieder geval voor dat iedereen een fijne zitplek in de tuin kan krijgen. Maar daar ben je er nog niet mee. Vaak heb je ook wel visite of zijn er een bepaald aantal mensen die vaak even bij jullie aanschuiven. Het is ook heel handig om dit aantal mee te nemen in je overwegingen en om ook te kijken met hoeveel je bent. Zodat je dus het uiteindelijke aantal zitplaatsen in je tuin hierop aan kan passen.

Nu is het wel belangrijk om te vermelden dat dit echt niet altijd en alleen maar gedaan hoeft te worden met vaste zitplekken. Een aantal tuinstoelen die opklapbaar zijn en die je in het tuinhuis stalt kunnen ook enorm handig zijn en goed van pas komen. Het is dus maar net wat jezelf belangrijk vindt.

Wel is het dus vooral belangrijk om te  kijken hoeveel zitplekken je op vaste basis nodig hebt in je tuin zodat iedereen hier optimaal van kan genieten!

Teveel meubelen in de tuin maakt het te vol

En dan zijn er natuurlijk nog twee dingen die kunnen gebeuren en die allebei dus niet zo handig zijn voor je tuin. De eerste is dus als je te weinig meubelen in je tuin hebt staan, dan kan het namelijk heel kil en leeg ogen. Maar de andere is dus als je teveel meubelen in je tuin hebt staan want ook dat kan dus zeker weten een minpunt vormen.

Beide is dus niet de bedoeling en maakt de sfeer in je tuin helaas een stuk minder. De juiste balans vinden en het perfecte aantal meubelen in je tuin hebben staan dat is dan ook het uiteindelijke doel. We gaven dus al aan dat te weinig meubelen leeg kan ogen maar teveel meubelen is ook zeker weten geen aanrader. Als je namelijk teveel meubelen in je tuin hebt staan dan zorgt dit ervoor dat je tuin heel vol oogt. En daardoor lijkt je tuin niet alleen een stuk kleiner dan hij daadwerkelijk is maar ook nog eens een stuk rommeliger. En je snapt vast wel dat dit iets is wat je liever voorkomen wil!

Zorg er dan ook voor dat je niet teveel meubelen in de tuin plaatst en dat je het netjes en overzichtelijk houdt. Op deze manier behoudt je ook de fijne sfeer en stijl van je tuin en komt het niet volgepropt over.

Te weinig meubelen in de tuin maakt leeg en kil

Nu denk je wellicht dat het enkel maar een probleem vormt als je te veel meubelen in de tuin plaatst. Maar niets is minder waar. Ook te weinig meubelen is zeker weten geen aanrader en doet dan ook weinig goeds voor je tuin. Als je namelijk veel te weinig meubelen in de ruimte plaatst dan zie je al snel dat je tuin heel leeg en kil gaat ogen. Het zal dan ook heel lastig zijn om je tuin gezellig en sfeervol te maken en dat is natuurlijk juist iets wat we allemaal graag willen.

Als je namelijk op een oppervlakte die aanzienlijk is heel veel plek open laat zonder functie dan geeft dit vaak een wat onbestemd gevoel. In een tuin zie je dan al snel dat het ook echt leeg en kil kan gaan ogen en dat is natuurlijk heel erg zonde. Het is dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat je tuin zo sfeervol mogelijk oogt en dat je dus ook voldoende meubelen hebt staan. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens erg onhandig dat als je bezoekt ontvangt en je niet voldoende meubelen hebt staan je tuin natuurlijk heel ongastvrij oogt.

Genoeg redenen dus om daadwerkelijk voor voldoende meubelen in je tuin te zorgen zodat je tuin er sfeervol en gezellig uit komt te zien en zodat iedereen natuurlijk een plekje heeft.

Let goed op de afmetingen van de meubelen

Tuinmeubelen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Niet alleen kun je uit veel verschillende materialen en stijlen kiezen maar ook in de juiste afmetingen heb je heel erg veel keuze. En dit is dan juist zo prettig. Het is namelijk heel erg fijn als je dus tuinmeubelen kunt kiezen die qua afmetingen goed in jouw tuin passen. Ze hoeven dan niet eens allemaal even groot te zijn of dezelfde stijl te hebben. Als de afmetingen met elkaar kloppen dan maak je er toch al snel een heel sfeervol plaatje van.

Vandaar dat we dus wel kunnen stellen dat voor een sfeervolle tuin waarbij echt het hele plaatje gaat kloppen ook de juiste afmetingen van je tuinmeubelen enorm van belang zijn. Let hier dan ook goed op en kies op die wijze tuinmeubelen die goed bij het geheel passen. Let hierbij echter ook wel weer goed op het aantal zitplekken dat je onderaan de streep nodig hebt want het is natuurlijk wel zo handig om dit te realiseren.

Niet te groot en niet te klein is eigenlijk het beste motto. Zoek dan ook naar meubelen die niet te groot maar ook zeker niet te klein zijn en die het plaatje in je tuin dus ook echt helemaal compleet maken. Alleen op die manier heb je echt handig en snel voldoende sfeer in je tuin te pakken en doen je tuinmeubelen hun werk.

De juiste hoeveelheid tuinmeubelen in je tuin

Zoals je dus wel kunt zien is de hoeveelheid tuinmeubelen in je tuin zeker weten een belangrijke factor als we gaan kijken naar het plezeir dat je in je tuin kan hebben. Als je namelijk te veel of te weinig meubelen hebt staan in je tuin dan doet dit echt het hele sfeertje in je tuin teniet. Daarnaast is het ook weer zo dat je wel voldoende zitplekken in je tuin wil hebben.

Je wil wel graag dat iedereen zijn plekje kan vinden en dat iedereen dus een zitplek heeft. Ook als je vrienden en familie op bezoek hebt dan wil je natuurlijk graag dat deze een fijne plek in de tuin vinden en dat ze hier lekker kunnen genieten van de sfeer en gezelligheid. Hierbij is een juiste hoeveelheid tuinmeubelen dus zeker weten van belang. Houdt hier dan ook goed rekening mee bij het zoeken naar de tuinmeubelen die jij in jouw tuin een plek gaat geven zodat het hele plaatje klopt.