Tips

Een vogel paradijs in de achtertuin

vogels in de tuin

We horen ze in de vroege ochtend vaak al tsjilpen, het signaal dat de ochtend aanbreekt en dat het alweer tijd is om op te staan. We hebben het dan natuurlijk over vogels. Veel mensen vinden het onwijs leuk om naar vogels te kijken en om ook verschillende vogels te spotten. Ze vinden het ook zeker weten een feestje om deze vogels te spotten in de achtertuin.

En dat is natuurlijk ook ontzettend leuk. Het kan een leuke bezigheid vormen om al die bedrijvigheid van de vogels in je tuin te zien en om hiervan te genieten. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de vogels je tuin weten te vinden en dat ze zich er ook prettig voelen.

Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw tuin een waar paradijs voor vogels zal zijn. Waar moet je tuin dan allemaal aan voldoen? In deze blog gaan wij je laten zien hoe je van je tuin een waar vogel paradijs maakt. Wat zijn de do’s en dont’s en hoe zorg je er dan voor dat vogels jouw tuin weten te vinden?

In deze blog gaan wij je dat allemaal precies vertellen en leren wij je dan ook hoe je van jouw tuin een waar vogel paradijs maakt. Een plek waar vogels altijd wel wat te eten en drinken vinden en waar ze misschien zelfs wel een plekje vinden om een nestje te bouwen. Lees je met ons mee?

Het plezier van vogels in de tuin

Heel veel mensen beleven onwijs veel plezier aan het hebben van vogels in de tuin. En laten we eerlijk zijn het is natuurlijk ook onwijs leuk om vogels in de tuin te spotten en om ze vrolijk te zien rondvliegen. Er zijn natuurlijk ook nog eens heel erg veel verschillende vogels te bekennen en dat maakt dan ook nog eens dat er altijd wel wat te zien en beleven valt!

Met een beetje geluk zie je ook nog eens vogels die een beetje dichtbij durven komen en die heerlijk hun gang gaan in je tuin. Op en top genieten natuurlijk en dit zorgt dan ook voor veel gezelligheid!

Dat vogels veel plezier in de tuin brengen is dus zeker weten een feit en zorgt er ook voor dat we er graag van alles aan doen om vogels naar onze tuin te lokken! Op deze manier kunnen we allemaal optimaal genieten van het plezier van vogels in de tuin!

Vogels lokken naar je tuin

Als je graag veel vogels in je achtertuin wil zien dan zal je tuin aan een paar punten moeten voldoen om dit mogelijk te maken. Je wil natuurlijk dat je tuin dan zo aantrekkelijk mogelijk is voor vogels en daar is dan ook wel het een en ander voor nodig.

Ten eerste is het zo dat je de vogels dus naar je tuin moet lokken. Dit doe je door je tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vogels. Ten eerste zorg je er dus voor dat er wat te eten en drinken voor de vogels te vinden is, maar daarnaast moet er ook rust in de tuin zijn. Je kunt jezelf natuurlijk vast wel voorstellen dat als er allerlei herrie in de tuin is dit de vogels enorm afschrikt en ze dus wel even een deurtje verder gaan kijken. Ook dit voorkom je natuurlijk veel liever dus is het slimmer om te zorgen dat het in de tuin een beetje rustig blijft.

Ook houden vogels van een plekje waar ze een beetje beschut zijn. Ze willen zich als het ware een beetje kunnen verstoppen. Als je dus vogels in je tuin wil hebben helpt het dus enorm om hiervoor te zorgen. Je kunt natuurlijk vooral heel handig met groen werken en er op deze manier voor zorgen dat vogels zich lekker in het groen in je tuin kunnen verstoppen om een beetje beschutting te vinden.

Maar wist je dat vogels ook heel graag schone veren hebben, als jij ze dus een plek geeft waar ze heerlijk kunnen badderen dan waarderen ze dit enorm en weet jij dus ook bijna wel zeker dat ze snel weer terug keren naar je tuin om hier heerlijk te genieten! Zorg dus voor een zogenaamd vogelbadje of een ander plekje met water waar de vogels zich heerlijk kunnen badderen, let er bij deze plek dan natuurlijk wel weer op dat de vogels zich beschut voelen. Als deze plek open en bloot ligt dan merk je namelijk al snel dat de vogels hier iets minder blij mee zijn.

Ook zijn vogels altijd wel op zoek naar een plek om een lekker nestje te bouwen. Als jij er dus voor zorgt dat je in je tuin een mooie plek hebt waar dit kan plaatsvinden dan zit je natuurlijk helemaal goed. En het is natuurlijk ook zo gebeurd. Als jij bijvoorbeeld een lekkere plek hebt zoals een struik of een boom waar de vogels lekker een nestje in kunnen bouwen dan ben je er eigenlijk al. Je zal dan zien dat de vogels vervolgens zelf aan de slag gaan om hier een mooi nestje te bouwen en zo dus in je tuin te nestelen.

Vogels naar je tuin toe lokken is dus een stuk makkelijker dan het lijkt. Al met een aantal handige tips zorg jij er namelijk heel simpel voor dat de vogels je tuin weten te vinden! En dan kun jij op jouw beurt dus weer heerlijk genieten van al die gezelligheid in je tuin!

Houdt je huisdieren binnen

Zoals je al wel een beetje kon lezen is het wel zo dat vogels graag een rustige plek hebben. Ze zijn vaak een prooi voor allerlei grotere dieren en dat zorgt er dan ook voor dat vogels zich vaak verstoppen en niet zo graag bij mensen in de buurt komen.

Maar hoe moet dat dan als je natuurlijk toch graag vogels in je tuin wil zien? Dan zijn er een aantal handige tips die je daarbij wel een handje op weg kunnen helpen. Zo is het ten eerste heel handig om ervoor te zorgen dat je jouw eigen huisdieren binnen houdt. Zorg er dus voor dat honden en katten niet door de tuin heen banjeren en de vogels als prooi kunnen zien. Op deze manier kunnen de vogels natuurlijk aangevallen worden en geloof ons maar dat voelen ze haarfijn aan!

Als jij dus wil dat de vogels in je tuin hun gang kunnen gaan dan raden wij je aan om ervoor te zorgen dat honden en katten binnen blijven. Ook het geluid dat je huisdieren maken schrikt de vogels vaak af en daardoor komen ze dan ook vaak niet meer terug je tuin in. Als een vogel namelijk eenmaal geschrokken is zal hij niet snel meer naar die plek terug keren. En dat terwijl jij de vogels zo graag in je tuin wil verwelkomen!

achtertuin

achtertuin

Speciale vogelkastjes en huisjes

En dan hebben we natuurlijk nog de nest kastjes en de vogel huisjes. Deze zijn natuurlijk wel heel erg fijn en handig als jij graag vogels naar je tuin wil lokken. Door de nest kastjes neer te zetten hebben de vogels dus al snel een plek te pakken waar ze heerlijk kunnen nestelen en dat is natuurlijk heel fijn voor ze. Zeker als  je deze kastjes goed hoog hangt en op een rustige plek heb je een grote kans dat vogels er ook echt gebruik van gaan maken.

En dan de vogelhuisjes. Ook deze vinden vogels natuurlijk heel erg fijn en het is dan ook zeker weten een goed idee om enkele van deze huisjes in je tuin te hebben staan zodat vogels er een lekker plekje kunnen vinden. Vogelhuisjes zijn er ook nog eens in allerlei soorten en maten zodat je ook altijd wel makkelijk een huisje kunt vinden dat bij je wensen past!

Het is dus heel erg slim om vogelkastjes en vogel huisjes een plekje in je tuin te geven als jij graag wil genieten van vogels in je tuin! Kijk goed naar een fijn plekje in je tuin waar het niet al te druk is en geef het huisje of kastje hier een plekje. Zeker weten dat de vogels er snel de weg naartoe weten te vinden.

Een waar vogel paradijs in je  achtertuin

Zoals je dus wel kunt zien is het enorm genieten om vogels in je tuin welkom te heten! Het is heerlijk om te zien hoe de vogels lekker rond vliegen en overal genieten van hetgeen er in je tuin te vinden is! En eigenlijk zijn de voorwaarden natuurlijk vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt is een heerlijke plek waar de vogels rustig kunnen zitten. Een eventueel nest kastje zodat ze een nestje kunnen bouwen, een vogel badje en wat te eten en te drinken. Precies de basis benodigdheden die we zelf ook zo graag om ons heen zien!

Richt je tuin dus op de juiste manier in zodat vogels er de weg naartoe kunnen vinden maar er dus ook graag nog even blijven hangen omdat er zoveel fijns te vinden is! Dan weet je dat je goed zit en dat de vogels er graag terug kunnen komen! Missie geslaagd zeggen we dan!