Tips

Gas bbq kopen; x zaken om op te letten?

gas bbq

Wil je graag in de warme zomers genieten van een heerlijke bbq in je eigen tuin? Dan is de aanschaf van een gas barbecue zeker aan te raden. Een gas barbecue brengt enkele zwaarwegende voordelen met zich mee, waardoor je deze bbq in veel tuinen ziet staan. Wil jij ook een gas bbq gaan kopen? Dan is het goed om te weten dat je op enkele zaken goed moet letten.

Doordat wij verschillende soorten gas barbecues verkopen, weten wij exact welke zaken van belang zijn. In dit artikel lees je x zaken waar je op dient te letten bij het kopen van een gas barbecue.

gas bbq kopen

gas bbq kopen

Het budget

Ja, uiteraard speelt het budget een belangrijke rol. Zoals je in onze webshop kunt zien, lopen de prijzen voor een gas barbecue nogal uiteen. Als je een gas bbq wilt kopen, kunnen wij je aanraden om vooraf een budget te bepalen. Bedenk voor jezelf hoeveel geld je uit wilt én kunt geven. Op basis van die bepaling kan je vervolgens gericht gaan zoeken naar een geschikte gas barbecue.

De afmetingen

Heb je een groot huishouden? Of krijg je regelmatig veel visite over de vloer? Dan heb je baat bij een grotere barbecue. Als je echter een klein huishouden hebt, ben je prima uit met een kleinere barbecue. Ons advies is dan ook om goed op de afmetingen van de gas bbq te letten. Kijk hierbij naar de hoogte van de barbecue én naar de grootte van het barbecue rooster. Dit rooster is immers bepalend voor de hoeveelheid vlees die je (tegelijkertijd) klaar kunt maken. Let dus goed op de afmetingen van de gasbarbecue en stem dit op jouw wensen af.

De sterkte van de branders

Een gas barbecue maakt gebruik van één of meerdere branders. Deze branders zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de warmte die vrijkomt van de barbecue. Ons advies is om altijd op de sterkte van deze branders te letten. Bij sommige, meestal goedkope varianten, zijn deze branders simpelweg niet sterk genoeg. In dat geval lukt het niet om de maaltijden op de gewenste temperatuur te krijgen. Dit merk je uiteindelijk in de smaak.

Het onderstel

Wil jij een gas bbq altijd op dezelfde plek in de tuin gebruiken? Of vind je het prettig om deze makkelijk te kunnen verplaatsen? Op het gebied van het onderstel heb je meerdere keuzes. Je kunt bijvoorbeeld voor een gas bbq met wieltjes gaan. Dankzij deze wieltjes kan je de barbecue makkelijk verplaatsen. Dergelijke varianten nemen mogelijk wel iets meer ruimte in beslag.

Meegeleverde accessoires

Bij sommige gas barbecues krijg je standaard meerdere accessoires meegeleverd. Hierbij kan je denken aan speciale roosters voor het grillen van specifieke vleessoorten of één of meerdere zijtafels. De zijtafels zijn uitermate handig om bijvoorbeeld borden op neer te zetten. Daarnaast hebben sommige gas barbecues ook een geïntegreerde afvalzak, een geïntegreerde flesopener of andere handige accessoires. Let daarom altijd bijzonder goed op de accessoires die standaard bij de gas barbecue horen.