Tips

Hoe geef je sfeer aan jouw tuinfeest?

tips voor een tuinfeest

Leent jouw tuin zich uitstekend voor het organiseren van een tuinfeest? Heb je zelf ook wel zin in een leuk feestje? Dan kan je eigenlijk nog maar één ding gaan doen; direct beginnen met de organisatie van een leuk tuinfeest. Ben je al reeds met deze organisatie begonnen? Dan weet je dat het behoorlijk lastig kan zijn om sfeer aan een leuk tuinfeest te geven.

Wij geven in dit artikel graag het antwoord op de vraag ‘Hoe geef je sfeer aan jouw tuinfeest?’. Aan de hand van de tips en informatie uit dit artikel ben je vervolgens direct in staat om de juiste producten in huis te halen en daarmee meer en meer sfeer aan jouw tuinfeest toe te voegen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in staat is om een super leuk tuinfeest te organiseren, maar dat leuke tuinfeest komt zeker niet zomaar aanwaaien. Lees dit artikel daarom op je gemakje door, ga direct aan de slag en geniet nadien met jouw dierbaren van een super leuk tuinfeest!

tuinfeest organiseren

tuinfeest organiseren

Wanneer ga je het tuinfeest geven?

De eerste belangrijke vraag is eigenlijk wanneer je het tuinfeest gaat organiseren. Indien je een tuinfeest in de winter wilt gaan houden, moet je het feest immers op een geheel andere manier aan gaan kleden dan bij een tuinfeest midden in de zomer.

Als je een tuinfeest in de winter wilt gaan organiseren, is het van belang om voor de nodige warmte te zorgen. Maak in dat geval gebruik van bijvoorbeeld terrasverwarming. Je hebt hedendaags de keus uit allerlei verschillende soorten heaters en terrasverwarmers, zoals staande- en hangende varianten. Met deze terrasverwarmers zorg je in ieder geval voor de nodige warmte, waardoor jouw visite al snel dansend op de dansvloer staat.

Mocht je een tuinfeest in de zomer willen organiseren, is het vooral van belang om voor verkoeling te zorgen. Daarbij is het mogelijk om een partytent in jouw tuin te plaatsen, maar je kunt er ook bewust voor kiezen om juist van de heerlijke zonnestralen te gaan genieten. De felle zonnestralen maken een zomers feest immers nog veel leuker en veel gezelliger. Je moet hierbij dan wel enigszins geluk hebben met het weer, maar uiteindelijk vaart niemand wel zonder enig geluk!

Moraal van het verhaal; plan eerst voor jezelf een datum in, verstuur de uitnodigingen en ga direct aan de slag. Op basis van de gekozen datum kan je vervolgens de juiste producten in huis gaan halen, jouw tuin op de gewenste manier aankleden en daarmee voor nóg meer sfeer gaan zorgen.

Maak gebruik van decoratiestukken

Als je een tuin gezellig wilt gaan maken, is de kans groot dat je voor vrolijke bloemetjes en plantjes kiest. Juist die bloemetjes en plantjes kunnen ook tijdens een gezellig feest voor de nodige sfeer zorgen. Het draait hierbij overigens niet alleen om de planten, maar ook om bijvoorbeeld bloempotten en andere decoraties. Wij raden je daarom ook aan om in onze webshop even naar de categorie ‘Decoratie’ te gaan.

In deze categorie vind je meerdere interessante producten voor in de tuin. Met deze producten kan je jouw tuin op een sfeervolle en niet al te opvallende manier aankleden. Bij een tuinfeest kunnen juist verschillende details voor de gezellige sfeer zorgen!

Creëer leuke zithoekjes

We kunnen het ons goed voorstellen dat je wilt dat iedereen alleen maar aan het dansen is tijdens jouw tuinfeest. Dat is echter niet voor iedereen mogelijk en ook niet iedereen vindt het even leuk lekker uit hun bol te gaan. In plaats daarvan hechten veel mensen juist waarde aan een gezellig zitje waar ze gezellig met elkaar kunnen praten.

Voor een sfeervol en gezellig tuinfeest is het dan ook aan te raden om voor één of meerdere leuke zithoekjes te zorgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de loungeset in jouw tuin en creëren nog een ander zitje door bijvoorbeeld een picknick set op een andere plek in jouw tuin te zetten.

Uiteraard blijft het daar niet bij. Nee, het is ook aan te raden om deze zithoekjes op een leuke manier aan te kleden. Dat doe je bijvoorbeeld door tuinkussens te gebruiken, door buitenkleden neer te leggen en door kaarsjes aan te steken. Ook hierbij geldt dat de periode waarin je het tuinfeest organiseert van doorslaggevend belang is. In de zomer is het wellicht niet al te leuk om kaarsjes aan te doen, aangezien het dan tot laat in de avond lekker licht blijft. Bij een winters tuinfeest zorgen de kaarsjes echter wel voor een super leuke sfeer.

Zorg in ieder geval voor een gezellig en leuk zithoekje. Mocht je een grotere tuin hebben, is het absoluut aan te raden om voor meerdere zithoekjes te kiezen. Daarmee weet je de juiste sfeer in jouw tuin te creëren, terwijl iedereen ook op zijn/haar eigen manier invulling aan het tuinfeest kan vinden. Sommige mensen dansen nou eenmaal graag de gehele dag door, terwijl andere mensen liever van een lekkere borrel genieten en gezellig met elkaar bijkletsen.

Zorg voor leuke verlichting

Tot slot willen wij je nog één handige tip meegeven; zorg voor leuke verlichting in jouw tuin. Met name als je op een donkere avond een feest organiseert, is de verlichting van doorslaggevend belang. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld discolampen, maar je kunt met de lampen juist ook een romantische of gezellige sfeer gaan creëren.

Ook bij de verlichting geldt eigenlijk dat je de keuzes af moet stemmen op de periode in het jaar waarin het tuinfeest plaatsvindt. Op een zomers feest heb je immers veel eerder behoefte aan allerlei vrolijke verlichting dan op een winters feest. Partyverlichting voor buiten is in ieder geval altijd wel aan te raden, maar je moet dan alleen nog even goed naar de kleuren en felheid van de lampen kijken.

Partyverlichting voor buiten, leuke decoratiestukken en leuke zithoekjes; dan heb je eigenlijk alles geregeld voor een gezellig tuinfeest. Het enige wat nu nog ontbreekt, zijn gezellige mensen. Maak dus direct een gastenlijst, stuur iedereen de uitnodigingen en geniet van een heerlijk en sfeervol tuinfeest!