Tips

BBQ op houtskool kopen; waar moet je op letten?

BBQ op houtskool

Wil jij ook meer gaan genieten van de lekkere Nederlandse zomers? In de afgelopen zomers hebben we vaker en vaker met heerlijke temperaturen te maken, waardoor meer en meer mensen veel tijd in hun tuin doorbrengen. Als dat ook voor jou geldt, is het wellicht leuk om óók ’s avonds in de tuin te gaan eten. Je kunt daarvoor in de keuken een maaltijd gaan bereiden, maar je kunt uiteraard ook gebruik maken van een BBQ.

Een BBQ brengt in de basis meerdere voordelen met zich mee. Allereerst is het super gezellig en leuk om in de buitenlucht een heerlijke maaltijd te bereiden. Dit komt onder meer doordat je op deze manier vlak bij jouw gezelschap kunt blijven; zij zitten bijvoorbeeld aan de eettafel in jouw tuin, terwijl jij heerlijke stukjes vlees op de barbecue aan het bereiden bent.

Daarnaast is het ook een feit dat een BBQ relatief snel werkt en dat de gerechten bovenal heerlijk te noemen zijn. Daarbij is het wel wenselijk dat je enige ervaring met BBQ’en hebt, dat je goed vlees gebruikt en dat je in de basis ook voor de juiste barbecue gekozen hebt. Dat laatste punt kan relatief lastig zijn, aangezien het aanbod van barbecues hedendaags behoorlijk uitgebreid te noemen is.

Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je bijvoorbeeld al direct meerdere soorten barbecues naar voren komen. Uit ervaring weten wij echter dat behoorlijk veel mensen voor een houtskoolbarbecue kiezen. Een houtskoolbarbecue levert namelijk meerdere voordelen op; zo is een dergelijke barbecue relatief voordelig geprijsd en kan je heerlijke gerechten klaarmaken met een houtskoolbarbecue.

Wil je ook graag een houtskoolbarbecue gaan kopen? Dan is het verstandig om dit artikel even goed door te nemen. In dit artikelen geven we namelijk antwoord op de volgende vraag: Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe houtskool barbecue. Bij een bbq kopen houtskool moet je op meerdere criteria letten, maar wat zijn nou volgens ons de belangrijkste criteria? Het antwoord op díe vraag vind je in dit artikel, zodat je vervolgens razendsnel de beste houtskoolbarbecue aan kunt schaffen.

BBQ op houtskool kopen

BBQ op houtskool kopen

Samenstelling van de houtskoolbarbecue

Allereerst willen wij je wijzen op de verschillende soorten samenstellingen van barbecues waar je tussen kunt kiezen. Als je eenmaal de keuze voor een houtskoolbarbecue gemaakt hebt, moet je namelijk ook belangrijke keuzes gaan maken met betrekking tot de vormgeving en samenstelling van de houtskoolbarbecue.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een variant met een deksel, met een onderstel, met wieltjes en/of met een zijtafel. In het aanbod van de barbecues kom je tegenwoordig simpelweg allerlei verschillende soorten varianten terug, waardoor je op dit vlak al direct belangrijke knopen door moet hakken. Probeer daarom voor jezelf eerst op een rijtje te zetten waar je precies behoefte aan hebt. Probeer voor jezelf te bepalen wat de belangrijkste criteria in jouw ogen zijn en ga aan de hand daarvan het uitgebreide aanbod nader bekijken.

Wij kunnen je in ieder geval aanraden om te kiezen voor een houtskoolbarbecue met een deksel, met een onderstel en met wieltjes. Wil je het voor jezelf helemaal makkelijk maken? Kies dan ook voor een variant inclusief een zijtafel. Op die tafeltje kan je bijvoorbeeld het vlees in de verpakking of een bord neerleggen; dit maakt het barbecueën voor jou alleen maar makkelijker en aangenamer!

Soort barbecue

In het verlengde van bovenstaande willen wij je ook nog wijzen op de verschillende soorten houtskoolbarbecue. Een houtskoolbarbecue is namelijk niet zomaar een houtskoolbarbecue. In het aanbod van deze barbecues wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen de volgende varianten:

  • Een open grillbarbecue
  • Een kamadobarbecue
  • Een kogelbarbecue
  • Een smokerbarbecue
  • Een grillring

Al deze soorten barbecues brengen specifieke voor- en nadelen met zich mee. Wij willen je dan ook graag adviseren om je hier nader in te verdiepen. Als je doorhebt wat de specifieke verschillen tussen deze soorten zijn, kan je ook direct voor jezelf een juiste keuze gaan maken.

Het merk

Ook willen wij je graag aanraden om goed naar het merk van de houtskoolbarbecue te kijken. Als je bijvoorbeeld een loungeset aan wilt schaffen, raden wij je altijd aan om voor een loungeset van een gerenommeerd merk te kiezen. Dat is niet alleen het geval bij een loungeset, maar dus ook bij een houtskoolbarbecue. Kies altijd voor een gerenommeerd merk, zodat je zeker weet dat de kwaliteit van de barbecue in orde is. Je kunt hierbij kiezen voor onder meer Boretti, Weber en Barbecook; deze merken springen er qua kwaliteit bovenuit in de wereld van houtskoolbarbecues!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Richt je echter niet alleen op de naam van het merk, maar kijk ook goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks een dergelijke barbecue aan gaat schaffen, is het verstandig om voor jezelf een bepaald budget vast te stellen. Binnen dit budget kan je vervolgens op zoek naar de geschikte houtskoolbarbecue, waarbij je ook direct goed naar de kwaliteit en de mogelijkheden dient te kijken.

Ook willen wij je op dit vlak graag aanraden om naar de beoordelingen op het internet te gaan zoeken. Als een bepaalde houtskool barbecue veel positieve beoordelingen heeft, weet je dat je een goede koop gaat doen. Dat is echter het tegenovergestelde als je veelvuldig negatieve beoordelingen op het internet tegenkomt. In die situatie is het wellicht verstandig om nog even door te zoeken naar een andere c.q. betere houtskoolbarbecue. Wil je een bbq kopen houtskool? Let dan dus goed op de prijs-kwaliteitsverhouding!

Handige functies c.q. eigenschappen

Tot slot willen wij je ook nog aanraden om op bepaalde functies en eigenschappen te letten. Zo is het zeer prettig als je de barbecue op meerdere plekken kunt gebruiken, als de barbecue met een hoes geleverd wordt, als de barbecue een thermometer heeft, als de barbecue een verwijderbare aslade heeft, als de barbecue een zijbrander heeft en/of als de barbecue een drukregelaar heeft. Dankzij dergelijke functies/eigenschappen maak je met nog veel meer plezier van jouw nieuwe houtskoolbarbecue!

We wensen je graag veel succes met jouw zoektocht én veel plezier met het genieten van jouw nieuwe houtskoolbarbecue!