Tips

Hoe groot moet een schaduwdoek zijn?

schaduwdoek

Tijdens de warme zomermaanden is het belang om jezelf goed te beschermen. Die bescherming heeft met name betrekking op de felle zonnestralen. Deze zonnestralen kunnen voor flinke schade aan jouw huid (en dus jouw gezondheid) zorgen. Genoeg redenen dus om een heerlijke schaduwplek in je huis te creëren. Hoe je dat het beste kunt doen? Wel, daar heb je eigenlijk meerdere mogelijkheden voor.

Zo kiezen sommige mensen ervoor om een Tuinhuis met veranda te maken/kopen. Met een dergelijk tuinhuisje geniet je eigenlijk van meerdere voordelen, aangezien je het tuinhuisje ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Op de veranda kun je ondertussen – onder een overkapping – op een veilige manier genieten van de heerlijke zonnestralen.

Een andere mogelijkheid is om voor een Schaduwdoek te gaan. Een dergelijk doek kan je naar eigen inzicht ophangen en biedt vervolgens de gewenste bescherming. Voordeel van een dergelijk doek is dat je hier behoorlijk flexibel mee bent. Wil je op een middag juist van de zon genieten en is de schaduw dus niet nodig? Dan kan je het Schaduwdoek loskoppelen en zodoende zonnestralen de vrije loop laten gaan.

Een Schaduwdoek heeft een perfecte werking indien deze de juiste afmetingen heeft. In dit artikel zoomen we in op de vraag ‘Hoe groot moet een Schaduwdoek zijn?’.

schaduwdoek kopen

schaduwdoek kopen

De afmetingen

Het is niet zo makkelijk om de juiste afmetingen voor een Schaduwdoek op te geven. Nee, het gaat er namelijk met name om wat jouw wensen zijn. Op welke plek(ken) in jouw tuin wens je een schaduw te hebben? Wil je dat jouw Loungeset in de schaduw staat? Of gaat jouw voorkeur er naar uit dat jouw terras met eettafel in de schaduw zit? Of wil je wellicht zowel de Loungeset als de eettafel in de schaduw hebben? In feite is alles mogelijk met een Schaduwdoek.

Ons advies is dan ook om goed te bepalen waar je het doek voor wenst te gebruiken. Bepaal welke gedeeltes van jouw tuin in de schaduw moeten komen te liggen. Vervolgens kan je die gedeeltes op gaan meten. Pak een meetlat en meet de lengte en de breedte van de plek op. Vervolgens kan je op een simpele manier, in bijvoorbeeld onze webshop, op zoek gaan naar het juiste Schaduwdoek.

Bij het uitkiezen van een Schaduwdoek heb je de keus uit een uitgebreid assortiment. Ook hiervoor geldt weer: bepaal vooraf goed waar je naar op zoek bent. Je kunt een Schaduwdoek in een felle kleuren nemen, maar je kunt ook voor een ingetogen kleur kiezen. Het is maar nét wat jij wilt en wat de mogelijkheden in jouw tuin zijn.

Heb je niet zo’n interesse om een Schaduwdoek aan te schaffen? Dan kan je er ook voor kiezen om een grote parasol in je tuin te zetten. Ook een parasol is in staat om de felle zonnestralen op een simpele manier tegen te houden. Binnen de wereld van een parasol kan je kiezen uit verschillende varianten; de Zweefparasol en de staande parasol. Hoe dan ook; zorg voor de benodigde bescherming in jouw tuin!