Tips

Hoe kies je een tuinhuis met overkapping?

tuinhuis met overkapping

Ben je druk doende bezig met het inrichten van je tuin? Heb je daarbij nog enige ruimte over? In dat geval is het absoluut verstandig om eens naar een tuinhuis te kijken. Met een tuinhuis heb je onwijs veel mogelijkheden. Je hebt immers de keus uit vele verschillende tuinhuizen; dat bewijst ons assortiment direct.

In dit artikel willen we graag de focus leggen op een tuinhuis met overkapping. Een dergelijk tuinhuis heeft een bijzondere uitstraling én biedt enkele specifieke voordelen. Wil je graag meer weten over hoe je het beste een tuinhuis met overkapping kunt kiezen? Lees dan zeker even dit artikel door.

tuinhuis met overkapping kopen

tuinhuis met overkapping kopen

Voordelen van een tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping heeft, zoals gezegd, enkele voordelen:

  • Je kunt tijdens slecht weer ook heerlijk buiten zitten. Dit is bijvoorbeeld prettig in de warmere zomers, waarin onverhoopt wel eens wat regen kan vallen
  • Je kunt onder de overkapping een prachtig terras aanleggen/creëren
  • Je kunt profiteren van de zonwerende functie van de overkapping
  • Je kunt van extra opbergruimte gaan profiteren
  • De overkapping houdt Uv-stralen tegen, zodat je heerlijk kunt genieten van het lekkere weer. Daarnaast worden de tuinmeubelen ook minder aangetast door de Uv-straling.

Het mag duidelijk zijn dat een tuinhuis met overkapping meerdere voordelen met zich mee brengt. Om het nog iets mooier te maken: je hebt hier ook geen vergunning voor nodig. Althans; dat is in de meeste gevallen zo. Vraag het voor de zekerheid nog even bij de gemeente na.

Wil je graag een huisje in je tuin met overkapping hebben? Dan is het aan te raden om op de volgende aspecten te letten.

Je budget

De prijzen voor een tuinhuis inclusief overkapping lopen behoorlijk uiteen. Door vooraf goed je budget te bepalen, kan je jouw zoektocht een stuk makkelijker maken. Je sluit hiermee immers direct tuinhuizen uit die sowieso niet binnen jouw budget passen. Ons advies is dus om te allen tijde een berekening/budgettering vooraf op te stellen!

De afmetingen

Hoeveel ruimte heb jij in je tuin over voor het tuinhuisje? Op basis van de aanwezige afmetingen in je huis kan je gerichter gaan zoeken. Het is goed om te weten dat je bij ons tuinhuisjes met allerlei verschillende afmetingen kunt vinden. Zodoende ben je altijd in staat om het tuinhuisje van je dromen bij ons te vinden.

Het materiaal

Bij de overkapping van een tuinhuis heb je de keus uit meerdere soorten materialen. Je kunt voor onder meer hout, aluminium, glas, pvc of polycarbonaat kiezen. Al deze materiaalsoorten brengen specifieke voordelen met zich mee:

  • Het belangrijkste voordeel van hout is de duurzaamheid, het relatief lage prijskaartje en de natuurlijke en warme uitstraling.
  • Het belangrijkste voordeel van aluminium is de strakke uitstraling, het onderhoudsarme karakter en het feit dat aluminium bijzonder licht is.
  • Het belangrijkste voordeel van glas is dat je altijd zicht hebt en dat je nauwelijks onderhoud uit hoeft te voeren.
  • Het belangrijkste voordeel van pvc is dat het relatief goedkoop is en een prima lichtinval kunt creëren.
  • Het belangrijkste voordeel van polycarbonaat is dat het sterk is, dat het brandvertragend werkt en dat het gemakkelijk te bewerken is.