Tips

Alternatieven voor de green egg BBQ

green egg bbq

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Eén van die voordelen is absoluut dat je vaker kunt gaan barbecueën. Heb je al een barbecue in de tuin staan? Heb je gekozen voor een green egg bbq? De kans is aanwezig dat je hiervoor gekozen hebt, aangezien dit een bijzonder populaire bbq variant is. Het is tegelijkertijd niet de meest goedkope keuze. Niet iedereen is in staat om een green egg bbq te kunnen/willen betalen. In dat geval heb je gelukkig meerdere alternatieven!

Als leverancier van allerlei soorten barbecues hebben we heir een hoop verstand van. Wij weten dan ook exact welke barbecues je het beste als alternatief kunt kiezen. Wil je daar graag meer weten over weten? Lees dan zeker dit artikel door!

green egg bbq alternatieven

green egg bbq alternatieven

Hoe werkt een green egg bbq?

Het is allereerst belangrijk om naar de werking van een green egg bbq te kijken. De werking van deze barbecue is gebaseerd op een principe van keramiek in combinatie met houtskool. De Big Green egg barbecue kan ook wel omschreven worden als een kamado barbecue. Dankzij het keramiek in combinatie met houtskool krijgen alle gerechten een heerlijke smaak.

Houtskool barbecues

Gelukkig vind je in het assortiment van ons ook meerdere houtskool barbecues terug. Deze barbecues werken ook op basis van houtskool, maar zijn veelal iets voordeliger geprijsd. Hieronder kan je enkele alternatieven uit ons assortiment vinden.

Tonello Boretti houtskoolbarbecue

Deze prachtige houtskoolbarbecue van het merk Tonello ziet er fraai uit, werkt perfect en is gunstig geprijsd. Deze barbecue is relatief klein en past zodoende perfect in kleine tuinen of op het balkon. Met deze houtskoolbarbecue kan je allerlei gerechten heerlijk bereiden. Het is eveneens mogelijk om met deze barbecue gerechten te roken.

Patton Nova houtskoolbarbecue

Ben je op zoek naar een betaalbare houtskoolbarbecue? Vind je het daarbij ook prettig dat je de barbecue gemakkelijk kunt verplaatsen? Dan zit je goed met deze Patton Nova houtskoolbarbecue. Deze barbecue heeft eigenlijk alles wat je je maar kunt wensen: een prima werking, een strak design en handige wieltjes om de bbq te verplaatsen. Ook het prijskaartje is uitermate interessant.

Patton Grill Kamado 20”Classic Black

Deze houtskoolbarbecue is eveneens van het merk Patton. Net als de hierboven genoemde variant levert deze barbecue perfect werk af. Deze barbecue is wel een stuk prijziger, maar dat is ook direct terug te zien in het ontwerp. Alles ziet er perfect afgewerkt uit en je hebt twee handige plankjes aan de zijkant. Daar kan je perfect een bord op neer zetten. Overigens is deze barbecue, net zoals de green egg, gemaakt van keramiek. In combinatie met houtskool levert deze barbecue dus dezelfde prestaties.

Wil je graag een heerlijke bbq voor je in tuin hebben? Dan is het dus niet altijd noodzakelijk om naar een green egg bbq te kijken. Met bovenstaande barbecueën haal je een prima alternatief in huis.