Tips

Hoe kun je het beste groene aanslag verwijderen

Terras zonder aanslag

We hebben er allemaal wel eens last van in onze tuin, de ene tuin heeft het wel wat meer dan het andere. Maar we kunnen het helaas nooit helemaal voorkomen. Dan hebben we het natuurlijk over groene aanslag in de tuin. Aanslag die onze tuin enorm ontsierd en die overal op lijkt te duiken, op de tegels in je tuin, op je schuttingen en op andere oppervlakten en houten delen.

 

Het ziet er niet alleen vies en niet netjes uit maar het is ook nog eens gevaarlijk, groene aanslag op je tegels zorgt er namelijk ook nog eens voor dat je tegels erg glad worden en dat je dus heel makkelijk uit kunt glijden en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Je zit natuurlijk niet te wachten op ongelukken in je tuin! Vandaar ook dat het heel belangrijk is om deze aanslag op tijd te verwijderen zodat je er geen last van hebt en zodat je tuin natuurlijk een veilige plek blijft!

 

Het goede nieuws is dat je deze aanslag heel makkelijk kunt verwijderen , uiteraard kost het wel even wat werk maar als je jezelf daartoe zet kun je er in een paar uur voor zorgen dat heel je tuin aanslag vrij is! En dat is natuurlijk wel zo prettig.

 

In deze blog gaan wij je dan ook precies laten zien hoe je dit het beste aan kunt pakken, hoe zorg je er nu op de makkelijkste manier voor dat je de aanslag uit je tuin kunt verwijderen en dat deze dus ook niet meer terug komt? En welke stappen moet je hiervoor nemen? Lees je met ons mee?

 

Aanslag verwijderen om ongelukken te voorkomen

 

Zoals we net al aangaven is het enorm belangrijk om de aanslag uit je tuin te verwijderen om verschillende redenen. Ten eerste is het heel belangrijk om te weten waar de aanslag precies vandaan komt en waar het uit bestaat. Heel simpel gezegd bestaat de groene aanslag uit algen. Deze algen komen door regen en wind op je tegels te zitten en op andere delen in je tuin die dus regen en wind vangen.

 

Vervolgens zetten ze zichzelf daar vast en krijg je dus een heel groot stuk met groene aanslag. Dit ziet er natuurlijk helemaal niet fris uit en daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk doordat de aanslag heel erg glad kan worden. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen omdat er dan al snel een ongeluk kan ontstaan, je kunt je namelijk wel voorstellen dat als je over de aanslag loopt het goed uitkijken is of dat je niet uit gaat glijden.

 

Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk om de aanslag te verwijderen zodat je hier geen last meer van zal hebben! Gelukkig kun je dit op heel veel verschillende manieren doen zodat je er geen last meer van zal hebben!

 

Aanslag van je terras verwijderen

 

Ten eerste is het natuurlijk heel erg belangrijk om aanslag van je terras te verwijderen, dit omdat het hier voor veel gevaar kan zorgen omdat je terras juist de plek is waar je veel loopt! Daarom is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je de aanslag verwijderd zodat je hier niet zo snel uit kunt glijden.

 

Gelukkig is er een makkelijke manier om aanslag van je tegels te verwijderen. Wat je hiervoor nodig hebt is een harde bezem of schrobber, een emmer heet water, wat soda en groene zeep. Je maakt hiervan een mengsel met het hete water en dit gooi je over je terras waar de aanslag zit heen. Vervolgens is het eerst belangrijk dat je dit even laat inweken. Op deze manier kan het mengsel de aanslag losweken, vervolgens is het zaak om er met een bezem en schrobber overheen te gaan en er op die manier voor te zorgen dat je de aanslag verwijderd.

 

Het is soms wel zaak om flink hard te schrobben zodat je ook echt de onderste laag van de aanslag kunt verwijderen, als deze namelijk onverhoopt blijft zitten kan het alsnog erg glad blijven op je terras en dit is nu net wat je graag wil voorkomen!

 

Ga overigens niet met andere materialen te werk, je kan namelijk soms de bovenste top laag van je tegels beschadigen en dit is natuurlijk erg zonde! Het beste is dus om met een mengsel van groene zeep en soda aan de slag te gaan en de schrobber erbij te pakken!

groene aanslag verwijderen

groene aanslag verwijderen

 

Hoe verwijder je de aanslag van je schutting

 

Ook je schutting of andere houten delen kunnen flink veel te maken krijgen met groene aanslag, dit komt omdat de aanslag zich erg makkelijk aan hout kan hechten. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen want het is veel fijner om naar het hout van je schutting te kijken dan naar de groene aanslag natuurlijk.

 

Gelukkig is het ook heel goed mogelijk om de groene aanslag met wat moeite van je schutting te verwijderen. Hiervoor gebruik je eigenlijk weer hetzelfde mengsel van heet water met groene zeep en soda. Alleen dit keer laat je het niet inweken maar ga je meteen met een half zachte borstel aan de slag om het los te boenen. Ook hierbij is het zaak om niet te hard te boenen zodat je de bovenste laag van het hout niet gaat beschadigen.

 

Maar je kunt gelukkig dus ook heel makkelijk groene aanslag van je schutting verwijderen! Dit zorgt ervoor dat je schutting er weer helemaal netjes bij komt te staan en het er weer mooi uit ziet allemaal ! het is toch een stuk fijner om het mooie hout van je schutting te kunnen zien!

 

Aanslag van je tuinmeubelen verwijderen

 

Soms is het helaas ook zo dat er groene aanslag op je tuinmeubelen komt te zitten. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen maar dat is lang niet altijd het geval! Mocht het toch zo zijn dat de aanslag je tuinmeubelen heeft weten te vinden dan kun je het ook hier weer makkelijk van verwijderen. Wel is het zo dat je dan echt voorzichtig moet zijn zodat je jouw tuinmeubelen niet beschadigd door te hard te boenen bijvoorbeeld.

 

Ook dit keer gebruik je weer hetzelfde mengsel van soda, heet water en groene zeep. Alleen dit keer ga je niet met een borstel te werk maar met een doek. Wrijf het mengsel op de plekken waar de aanslag zich op je meubelen bevindt en laat het ook dit keer eerst weer even intrekken.

 

Als dit gebeurd is pak je de doek er weer bij en begin je over de vlekken te wrijven totdat de aanslag los komt. Op deze manier zal je zien dat de aanslag loslaat je en je stukje bij beetje de groene aanslag van je tuinmeubelen kunt verwijderen. Deze manier kun je gebruiken bij zowel  houten als kunststof tuinmeubelen en deze manier werkt dus ook altijd! Daarna zal je zien dat alle aanslag van je tuinmeubelen verwijderd is en kun je ze voor de zekerheid nog even afnemen met een doek met heet water, zo weet je zeker dat alles weg is!

 

Wel is het misschien handig om in het vervolg je tuinmeubelen tegen deze aanslag te beschermen ook dit kun je gelukkig heel makkelijk doen door een hoes te kopen die je over je tuinmeubelen kunt leggen in de winter, op deze manier krijgt aanslag geen kans en heb jij er vervolgens dus ook niet  heel veel werk aan om de aanslag weer te verwijderen. Dit is dus een hele slimme tip die je uiteindelijk veel moeite zal besparen!

 

Zonder groene aanslag je tuin in

 

Zoals je ziet is het dus eigenlijk vrij makkelijk om groene aanslag te verwijderen. En dat ook nog eens zonder het gebruik van allerlei heftige middelen maar gewoon met twee middelen die we bijna allemaal wel in de kast hebben staan! Op deze manier zorg je ervoor dat de aanslag geen kans meer krijgt en zie je tuin er weer helemaal netjes en fris uit!

 

Het kost misschien even wat werk maar dan heb je ook wat! Wel raden we je aan om dit echt pas aan het begin van het voorjaar te doen, doe je het eerder dan loop je natuurlijk kans dat er zich snel weer nieuwe aanslag verzameld en zo blijf je dan aan de gang. Nu hoef je jezelf maar een keer een paar uurtjes druk te maken en je tuin is gelukkig weer aanslag vrij! Dat is ook meteen een heel ander gezicht.

 

Helaas kun je aanslag niet voorkomen al kun je er bijvoorbeeld bij je tuinmeubelen wel wat aan doen om ze er tegen te beschermen. Wij zouden dan ook zeker aanraden om hoezen over je tuinmeubelen te leggen om ze onder andere tegen groene aanslag te beschermen maar ook tegen allerlei andere invloeden van buitenaf! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je tuinmeubelen veel langer mooi en netjes blijven en dus ook veel langer mee gaan en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Zorg er ook voor dat jouw tuin helemaal aanslag vrij is zodat je een onbezorgde Lente tegemoet gaat in een heerlijke frisse tuin waarin je optimaal kunt genieten!