Inspiratie

Geef je tuin een make over voor een klein budget

tuin mini makeover

Als je al een aantal jaren dezelfde inrichting in je tuin hebt dan kan het soms zo zijn dat je hier een beetje op uitgekeken raakt en dat je toe bent aan iets nieuws. Je ziet ontzettend veel leuke inspiratie voorbij komen op social media en in de tijdschriften en het begint dan ook steeds meer te kriebelen om ook jouw tuin een make over te geven.

 

Vaak is het wel zo dat je hier lang niet altijd het budget voor hebt, het veranderen van je tuin kan dan ook zeker flink in de papieren lopen. Materialen voor in je tuin en tuinmeubelen zijn bijvoorbeeld ontzettend duur en het kan dan al snel voor een flink kostenplaatje zorgen als je dit allemaal wil gaan veranderen. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper en kun je dus met een paar slimme aanpassingen ervoor zorgen dat jouw tuin een complete make over krijgt! Het hoeft hem vaak helemaal niet in grote en dure dingen te zitten maar ook met een paar kleine veranderingen kun je al een groots resultaat bereiken en vaak is dit een stuk makkelijker dan je misschien denkt!

 

In deze blog laten wij je dan ook graag zien hoe je jouw tuin een make over  geeft voor een klein budget, hoe zorg je ervoor dat jouw tuin er helemaal anders uit komt te zien zonder hier teveel geld aan uit te hoeven geven. En hoe zorg je dus voor relatief kleine aanpassingen die een groot effect hebben. In deze blog laten we het je allemaal zien!

 

Tijd voor verandering

 

We herkennen het allemaal denk ik wel, je hebt al een langere tijd een bepaalde inrichting voor je tuin en dan is het ineens tijd voor iets nieuws! Je raakt er een beetje op uitgekeken en bent toe aan verandering. Het is dan natuurlijk ontzettend leuk om je tuin een complete make over te geven en ervoor te zorgen dat het voelt alsof je een compleet nieuwe tuin hebt!

 

Het is vaak niet zo vreemd dat we soms na verloop van tijd toe zijn aan verandering. Dit heeft ook wel een klein beetje te maken met hoe onze maatschappij momenteel is ingericht. We krijgen natuurlijk onwijs veel reclames en inspiratie te zien via allerlei verschillende kanalen. Dan is het natuurlijk ook logisch dat je hierdoor soms zelf ook wel graag iets anders zou willen en mee wil doen met de nieuwste trends.

 

Het is wel altijd zaak om er goed over na te denken, want ook een make over voor een kleiner budget is wel een verandering en die kun je soms niet altijd makkelijk terug draaien. Zorg er dus voor dat je goed om je heen gekeken hebt en zeker bent van wat je wil! Op deze manier heb je ook zo lang mogelijk plezier van je make over!

 

Een klein budget

 

Vaak denken we bij verandering meteen aan iets wat heel erg veel geld gaat kosten maar niets is minder waar. Je kunt namelijk ook verandering aanbrengen voor lagere kosten en met een klein budget kun je vaak ook prima uit de voeten.

 

Wel is het zo dat je dan slimmere  keuzes moet maken want je kunt niet zomaar alles aanschaffen en veranderen wat je zou willen, daardoor is het belangrijk om goed te kijken en na te denken waar je het meeste waarde aan hecht en wat je dan ook het liefste zou willen veranderen.

 

Het is vooral zaak om te kijken naar veranderingen die relatief weinig kosten maar die wel een groots effect hebben. Op deze manier breng je dus veranderingen aan die ook echt zichtbaar zijn en die meteen voor een hele andere sfeer en stijl in je tuin zorgen! Kies dus van te voren de stijl die je graag zou willen toepassen in je tuin en ga vervolgens op zoek naar items die deze stijl perfect weergeven!  Op deze manier kun je de stijl dus overbrengen naar je tuin en heb je binnen enkele ogenblikken een heuse make over te pakken!

 

Een tuinkleed op je terras

 

Een item waar je dus echt indruk mee kunt maken en een grote verandering mee teweeg kunt brengen is een tuinkleed op je terras. Als je een terras in je tuin hebt dan liggen daar vaak tegels. Soms zijn dit tegels die je wat minder mooi vindt, van vorm, formaat of kleur en zou je graag wat anders willen. Om nu meteen je hele terras opnieuw te gaan betegelen is natuurlijk wel heel ingrijpend en ook prijzig, maar er is gelukkig een makkelijkere en goedkopere manier om hier verandering in aan te brengen!

 

Zo kun je er dus voor kiezen om een tuinkleed op je terras neer te leggen! Hiermee realiseer je dus voor een klein prijsje een heel groots effect! Deze tuinkleden zijn er namelijk in allerlei soorten en maten en verschillende patronen en kleuren. Door een tuinkleed over je tegels heen te leggen zorg je ervoor dat het er meteen heel anders uitziet en heb je ook meteen een heel ander terras te pakken. Dat ziet er natuurlijk heel gezellig uit!

 

Een paar grote potten met planten

 

Een andere manier om er met een relatief simpele ingreep voor te zorgen dat je tuin er totaal anders uit komt te zien is door een paar grote potten met planten aan je tuin toe te voegen. Dit kost ook weer relatief weinig en kan een grote verandering in je tuin teweeg brengen!

 

Zeker als je kiest voor vrij grote potten en planten die ook echt opvallen heb je meteen een heel ander beeld in je tuin te pakken! Let er ook op dat je deze potten op een plek zet waar ze goed in beeld zijn zodat ze ook echt opvallen! Zeker in een tuin waar voorheen nog niet zoveel groen was zal het een enorme verandering zijn! Het leuke is ook dat je kunt spelen met de stijl van de potten en ervoor kunt zorgen dat de stijl heel goed bij je tuin past! Je kunt natuurlijk gaan voor moderne potten maar ook voor potten in een landelijke stijl!

tuinkleed

tuinkleed

Tuinkussens op de bank

 

En dan hebben we ook nog de tuinmeubelen, deze hebben vaak een bepaalde stijl en kleur en het is nogal duur en natuurlijk ook niet nodig om je goede tuinmeubelen te vervangen door tuinmeubelen in een andere stijl. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet want er is een makkelijkere manier om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen een andere uitstraling krijgen zonder dat je hiervoor op kosten gejaagd zal worden!

 

Het is namelijk heel makkelijk om gezellige kussentjes aan je tuinmeubelen toe te voegen zodat deze er ook meteen heel anders uit komen te zien! Je kunt deze kussentjes in allerlei kleuren en formaten bestellen en er hiermee voor zorgen dat je tuinmeubelen ineens een totaal andere uitstraling krijgen. Zeker als je voor een opvallend kleurtje of printje gaat kan het resultaat wonderbaarlijk groot zijn!

 

En ook dit is dus weer een relatief goedkope manier waarmee je wel een groots resultaat teweeg brengt, en het leuke is dat je het kussen bijvoorbeeld ook nog kunt uitbreiden met een tafelkleed in dezelfde stijl, op deze manier weet je helemaal zeker dat je een leuke set te pakken hebt die goed bij elkaar past en die zorgt voor een heel andere sfeer in jouw tuin en dat is waar het natuurlijk uiteindelijk allemaal om draait!

 

Een make over voor een klein budget

 

Zoals je wel in deze blog kunt lezen kun je dus heel goed voor een klein budget grote veranderingen in je tuin teweeg brengen! Ook met minder geld is het heel goed mogelijk om voor een totaal andere sfeer in je tuin te zorgen! Het gaat er daarbij vooral om dat je er op let dat je aanpassingen maakt die ook echt opvallen. Kies dus voor relatief grote items die heel sfeer bepalend zijn in je tuin. En deze items hoeven dus helemaal niet duur te zijn maar geven wel een groots resultaat.

 

Ook kun je goed nadenken over bijvoorbeeld het groen in je tuin, als je dit nog niet zoveel hebt kan het een enorme verandering zijn om juist extra groen toe te voegen. Op deze manier oogt je tuin echt meteen totaal anders. Hetzelfde geld voor de tuinkussens, als je bijvoorbeeld een vrij neutrale tuin hebt kun je natuurlijk voor een enorm resultaat gaan door hele opvallende kleuren toe te voegen. Op deze manier springen de kussens heel erg in het oog en heb jij meteen een totaal andere tuin om  te zien!

 

Kortom met een klein budget kun je dus grote veranderingen teweeg brengen en jouw tuin helemaal in andere sferen brengen, beleef vooral ook veel plezier aan je make over. Het is namelijk ontzettend leuk om heel je tuin een nieuw sfeertje te geven en op te zoek te gaan naar de leukste items om dit mee te realiseren! En uiteindelijk is het natuurlijk vooral heel erg fijn om te kunnen genieten van het mooie eindresultaat!