Tips

Hoe maak je een bbq rooster schoon?

bbq rooster schoonmaken

Ben je een ware liefhebber van barbecueën? Sta je het liefst elke warme zomeravond in de achtertuin om heerlijke gerechten te bereiden? Dat kunnen wij ons goed voorstellen; ook wij zijn namelijk een groot voorstander van barbecue. We kunnen niet alleen ultiem van de heerlijke gerechten genieten, maar ook van het algehele barbecue sfeertje. In je achtertuin kan je het tijdens het barbecueën onwijs gezellig maken, terwijl je ondertussen van een heerlijk drankje geniet. Je gezelschap zit aan de eettafel gezellig te kletsen en jij bedient hen van overheerlijke gerechten. Je kunt bovendien de smaak van de barbecue gerechten zelf bepalen.

De keus voor de aanschaf van een barbecue is hierbij al van groot belang. Ga je voor een houtskool barbecue of geef je toch de voorkeur aan een gas barbecue? De keuze die je hieromtrent maakt, is van groot belang voor de uiteindelijke smaak van de barbecue gerechten. Uiteraard maakt deze keuze ook verschil uit voor de wanneer waarop je moet barbecueën. Het barbecueën op een gasbarbecue is toch net iets anders dan het barbecueën op een houtskool barbecue. Ongeacht voor welke variant je kiest; na gebruik moet je het bbq rooster goed schoonmaken.

bbq rooster

bbq rooster

Waarom moet je een bbq rooster schoonmaken?

Als je aan het barbecueën bent, wil je uiteraard dat alle gerechten zo lekker mogelijk worden. Dat is niet mogelijk als het barbecue rooster ontzettend vies is. Het vlees krijgt dan niet de gewenste behandeling, waardoor het vlees simpelweg niet lekker gaat worden.

Op het gebied van hygiëne en de levensduur is het ook belangrijk om de barbecue goed schoon te maken. Het rooster maakt een belangrijk onderdeel uit van een barbecue en moet dus óók onwijs goed schoongemaakt worden. Door je barbecue rooster consequent schoon te maken, kan je elke keer weer genieten van een schone barbecue waarmee je de meest lekkere gerechten op tafel kunt zetten.

Hoe moet je een bbq rooster schoonmaken?

Het schoonmaken van een bbq rooster is in onze ogen niet al te lastig. Als je klaar met barbecueën bent, is het aan te raden om het rooster van de barbecue af te halen. Wikkel het rooster in kranten en leg deze op een stabiele en veilige plek neer.

De volgende dag kan je de kranten van het rooster afhalen en met een sponsje en keukenpapier het rooster schoonmaken. Gebruik hierbij bij voorkeur warm water en geen agressieve reinigingsmiddelen. Lukt het niet met keukenpapier of een sponsje? Dan kan je ook nog met aluminiumfolie aan de slag gaan. Maak een propje van aluminiumfolie en wrijf hiermee voorzichtig over het barbecue rooster.

Een andere mogelijkheid is om met een halve citroen aan de slag te gaan. Snijd een citroen door midden en gebruik een halve citroen voor het schoonmaken van het barbecue rooster. Wrijf de citroen voorzichtig over het rooster heen en spoel het nadien met water af. Je geniet daarna weer van een schoon, net en hygiënisch barbecue rooster!

Nog twee handige tips:

  • Maak altijd gebruik van een zacht sponsje
  • Je kunt ook gebruik maken van een speciale barbecueborstel