Tips

Vergeet jij je voortuin niet

voortuin mooi maken

De meeste woningen in Nederland hebben zowel een voortuin als een achtertuin. Toch is het opvallend dat we vaak veel aandacht aan onze achtertuinen besteden en hier ook veel tijd doorbrengen en dat we onze voortuinen een beetje lijken te vergeten. Eigenlijk ontzettend jammer want juist ook onze voortuinen kunnen voor veel plezier zorgen en zijn  ook nog eens een echt visite kaartje van onze woning.

Je kunt je vast wel voorstellen dat als je naar een woning toe loopt met een voortuin dat dit het eerste is wat je ziet als je de woning betreedt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je voortuin er op en top uit komt te zien en goed verzorgt is. Op deze manier maak je dus een goede eerste indruk en komt je woning ook meteen veel beter uit de verf.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je loopt naar een onwijs mooie woning toe waar alles tot in de puntjes verzorgd is maar je komt eerst door een verwaarloosde achtertuin heen, een tuin waar je duidelijk kunt zien dat er weinig aandacht aan wordt besteed en die dan ook in schril contrast staat met de rest van de woning. Dit is dan ook ontzettend zonde en zorgt er dus ook voor dat je meteen een totaal ander beeld van het huis krijgt en dat is natuurlijk wel heel erg jammer.

Het is dan ook zeker weten aan te raden om goed voor je voortuin  te zorgen en om deze dan ook zeker niet te vergeten, je voortuin verdiend net zoveel aandacht als je achtertuin en misschien nog wel meer omdat hij zo in het zicht ligt. In deze blog gaan wij samen met jou kijken hoe het met jouw voortuin gesteld is en mocht het nu zo zijn dat er meer werk aan je voortuin nodig is dan kijken we daar ook meteen met elkaar naar. Lees je met ons mee?

Het eerste wat je ziet als je binnenkomt

Je zou het misschien niet verwachten omdat het lijkt alsof mensen toch altijd eerst naar een woning kijken maar een tuin is toch wel echt het eerste wat in het oog springt bij een bezoekje aan een woning. En dan natuurlijk met name een voortuin.

Je loopt dan ook vaak door de voortuin heen naar de woning dus het is ook totaal niet verwonderlijk dat dit je het meeste opvalt. Daardoor vorm je ook al meteen een eerste indruk. Ook als de tuin bijvoorbeeld rommelig of vies is of totaal niet onderhouden dan doet dit iets met het beeld dat mensen van je woning hebben. Dit beeld blijft dan namelijk hangen. Hoe schoon en netjes de rest van je woning dan ook kan zijn.

Niet zo verwonderlijk dus dat het enorm aan te raden is om goed voor je voortuin te zorgen en om er zorg voor te dragen dat je voortuin er zo netjes mogelijk uit komt te zien. Op die manier zorg je voor een fijne entree naar je woning toe en dat is wel zo fijn natuurlijk.

Het onderhouden van de voortuin

Veel mensen lijken echter de voortuin een beetje te vergeten. Ze zijn vaak druk bezig met het netjes maken van alles in huis en de voortuin wordt dan vaak niet helemaal gezien. Ook de achtertuin krijgt veel aandacht omdat we hier nu eenmaal vaak veel tijd doorbrengen. En ergens is het ook logisch.  Je ziet de voortuin namelijk enkel als je naar je woning toe loopt en het is dan ook zeker niet zo vreemd dat dit dan geen prioriteit heeft.

Toch is het erg belangrijk om ook voldoende aandacht aan je voortuin te besteden, en dan met name aan het onderhoud ervan. Hier kan je dan ook al vrij makkelijk mee beginnen. Het scheelt namelijk echt al enorm als je zorgt voor een goed onderhouden voortuin die er netjes en verzorgd uitziet.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen onkruid tussen de tegels zit en dat de tegels mooi schoon zijn. Ook kapotte of scheve tegels kun je beter verwijderen of recht leggen zodat het pad naar je voordeur er helemaal netjes uit komt te zien. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om eventueel onkruid uit de rest van je voortuin te verwijderen. Onkruid is namelijk altijd echt een enorm ontsierend gezicht en dat wil je natuurlijk liever niet in het zicht hebben.

Ook duidt onkruid er vaak op dat een tuin niet goed onderhouden is en geeft het dus ook meteen een negatief signaal af. Kleine moeite dus om het onkruid uit je voortuin te verwijderen met een groots resultaat.

Maar niet alleen het onkruid speelt een rol, ook eventuele gras in de voortuin dien je goed bij te houden. Het is dan ook erg  belangrijk om dit gras op tijd te maaien zodat het er netjes uit komt te zien en zodat het gazon er helemaal keurig bij ligt. Want ook niet gemaaid overwoekerend gras zorgt voor een heel rommelig gezicht van je voortuin.

En dan hebben we natuurlijk de rest van de voortuin nog want ook dat vraagt de nodige aandacht, ook hierbij is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je voortuin er netjes en verzorgd uitziet. Zorg ervoor dat er de nodige aandacht aan het onderhoud van de tuin is gepleegd zodat alles er netjes en verzorgd uit komt te zien.

Zorg voor wat gezelligheid in de voortuin

Naast het goed onderhouden van de voortuin is er natuurlijk nog veel meer wat je kunt doen om een gezellige entree te realiseren. Je kunt je voortuin natuurlijk ook wat gezelliger maken. En dit kan al een heel stuk makkelijker dan je misschien zou denken. Het is namelijk enorm fijn om je voortuin er zo sfeervol en gezellig mogelijk uit te laten zien zodat je voortuin helemaal bij de rest van je woning past.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door er heel simpel een paar mooie potten met planten te plaatsen, dit zorgt al snel voor veel sfeer en gezelligheid. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn en leuk om wat accessoires te gebruiken om je voortuin wat meer aan te kleden. Dit kunnen allerlei verschillende accessoires zijn en het is dan ook maar net wat jouw aanspreekt.

Maar vergeet vooral ook niet om een gezellig plekje in de voortuin te realiseren waar je lekker kunt gaan zitten. Uiteraard moet je voortuin hier wel de ruimte voor bieden maar als dit zo is dan kan dat wel heel erg prettig zijn natuurlijk.

Het is dan ook zeker aan te raden om te zorgen voor wat gezelligheid in de tuin zodat je hier heerlijk kunt genieten en er ook echt je eigen plekje van kunt maken! Op  deze manier zorg je ook nog eens voor een hele fijne entree van je woning!

voortuin

voortuin

Gebruik de ruimte in je voortuin

Veel mensen maken eigenlijk bijna geen gebruik van hun voortuin en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Zeker als je voortuin bijvoorbeeld wel flink wat ruimte bevat. Vaak zien we bijvoorbeeld zelfs dat een voortuin heerlijk zonnig is en dan is het toch eigenlijk wel heel erg zonde om hier niet van te genieten lijkt ons!

Het is dan ook enorm aan te raden om de ruimte in je voortuin goed te gebruiken zodat je hier ook optimaal van kunt profiteren. Soms kun je juist veel ruimte in je voortuin hebben. Het is dan toch zonde als deze ruimte anders verloren zou gaan. Daarnaast is het ook vaak zo dat je voortuin bijvoorbeeld de zon in de namiddag heeft als hij in je achtertuin al weg is of andersom en juist in de ochtend. Het is dan toch zonde om daar niet heerlijk van te genieten. Wij raden je dan ook echt aan om ook gebruik van je voortuin te maken. Het is ook grond waar je voor betaald dus waarom zou je er geen gebruik van maken.

Ook al zie je het in ons eigen land wat minder vaak maar wist je dat het in heel veel andere landen een echte gewoonte is om ook je voortuin te gebruiken, mensen zitten hier net zo vaak in de voortuin als in de achtertuin en bewegen eigenlijk met de zon of de schaduw mee. Ontzettend prettig natuurlijk en dit heeft dan ook veel voordelen.

Ook in ons land zou dit eigenlijk veel meer tot zijn recht moeten komen dat gebruik van de voortuin, het is zo zonde dat wij dat nu zo weinig doen. Juist je voortuin kan veel mogelijkheden bieden. Zo kun je er een heerlijke zit plek realiseren of juist een leuke speel plek voor de kinderen. En vergeet ook niet de mogelijkheden om er mooie bloemen en planten te plaatsen en wellicht zelfs een moestuin. Op deze manier maak jij je voortuin zo gezellig en sfeervol mogelijk en dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Zorg goed voor je voortuin

We kunnen dus wel stellen dat een voortuin net zo goed meetelt als een achtertuin en dat het dan ook zeker belangrijk is om net zoveel aandacht aan je achtertuin te besteden. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je voortuin er stralend uit komt te zien en dat je dus een hele fijne entree naar je voordeur hebt.

Dit is weer belangrijk omdat daar de eerste indruk van je woning wordt gevormd en je wil natuurlijk wel graag dat dit een goede indruk is. Vandaar dat wij je ook zeker aanraden om goed voor je voortuin te zorgen en om er aandacht en moeite in te steken. Daarnaast is het natuurlijk ook wel heel erg zonde om de ruimte in je voortuin niet te gebruiken. Wij raden je dus zeker aan om je voortuin net zo belangrijk als je achtertuin te maken en om optimaal te genieten!