planten

Hoe zorg je ervoor dat je boeket bloemen goed blijft staan

bloemen tips

We houden er allemaal enorm van, een prachtig boeket met kleurrijke bloemen in huis waar we heerlijk van kunnen genieten. Het ziet er vaak enorm sfeervol en gezellig uit om al die kleurrijke bloemen in huis te hebben staan en het zorgt ook altijd voor veel sfeer en gezelligheid!

Bloemen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Dit zorgt ervoor dat je ook altijd wel bloemen kunt vinden die mooi bij jouw eigen wensen passen en die echt een toevoeging voor je ruimte zijn! Een bos bloemen kan dan ook echt een hele ruimte opfleuren en voor heel erg veel gezelligheid zorgen en dat is natuurlijk ook precies waar we zo blij van worden en waarom we graag zoveel bloemen in huis willen hebben.

Maar het nadeel van verse bloemen is dat ze soms ook best wel snel slap kunnen gaan hangen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ook hebben bloemen soms de neiging om best wel snel te verwelken en ook dat is iets wat niet zo prettig is. Vandaar dat het dan ook zeker aan te raden is om er alles aan te doen om je boeket bloemen zo lang mogelijk mooi te houden! Vandaar dat wij in deze blog ook een aantal handige tips en trucs voor je klaar hebben staan om ervoor te zorgen dat jouw boeket bloemen mooi en goed blijft staan. Lees je met ons mee?

Bloemen in huis zorgen voor gezelligheid

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende manieren om voor sfeer en gezelligheid in huis te zorgen. Een van de meest bekende manieren is toch wel door een fleurige bos bloemen op tafel te zetten. Veel mensen kennen dit natuurlijk al lang en vroeger gebeurde het natuurlijk ook. Als men een ruimte wat gezelliger wilde maken dan werd dit vaak gedaan door buiten wat gezellige bloemen in de natuur te plukken en door deze een plekje in huis te geven.

Hierdoor voelde een ruimte met weinig middelen en moeite toch al snel heel gezellig en sfeervol aan! Bloemen brengen dan ook altijd een bepaald gevoel met zich mee. Ze zorgen voor sfeer en gezelligheid en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Daarnaast is het ook zo dat bloemen vaak rustgevend werken. Als we bloemen zien dan wanen we ons in de natuur en komen we al snel tot rust. Daarnaast kan de schoonheid van bloemen ons ook echt betoveren en heel vrolijk en gelukkig maken!

Het is dan ook niet  verwonderlijk dat we in ons huis graag een plekje maken voor bloemen en bloemen om ons heen willen hebben, juist in een woning kunnen ze net dat beetje extra toevoegen en voor sfeer en gezelligheid zorgen!

Welke bloemen kies jij

Als je dan beslist om een bos bloemen een plekje in huis te geven dan komt al snel de volgende vraag om de hoek kijken want welke bloemen soort kies je dan? Doordat er zo ongelofelijk veel verschillende bloemen te bekennen zijn kan het soms lastig zijn om een soort te kiezen waar je zelf blij van wordt en die ook goed bij de inrichting van een ruimte past.

Vaak zien we dat mensen ook altijd wel een favoriete bloemen soort hebben die ze enorm op prijs stellen en waar ze ook enorm blij van worden. Ze grijpen al snel terug op deze soort bloemen en kiezen dan ook vaak voor hun oude vertrouwde soort.

Toch kan het juist ook heel leuk en verrassend zijn om eens voor een totaal andere soort te kiezen. Op deze manier kies je namelijk voor bloemen die je normaal niet kiezen zou en kun je hier ook eens kennis mee maken. En wie weet bevalt deze bloemen soort je opeens wel heel erg goed en kun je hier dus extra van genieten!

Wel zijn er een aantal bloemen soorten die we nu eenmaal vaker voorbij zien komen dan andere en waarvan we dus ook wel kunnen zeggen dat het populaire soorten zijn voor een boeket. Denk dan bijvoorbeeld aan rozen, anjers, dahlia’s en tulpen. Deze bloemen worden heel vaak gebruikt voor boeketten en we zien ze dan ook vaak in boeketten verschijnen! Enorm leuk natuurlijk en het zorgt dus ook voor veel sfeer en gezelligheid in een ruimte!

Deze bloemen hebben ook nog eens de reputatie dat ze vrij lang goed blijven en dat is natuurlijk helemaal wel heel erg fijn! Op deze manier kun je dus ook nog eens extra lang van een boeket genieten. Maar toch weet je nooit helemaal zeker of jouw boeket lang blijft staan. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die je uit kunt voeren om ervoor te zorgen dat jouw boeket zo lang mogelijk goed zal blijven! Lees je met ons mee?

Bloemen kunnen soms verwelken

We kennen het allemaal wel, je hebt een prachtig boeket in huis staan en al na korte tijd beginnen de bloemen te verwelken en ziet het boeket er lang niet meer zo leuk en gezellig uit, een enorme domper natuurlijk en iets waar je ook totaal niet op zit te wachten. Je hebt namelijk vaak best veel geld voor het boeket betaald en het is dan natuurlijk enorm jammer als je er maar zo kort van genieten kunt en het boeket het dus al zo snel laat afweten.

Toch kun je hier soms niet op voorbereid zijn en zie je het helaas ook lang niet altijd aankomen. En hoe het precies komt is ook best lastig uit te leggen aangezien het dus een aantal verschillende oorzaken kan hebben.

We zien namelijk best vaak dat bloemen snel verwelken. Soms kunnen we hier een hele duidelijke reden voor aanwijzen en soms ook helemaal niet. Een duidelijke reden kan bijvoorbeeld zijn dat de bloemen op een plek met te warme lucht staan. Dit kan er soms voor zorgen dat bloemen een stuk sneller verwelken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een andere reden kan zijn als de bloemen te weinig water hebben, hierdoor drogen ze natuurlijk uit en gaan ze dus ook al snel verwelken. Maar let ook goed op het afsnijden van de bloemen. Voordat je bloemen in een vaas plaatst is het heel erg belangrijk om ze schuin af te snijden zodat ze via de stelen water op kunnen nemen en zo lang mogelijk vers kunnen blijven.

Op deze manieren kun je dus proberen te voorkomen dat bloemen gaan verwelken. Of dit ook echt helemaal gaat lukken is lastig te zeggen maar je kunt op deze manier in ieder geval een hele goede poging doen. Soms is het echter ook zo dat er helaas een foutje in de bloem zelf zit. En dan kun je natuurlijk proberen wat je wil maar kun je hier weinig aan voorkomen.

bloemen

bloemen

Als bloemen gaan hangen

Niet alleen het verwelken van bloemen kan een probleem vormen. We zien vaak helaas ook dat bloemen na verloop van tijd gaan verwelken. Ook dit kan heel erg lastig zijn en voor flink wat problemen zorgen. Het is natuurlijk enorm zonde als je prachtig uitgekozen bloemen gaan hangen en je wil dit natuurlijk dan ook veel liever voorkomen. Gelukkig zijn ook hier een aantal handige manieren voor!

Heb je wel eens gehoord van het toevoegen van suiker aan een boeket bloemen? Dit is een hele ouderwetse tip die van generatie op generatie doorgegeven wordt en die enorm helpt om bloemen een langer leven te geven! Als je bloemen namelijk gaan hangen kan het enorm helpen om wat suiker toe te voegen aan het water waar de bloemen in staan. Op deze manier zorg je ervoor dat bloemen heel snel weer wat extra voeding krijgen en dit ook gemakkelijk op kunnen nemen. Dit heeft soms als resultaat dat de bloemen ineens weer omhoog komen poppen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Op deze manier heb je dan ook meteen weer een mooie bos bloemen staan waar je optimaal van kunt genieten!

Maar er zijn gelukkig meer manieren om ervoor te zorgen dat je bloemen weer tot leven komen. Zo kan kou er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat bloemen weer een echte opleving krijgen. Het is dan ook een hele slimme tip om bloemen die gaan hangen in een krant te wikkelen en om deze vervolgens even in de koelkast te leggen. Uiteraard moet je dit wel heel voorzichtig doen omdat je niet wil dat de bloemen knakken. Als ze namelijk al hangen kunnen ze sneller breken en dat wil je liever voorkomen natuurlijk.

En tot slot zijn er ook nog wat middeltjes te koop bij de bloemist die je eventueel uit kunt proberen en die er soms ook voor kunnen zorgen dat je bloemen wat meer rechtop komen te staan. Dit kost vaak alleen wel wat duurder en succes is niet gegarandeerd dus het is natuurlijk maar de vraag of je dat ervoor over hebt.

Tips om te zorgen dat je boeket langer mee gaat

Er zijn natuurlijk ook nog een aantal handige tips die je zelf kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je boeket langer mee gaat. Zo kun je er ten eerste voor zorgen dat je boeket op een plek staat waar het niet te warm wordt. Op de verwarming of in een zonnige vensterbank is over het algemeen geen goed idee omdat je boeket het hier wel erg warm van krijgt en dus al snel gaat hangen met de bladeren.

Ook kun je erop letten dat de ruimte waar in de bloemen staan goed geventileerd is en dat er niet te droge lucht hangt. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat de bloemen sneller uitdrogen met alle gevolgen van dien. Aangezien je dit juist graag wil voorkomen zijn dit wel handige dingen om goed op te letten!

Als je daarnaast ook nog eens zorgt voor goed vers en vooral koud water voor je bloemen en voor voldoende voeding dan zit je eigenlijk helemaal goed en staat niks een prachtig bloeiend boeket wat zeker weten een tijd mee zal gaan meer in de weg! Zorg dus goed voor je bloemen en heb er op deze manier extra lang en veel plezier van! Dit is het dubbel en dwars waard en zorgt voor een mooi resultaat!