Inspiratie

Heb jij een beetje groene vingers

groene vingers

De een is dol op tuinieren en fleurt helemaal op als hij maar tussen de planten en bloemen aan de slag kan gaan en de ander heeft hier totaal niets mee en heeft het liefst zo weinig mogelijk groen in de tuin. Dit is dan ook precies wat het verschil maakt tussen iemand met wel of geen groene vingers. Als je namelijk groene vingers hebt dan ben je dol op alles wat met groen en de natuur te maken heeft en vindt je dit vast vaak ook in grote getale terug in je tuin. Als dit niet het geval is en je hebt geen groene vingers dan heb je of weinig groen in je tuin of een hele goede tuinman in dienst een van de twee.

Maar hoe komt het nu dat je groene vingers hebt? En hoe weet je of jij de trotse bezitter bent van een stel groene vingers? En nog belangrijker wat zijn hier allemaal de voordelen van als die er al zijn? In deze blog zijn we dat allemaal eens goed gaan bekijken en hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies of je wel of geen groene vingers hebt en wat hier de eventuele voordelen van zijn. Op deze manier kun jij er extra hard van profiteren dat je groene vingers hebt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Dus lees gerust met ons mee en ervaar of jij wel of geen groene vingers hebt. Na het lezen van deze blog is het antwoord op deze vraag ook voor jou duidelijk!

Ben jij dol op de natuur

Het eerste wat we vaak zien bij mensen met groene vingers is dat ze dol op de natuur zijn. Ze  zijn lekker graag buiten en vinden het heerlijk om lekker te wandelen door het bos, de duinen of over het strand. Daarnaast genieten ze er ook onwijs van om lekker in de buitenlucht te zijn en genieten ze van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Ook in hun eigen achtertuin is vaak veel natuur te vinden. Ze zijn dol op lekker bezig zijn met planten en bloemen en dat zie je dan ook vaak terug in hun eigen achtertuin. Deze staat vaak behoorlijk vol met groene planten en bloemen en de natuur is dan ook goed vertegenwoordigd.

Vaak zien we ook dat mensen met groene vingers veel kennis over de natuur hebben. Ze weten vaak precies welke plant van welk soort is en hoe je deze het beste kunt verzorgen, ook hebben ze enorm veel ervaring waardoor ze vaak precies weten wat ze moeten doen en ze ook echt met veel succes planten en bloemen kunnen laten groeien!

Maar vergeet ook vooral hun liefde voor de natuur niet. Ze zijn vaak enorm bezig met de natuur en het welzijn ervan en zorgen enorm goed voor de natuur om zich heen. Door al deze zorg en aandacht zie je dus vaak ook dat bloemen en planten enorm goed groeien en het heel erg goed doen en dat is natuurlijk alleen maar enorm fijn!

Al met al zijn er dus meer dan genoeg redenen om dol te zijn op de natuur! Je kunt er heerlijk van genieten en als je dan ook nog eens groene vingers hebt is het natuurlijk helemaal een feestje

Enorm veel kennis over de natuur

We lieten het net al even voorbij komen maar als je groene vingers hebt dan is het over het algemeen ook zo dat je enorm veel kennis van de natuur hebt. En dat is natuurlijk niet verwonderlijk want als je veel liefde voor de natuur hebt dan ligt hier vaak ook je interesse. Dit zorgt ervoor dat je graag bezig bent met de natuur en er op die manier dus ook veel over leert. Het is dan ook zeker weten begrijpelijk dat je veel kennis over de natuur opdoet.

Mensen met groene vingers herken je dan ook vaak al snel omdat ze dus veel kennis hebben over de natuur. Ze weten vaak de meest bijzondere en zeldzame planten en bloemen te herkennen en weten ook nog eens precies hoe deze te verzorgen. Daarnaast zien we ook vaak dat ze veel tips en kennis delen met de mensen om zich heen en dat dit ook enorm gewaardeerd wordt! Op deze manier delen ze hun kennis en dat is natuurlijk onwijs prettig en waardevol! We zien om die reden dan ook zeker weten dat mensen veel aan die kennis hebben en hem dus ook graag met elkaar delen.

We kennen allemaal wel iemand in onze buurt met echte groene vingers, de tuin van deze persoon ziet er vaak uit om door een ringetje te halen en er staan altijd allemaal zaden en stekjes klaar om geplant te worden of ze worden uitgedeeld. Het is altijd erg prettig om bij deze mensen even een kijkje in de tuin te nemen omdat je er altijd wel iets nieuws ziet en ook eigenlijk nooit met lege handen weggaat en dat is natuurlijk enorm prettig!

Om die reden worden mensen met groene vingers ook enorm vaak zo gewaardeerd. Juist omdat ze zoveel waardevolle kennis hebben en omdat ze er zo goed voor kunnen zorgen dat al het groen in hun buurt zo mooi groeit en bloeit!

Hoe herken je iemand met groene vingers

Je snapt vast ook wel dat je iemand met groene vingers dus vrij snel en makkelijk kunt herkennen! Dit kan op een aantal verschillende manieren. Ten eerste is het zo dat mensen met groene vingers vaak een hele groene tuin hebben zoals we hierboven ook al beschreven. Hun tuin is vaak vol met de meest mooie natuur en bloemen en planten en dat is natuurlijk mega fijn en vooral heel mooi om te zien. Daarnaast levert dat ook een hele goede bijdrage aan onze flora en fauna. Maar dat is nog niet alles. Ook herken je iemand met groene vingers aan de kennis over de natuur die deze persoon heeft.

Vaak kun je met al je uiteenlopende vragen over planten en bloemen bij deze personen terecht en beantwoorden ze deze ook met liefde voor je. Juist omdat ze zo graag met planten en de natuur bezig zijn vinden ze het vaak erg prettig om hier ook anderen mee verder te helpen. Dit doen ze vaak ook echt uit liefde voor de natuur!

Je kunt iemand met groene vingers dus best makkelijk herkennen en dat is natuurlijk ook heel erg prettig. Op die manier zorg je er dus ook voor dat je precies weet waar je moet zijn met al je eigen vragen over het groen in je tuin!

bloemen en planten

bloemen en planten

De meest bijzondere bloemen en planten

Wat je ook vaak ziet bij mensen met groene vingers is dat ze niet zomaar voor de standaard bloemen en planten gaan. Nee ze vinden het vaak juist fijn om voor de meer bijzondere soorten te kiezen en om hier goed voor te zorgen.

Ze zien er bijvoorbeeld ook een uitdaging in om bijzondere bloemen en planten in hun eigen tuin te laten groeien die het normaal in ons land minder goed doen of die minder voor de hand liggend zijn.  Het is dan ook vaak erg leuk om te zien dat deze bloemen en planten vaak wel heel goed bloeien en groeien bij iemand met groene vingers en dat ze zo dus voor een heel gevarieerd beeld aan bloemen en planten in hun tuinen zorgen.

Ook vinden ze het vaak erg leuk om verschillende soorten bloemen en planten met elkaar te combineren zodat er een mooi beeld ontstaat met allerlei bloemen en planten in vormen en kleuren bij elkaar die samen een mooi geheel vormen!

Het voordeel van groene vingers hebben

Als je zelf groene vingers hebt dan heeft dat natuurlijk een aantal hele fijne voordelen. Ten eerste zal je tuin er heerlijk groen uitzien en zal er dus ook van alles groeien en bloeien. Daarnaast zie je ook vaak dat je tuin het heel erg goed doet. Bij jou vindt je als het goed is geen dorre en dode planten en bloemen maar is alles met liefde verzorgd en dat zie je en dat voel je.

Dit zorgt er vaak ook voor dat mensen zich meteen op hun gemak voelen als ze jouw tuin binnen stappen en dat is natuurlijk een heel fijn voordeel maar ook een heel fijn compliment voor al je harde werken! Op die manier zie je dus dat het harde werken in je tuin wordt beloond en dat je dus op die manier een oase van rust voor iedereen kunt realiseren!

We kunnen dus zeer zeker wel stellen dat het hebben van groene vingers heel erg veel voordelen voor je heeft. Maar misschien is nog wel het fijnste voordeel dat je er zelf heel erg veel plezier aan beleefd, het is nu eenmaal enorm fijn om zelf groene vingers te hebben en om op deze manier veel plezier te beleven aan het verzorgen van het groen in je tuin! Je wordt hier waarschijnlijk heel blij en gelukkig van en dat is natuurlijk alles waard en ook meteen het grootste voordeel van het hebben van groene vingers.

Maak de balans op

Nu je in deze blog gelezen hebt hoe je iemand met groene vingers kunt herkennen en wat de voordelen zijn van het hebben van groene vingers kun je waarschijnlijk voor jezelf wel de balans opmaken en bepalen of jij wel of geen groene vingers hebt. Op die manier kun je dus ook meteen zien hoe dat werkt bij jou en of jij moet kiezen voor een hele groene tuin.

Als nu blijkt dat je geen groene vingers hebt kan het ook wel heel prettig zijn om je tuin hierop aan te passen en om ervoor te zorgen dat je niet te veel groen in je tuin hebt staan of in ieder geval geen bijzonder groen wat een hele speciale aanpak vraagt, het is dan ook veel verstandiger om er dan voor te zorgen dat je jouw tuin wat simpeler inricht.

Heb je wel groene vingers dan kan het een heel goed idee zijn om juist wel te zorgen voor veel groen in je tuin aangezien je hier dan vaak ook enorm gelukkig van wordt! Op die manier is het heel prettig om juist wat meer bijzondere planten en bloemen een plekje te geven zodat je groene vingers helemaal tot hun recht komen!