Inspiratie

De leukste manier om lente bloemen in huis te halen

bloemen in de tuin

Als we het over de lente hebben dan zijn er een aantal dingen die eigenlijk meteen bij ons op komen. Verschillende elementen die ons aan de lente doen denken en die ons ook meteen dat heerlijke vrolijke en zonnige gevoel geven waar we zo dol op zijn!

Nu de lente er weer bijna aan komt hebben we ineens allemaal weer heel erg veel zin om ons huis gezellig te maken en om ervoor te zorgen dat er overal wel wat kleur te zien is! We zijn een beetje klaar met de winter en hebben echt weer zin in licht en gezelligheid! Letterlijk en figuurlijk. Vandaar dat we dan ook vaak druk aan de slag gaan om ons huis zo gezellig mogelijk te maken en om die lente sfeer naar binnen te halen.

Uiteraard gaan we ook buiten aan de slag en doen we er van alles aan om onze tuin lente proof te maken en om vooral ook buiten dat lente gevoel te ervaren. We planten gezellige bloemen en plantjes in de tuin, we zorgen voor een schone tuin en voeren achterstallig onderhoud uit. Daarnaast gaan we ook vaak op zoek naar nieuwe tuinmeubelen of accessoires om onze tuin weer helemaal klaar te stomen voor de aankomende seizoenen!

Buiten krijgt dus meer dan genoeg aandacht maar laten we ook zeker weten binnen niet vergeten. Want ook hier valt een heleboel winst te behalen en ook binnen is het slim om aan de slag te gaan en om ervoor te zorgen dat je de lente naar binnen haalt en ook in je woning van die heerlijke lente kleuren kunt genieten!

Gelukkig kun je dit dan ook op een heleboel verschillende manieren doen en al die manieren zorgen ervoor dat je ook binnen heerlijk kunt genieten van gezellige kleuren en een zonnetje! In deze blog laten wij jou precies zien hoe je dit allemaal aanpakt en hoe je dus de lente naar binnen brengt met bloemen! En dan ook nog eens op een hele speciale manier. Lees je met ons mee?

Zeg het met bloemen

We weten het allemaal al een hele tijd, je kunt een heleboel zeggen met bloemen. Dat komt voornamelijk doordat bloemen vaak een bepaalde betekenis hebben waarmee je eigenlijk zonder worden een heleboel kunt zeggen aan elkaar.

Daarnaast stralen bloemen ook echt warmte en liefde en vooral heel veel vrolijkheid uit. Om die reden is het dan ook zeker aan te raden om bloemen te gebruiken om bepaalde gevoelens over te brengen op de mensen om je heen waar je om geeft.

Er zijn natuurlijk heel erg veel verschillende bloemen te vinden en al deze verschillende bloemen hebben op hun beurt ook weer allemaal een verschillende betekenis en dat maakt het natuurlijk wel allemaal heel bijzonder. Daardoor kun je dus ook nog eens veel kanten op en op veel verschillende manieren boodschappen aan de mensen om je heen overbrengen met bloemen! Het is dus zeker een waar gezegde dat je het kunt zeggen met bloemen en veel mensen weten en doen dit dan ook!

Met bloemen kun je sfeer maken

Wat je verder heel goed met bloemen kunt doen is een bepaalde sfeer neerzetten. Daar zijn bloemen dan ook zeker weten heel erg goed in! Doordat bloemen een bepaald gevoel met zich meebrengen en er ook in verschillende uitvoeringen zijn zie je al snel dat ze een bepaalde sfeer voor je realiseren!

Zo kun je bijvoorbeeld een ruimte een hele warme uitstraling geven met bloemen, maar je kunt een ruimte ook heel gezellig maken of juist een hele relaxte uitstraling geven. Dit ligt natuurlijk allemaal aan het soort bloemen dat je gebruikt en het is natuurlijk heel erg fijn dat je hier keuze in hebt en dat je dus veel verschillende sferen kunt realiseren!

Het is dan ook niet meer dan logisch dat we in ons huis dan ook heel erg graag bloemen gebruiken als echte sfeermakers en dit lukt ook nog eens heel erg goed! Zo kun je met bloemen ervoor zorgen dat je hele woning de lente uitstraalt! En vandaar dat het ook een heel goed plan is om rond de lente periode de lente naar binnen te halen doormiddel van verschillende soorten bloemen!

Denk dan bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen, hyacinten en rozen. Deze bloemen hebben prachtige kleuren en geuren ook nog eens heerlijk. Daarnaast zijn ze werkelijk prachtig om te zien en stralen ze echt lente uit! Een heel goed idee dus om juist met deze bloemen de lente in huis te brengen!

Drijvende bloemen op tafel

Een hele leuke manier om lente bloemen in je woning terug te laten komen is doormiddel van drijvende bloemen op tafel! Hier kun je ontzettend veel mee doen en op deze manier kun je een heel erg leuk item maken waar meteen je oog op valt als je de ruimte binnenloopt. En het leuke is je maakt dit ook nog eens heel erg makkelijk! Maar wat heb je er eigenlijk allemaal voor nodig?

Om te beginnen is het belangrijk dat je zorgt voor een grote glazen schaal, daarnaast heb je lente bloemen naar keuze nodig en wat water en dan ben je er eigenlijk al. Vervolgens ga je als volgt te werk. Ten eerste zorg je ervoor dat je de bloemen afknipt op de gewenste lengte, daarna zorg je ervoor dat de schaal goed schoon is en dat je hem vult met een laagje water. Vervolgens leg je hier de bloemen in die dan gaan drijven. Tot slot kun je er voor de extra toevoeging nog een drijvend waxinelichtje aan toevoegen maar dit hoeft niet perse.

Op deze manier heb je een ontzettend leuke schaal op tafel waar je ook echt van kunt genieten en veel plezier mee kunt beleven. Op die manier zorgen de drijvende bloemen dan ook voor wat sfeer en gezelligheid in huis en heb je dus meteen ook echt dat lente gevoel te pakken!

Een bloemenkrans aan de muur

Een andere hele leuke manier om de lente in huis te halen is door een ware bloemenkrans te maken! Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen en zorgt ook meteen voor heel veel sfeer, kleur en gezelligheid in huis. Je kunt hiervoor ten eerste verschillende lente bloemen uitkiezen, maar je kan er ook voor kiezen om een soort te gebruiken of om verschillende bloemen in dezelfde kleur te kiezen. Kortom je kunt allerlei verschillende kanten op om het zo sfeervol en gezellig mogelijk te maken!

Vervolgens koop je een rieten krans en vlecht je de bloemen als het ware door de krans heen. Op deze manier maak je er zelf vrij makkelijk een sfeervol geheel van en kun je heerlijk genieten van de meest gezellige en sfeervolle bloemen die samen een mooi geheel vormen!

Als je daarna deze prachtige bloemenkrans een mooi plekje aan de muur geeft dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet en kun je heerlijk van het eindresultaat genieten. Het is dan ook zeker heel erg leuk om op deze manier een beetje lente in huis te halen en jouw favoriete lente bloemen een plekje te geven! Daarnaast kun je ook na verloop van tijd heel makkelijk de bloemen wisselen of juist bloemen toevoegen waardoor je er dus steeds weer een andere sfeer aan kunt geven. Dit maakt het ook voor de langere termijn een hele leuke toevoeging aan je ruimte!

lente in huis

lente in huis

Een ware muur van bloemen

De flower wall, misschien heb je hem op een feestje of een evenement weleens voorbij zien komen en zag je wat een onwijs leuk effect dit had op een ruimte! Het zorgt namelijk meteen voor heel veel gezelligheid en sfeer. Niet zo verwonderlijk dus ook dat voor veel mensen een flower wall een ware droom is.

En wist je dat je dus ook nog eens heel erg makkelijk zelf thuis een flower wall kunt maken! Het enige wat je nodig hebt is een raster en losse bloemen en je kunt helemaal los gaan! Je koopt heel simpel een ijzeren raster naar wens en maat bij de bouwmarkt en wat ijzerdraad. Vervolgens koop je allerlei losse lente bloemen die jouw aanspreken zodat je zeker weet dat ze tot recht komen in je flower walle en vervolgens ga je aan de slag!

Je knipt de steeltjes van de bloemen kort en wikkelt er wat ijzerdraad om wat je vervolgens bevestigd aan het raster op die manier maak je dus een bloemen muur helemaal op maat en wens precies zoals jij voor ogen hebt en zoals past bij jouw woning! Het eindresultaat is enorm prettig en zorgt ervoor dat je een schitterend uitzicht hebt!

Haal de lente in huis

Zoals je dus wel kunt zien hoeft het gebruik van lente bloemen echt niet enkel beperkt te blijven tot buiten in de tuin. Ook binnen in huis kun je er namelijk heel erg veel kanten mee op en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op die manier kun je ervoor zorgen dat er altijd wat leuks te zien en beleven is en hier kun je dan ook echt van genieten!