Tips

Waarom is ledverlichting een slimme keuze?

ledverlichting in de tuin

Bij het inrichten van je tuin speelt tuinverlichting een belangrijke rol. Deze verlichting brengt niet alleen extra sfeer in je tuin aan, maar is ook nog eens onwijs veilig. Dat is bijvoorbeeld het geval als je bij de poort in je tuin een lamp met een sensor ophangt. Op het moment dat jij, of één van je medebewoners, bij deze lamp in de buurt komt, springt het licht vanzelf uit. Hierdoor hoef je niet in het donker je tuin in en dat levert een veilig gevoel op.

Op het gebied van tuinverlichting heb je behoorlijk veel keus. Graag helpen we jou om de keus iets makkelijker te maken. Hoe we dat doen? Onder andere door informatieve blogs te schrijven, waarbij we in dit geval onze pijlen richten op ledverlichting. Ledverlichting brengt namelijk enkele unieke voordelen met zich mee, waardoor je van een optimale verlichting in je tuin kunt genieten. LED lampen zijn niet alleen fraai, maar zijn ook duurzaam en hebben een behoorlijke lichtopbrengst. We hebben nu eigenlijk al enkele voordelen van de LED verlichting verklapt. Graag vertellen we je in de rest van dit artikel meer over alle voordelen van led verlichting buiten.

tuin ledverlichting

tuin ledverlichting

Energiezuinig & duurzaam

In de huidige maatschappij draait onwijs veel om het milieu. Door voor LED verlichting te kiezen, laat je in ieder geval zien dat je milieubewust bezig bent. Deze lampen zijn namelijk behoorlijk zuinig qua energie en hebben een lange levensduur. Je hoeft hierdoor minder vaak nieuwe lampen te kopen én je kunt de energierekening lager houden. Dit heeft uiteraard een positief effect op het milieu.

In vergelijking met een haloleen- of gloeilamp verbruikt een LED lamp 80 tot 90% minder energie. In vergelijking met spaarlampen verbruikt een LED lamp 30 tot 50% minder energie. Dat zijn duidelijke cijfers, niet waar?

Direct vol licht

Bij de tuinverlichting is het logisch om voor een sensorlamp te kiezen. Deze lamp springt vanzelf aan als je langs de lamp loopt. Een voordeel van LED is dat je daarbij direct de volle lichtopbrengst hebt. LED lampjes hoeven niet voor te gloeien, maar geven direct vol licht. Dat is onwijs prettig in de tuin; met name als je ’s avonds laat thuis komt.

Op afstand te bedienen

De wereld van tuinverlichting is door de jaren heen steeds innovatiever geworden. Dat is onder meer terug te zien in de huidige LED verlichting die je met jouw smartphone kunt bedienen. Je kunt de tuinverlichting – indien je voor LED kiest – van afstand bedienen. Je kunt de tuinverlichting dan ook moeiteloos aanzetten en vervolgens weer uitzetten. Gemak dient de mens en dat is absoluut het geval bij LED verlichting.

Door voor LED verlichting te kiezen, kan je dus van meerdere voordelen genieten. Tot slot willen we nog vermelden dat LED verlichting ook super fraai licht geeft. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld prachtig een loungehoek, inclusief loungeset, of een tuinhuis verlichten. Hierdoor profiteer je niet alleen van bovenstaande voordelen, maar ook van een fraaie uitstraling in en rondom je tuin!