Tuinmeubelen

Loungeset voor in de tuin

Loungeset tuin

Een tuin is vaak een van de meest geliefde plekken voor vele mensen. Je eigen tuin voor of achter je huis geeft je een stukje natuur dat volledig van jezelf is, of dat je kunt delen met anderen. Als je een sociaal persoon bent, nodig je misschien graag gasten uit, en zul je hen bij goed weer plaats willen laten nemen bij jou in de tuin. Zoals het een goede gastheer of gastvrouw betaamt, is een comfortabele stoel of bank daarbij essentieel. Vergeet die traditionele tuinstoelen, maar kies voor comfort, met een loungeset in jouw tuin. Laat jouw gasten niet langer op harde, oncomfortabele stoelen zitten, maar laat ze in plaats daarvan aangenaam plaatsnemen op een luxe bank in de tuin. Een bankstel vol met aangename zachte (of juist stevige!) kussens, waarin ze zowel heerlijk kunnen wegzakken, als comfortabel rechtop kunnen zitten. Jij wilt jouw beste gasten toch ook het optimale zitcomfort voor buiten kunnen bieden?

Loungeset kopen

Loungeset kopen

Voor elk wat wils

Loungesets voor in de tuin zijn verkrijgbaar in vele opstellingen en materialen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoekbank met aluminium frame bekleed met wicker of een houten hoekbank, of een tweezitsbank van wicker of rotan met bijpassende loungestoelen. Tegenwoordig kun je loungesets vinden voor vrijwel elk budget en gemaakt van uiteenlopende materialen. Vaak worden loungesets bij de introductie van een nieuwer model afgeprijsd, of wordt er door fabrikanten gestunt met de prijzen, waardoor je al voor een relatief lage prijs de trotse eigenaar kunt worden van een prachtige loungeset voor in jouw tuin. Zo zul je op basis van jouw persoonlijke voorkeuren qua aantal zitplaatsen, materialen, soorten kussens en gewenste kleuren altijd een passend model kunnen vinden.
Het meest verkochte model loungeset is die bestaande uit een hoekbank met hocker (voetenbank). Voor dit model zijn er vele maatvoeringen verkrijgbaar, zodat je kunt bekijken welk model en afmeting het beste in jouw tuin zal passen. Daarnaast biedt vrijwel elke fabrikant zijn modellen aan in diverse kleuren, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om jouw loungeset te personaliseren, waarmee je voorkomt dat je op exact dezelfde set komt te zitten als bijvoorbeeld jouw buurman in zijn tuin heeft staan.

Loungeset op maat

Mocht er toch geen bestaand model voorhanden zijn in de winkels die jij hebt bezocht of in de collecties die je online hebt bekeken, dan kun je bij bepaalde tuinmeubelzaken of doe-het-zelf zaken ook een loungeset op maat laten samenstellen. Wil je bijvoorbeeld een wat diepere hoekbank of een wat hogere zitting, dan kun je deze specifieke wensen aangeven. Op basis van de afmetingen van jouw voorkeur kan dan een loungeset op maat worden gemaakt, zodat deze perfect voldoet aan jouw specifieke eisen qua formaat en het gewenste zitcomfort.
Met een loungeset voor in de tuin haal je een stukje rust in huis. Een loungeset biedt je de mogelijkheid om met je dierbaren te ontspannen in jouw eigen tuin. Laat alles even varen, alle dagelijkse zorgen even voor wat ze zijn, en kom tot rust op je eigen loungeset voor in de tuin.
Afhankelijk van jouw voorkeur zijn er comfortabele loungesets verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen, waarmee je deze kunt aanpassen aan de voor jouw beschikbare ruimte in de tuin. Zo kan je zelfs in een relatief kleine tuin al een comfortabele loungeset plaatsen. Laat jouw dierbaren en favoriete gasten niet langer op die versleten onaangenaam harde stoelen zitten, maar creëer een prettige en ontspannende zit omgeving voor je familie en vrienden met een heerlijk zittende loungeset voor in jouw tuin.

Comfort

Het belangrijkste bij de keuze voor een loungeset voor in je tuin is natuurlijk het comfort. Aangezien er vele materialen en maatvoeringen zijn voor loungesets, kan het voor jou een heel persoonlijke keuze zijn welke loungebank of -stoel voor jou het beste en meest comfortabel zit. Het is daarom goed om meerdere varianten in de winkel uit te testen, zodat je het zitcomfort goed kunt vergelijken. Een loungeset kan er online nog zo mooi uitzien, maar als deze in werkelijkheid niet erg comfortabel zit, kun je beter voor een wat minder mooi model loungeset kiezen dat wel lekker zit. Elk materiaal voelt anders aan, met name als je er in badkleding op zit of ligt, en wanneer de zon er langdurig op heeft geschenen, dus laat je goed voorlichten over de verschillende materialen en hun comfort, voordat jij je keuze qua loungeset voor in jouw tuin bepaald.

Accessoires

Een loungeset op zichzelf is wat kaal, dus je moet deze wat aankleden met accessoires. Het belangrijkste onderdeel bij een loungeset zijn natuurlijk de kussens. De kussens bepalen voor een groot deel het zitcomfort van jouw loungeset in de tuin. Veel fabrikanten leveren bijpassende kussens in dezelfde kleur, maar je kunt natuurlijk ook andere bijpassende kleuren en formaten kiezen. Kussens zijn er in diverse prijscategorieën, dus je kunt ook regelmatig kussens in de aanbieding krijgen, die goed bij jouw specifieke loungeset zullen passen. Wees vooral creatief in het combineren van verschillende kleuren, aangezien dit jouw loungeset in de tuin alleen maar vrolijker maakt.
Behalve kussens kun je ook verlichting aan jouw tuin toevoegen, om je loungeset ook in het donker te kunnen verlichten, waarmee je ook na zonsondergang nog wat kunt lezen of gezellig samen buiten kunt zitten. Je kunt kijken naar bijpassende tafellampen of staande lampen, maar ook modieuze theelichthouders en bloembakken of plantenbakken, die je naast jouw bankstel kunt plaatsen of aan de schutting of muur erachter kunt bevestigen.

Montage en demontage

Een loungeset kan als pakket bij jou thuis worden afgeleverd of worden opgehaald in de winkel, waarbij je zelf de onderdelen thuis aan elkaar vast dient te zetten. In dat geval wordt er een montagehandleiding meegeleverd, waarmee je jouw loungeset zelf op kunt zetten. Een praktische loungeset dient eenvoudig in en uit elkaar gehaald te kunnen worden. Mocht het materiaal niet weerbestendig zijn, dan wel door de fabrikant wordt aanbevolen deze niet het hele jaar buiten te laten staan, dan zul je de loungeset eenvoudig naar binnen moeten kunnen halen. De meeste loungebanken bestaan uit twee hoekdelen en een tussendeel, waarmee je een grote hoekbank eenvoudig uit elkaar kunt halen. Kussens worden vrijwel altijd los bij een loungeset geleverd of kunnen eenvoudig worden losgehaald van het bankstel of de stoel, waarmee je deze binnen kunt opbergen wanneer je de loungeset voor langere tijd niet gebruikt, of wanneer je deze voor de herfst en winter naar binnen wilt zetten. Producenten van loungesets zullen doorgaans duidelijke instructies meeleveren over het gebruik van loungesets en onder welke weersomstandigheden je deze buiten kunt laten staan.