Tips

Wat is de beste parasol?

parasols

Wil je graag zomers op een aangename en veilige manier veel tijd in jouw tuin doorbrengen? Dan ben je ongetwijfeld al op zoek naar de beste tuinmeubelen voor in jouw tuin. Met bijvoorbeeld een comfortabele loungeset kun je ideaal van het zonnetje gaan genieten, maar je loopt daarbij wel een bepaald risico.

De zonnestralen zijn namelijk behoorlijk fel, waardoor jouw huid kan gaan verbranden. Je huid wordt hierdoor niet alleen rood, maar raakt ook nog eens beschadigd. Op lange termijn kan dit voor vervelende gezondheidsproblemen gaan zorgen, waardoor het aan te raden is om jouw huid altijd goed te beschermen.

Hoe je dat doet? Dat kun je onder meer doen door gebruik te maken van de beste zonnebrandcrème. Deze crème weet jouw huid al goed tegen de felle zonnestralen te beschermen, waardoor de kans op verbranding al een stuk kleiner is. Wil je het voor jezelf nóg veiliger en aangenamer maken? Dan is ook de aanschaf van een parasol aan te raden. Maar, wat is nou de beste parasol? Die vraag krijgen wij regelmatig binnen en staat in dit artikel dan ook centraal.

Welke parasol kopen? Veel mensen vragen dit zichzelf af, aangezien het aanbod van parasols vrij divers is. Daarnaast is het ook geen aankoop die je dagelijks doet, waardoor je mogelijk niet precies weet waar je op moet letten. Als je dit artikel op je gemakje door gaat nemen, weet je echter wel precies waar je op moet gaan letten. In dit artikel bespreken wij namelijk de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van de beste parasol voor in jouw tuin.

parasols kopen

parasols kopen

Voor welke soort parasol wil jij gaan?

Welke parasol kopen? Als je voor jezelf een antwoord op die vraag wilt gaan vinden, moet je eerst een belangrijke keuze gaan maken. Deze keuze heeft betrekking op het soort parasol: gaat je voorkeur uit naar een zweefparasol of kies je toch voor een stokparasol? Beide varianten brengen in ieder geval hun eigen voor- en nadelen met zich mee.

Een stokparasol is de parasol zoals wij deze al tientallen jaren kennen. Deze parasol bestaat uit een stok en uit een doek. Ten opzichte van dit doek zit de stok precies in het midden, waardoor je de parasol ook in het midden van jouw terras moet plaatsen. Deze parasol kun je het beste neerzetten met behulp van een zware parasolvoet; daarmee voorkom je dat de wind vat krijgt op de stokparasol.

Je kunt echter ook kiezen voor een zweefparasol. Dit is eigenlijk een luxe variant van een stokparasol, waarbij de stok zich ook aan de zijkant van het terras bevindt. Ja, je kunt de zweefparasol aan de zijkant van jouw terras neerzetten, waarbij het doek alsnog jouw gehele terras weet te bedekken. Bijkomend voordeel is dat je een zweefparasol vaak nog kunt verstellen en/of kunt kantelen, waardoor je jouw terras echt volledig in de schaduw weet te brengen.

Wat de beste variant voor in jouw tuin is? Het antwoord op die vraag hangt af van jouw terras en van jouw voorkeuren. Als je het direct goed wilt doen, raden wij de aanschaf van een zweefparasol aan. Met een zweefparasol voorkom je namelijk dat de stok van de parasol in het midden van jouw terras moet staan. Dit is niet alleen een stuk handiger, maar ziet er ook nog eens een stuk fraaier uit.

Afmetingen van de parasol

Heb je de keuze gemaakt tussen een stokparasol en een zweefparasol? Dan moet je goed gaan kijken naar de afmetingen van de parasol. De benodigde afmetingen van de parasol kun je afstemmen op de afmetingen van jouw terras.

In het aanbod van parasols zie je enkele standaardafmetingen naar voren komen. Zo kun je kiezen voor een parasoldoek van 2,5 meter bij 2,5 meter of voor een parasoldoek van 1,5 meter bij 1,5 meter. Het is aan jou om te bepalen welke afmetingen je nodig hebt. Meet hiervoor de afmetingen van jouw terras op en bepaal op basis daarvan de afmetingen van de parasol.

Uitstraling van de parasol

Als de parasol uitgeklapt in jouw tuin staat, is het een ware blikvanger. Dit komt niet alleen door de vorm van de parasol, maar ook door de afmetingen van de parasol. Eigenlijk torent de parasol in jouw tuin boven de rest uit, waardoor de parasol direct opvalt. Voldoende reden dus om te kiezen voor een parasol die qua uitstraling volledig op jouw wensen aansluit.

Bepaal bijvoorbeeld voor jezelf welke kleur de parasol moet hebben. Wil je graag een donkergekleurde parasol hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een lichtgekleurde parasol? De keus is aan jou; je hebt in ieder geval de keus uit tal van kleuren.

De uitstraling wordt echter niet alleen door de kleur bepaald. Nee, ook de afwerking van de parasol is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Wat ons betreft kun je daarom beter nét iets meer geld uitgeven aan een parasol met een fraaie afwerking. Een dergelijke parasol is iets duurder, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Materiaal van de parasol

Wil je jouw lichaam graag goed beschermen tegen de felle zonnestralen? Dan is de aanschaf en het gebruik maken van een parasol dus van harte aan te raden. Om jezelf van de best mogelijke bescherming te kunnen voorzien, is het van belang dat je kiest voor een parasol met een hoge UPF waarde. Des te hoger deze waarde ligt, des te beter de parasol jouw lichaam beschermd tegen de felle zonnestralen.

Welke parasols een hoge UPF waarde hebben? Dat is afhankelijk van het materiaal van de parasol. Met het oog op de bescherming is het altijd aan te raden om te kiezen voor een parasol van een hoogwaardig materiaal. Mocht je in onze webshop naar een parasol op zoek gaan, weet je in ieder geval dat bij alle parasols de UPF waarde dik in orde is. Wij bieden namelijk alleen maar de beste parasols aan, zodat jij van de best mogelijke bescherming verzekerd bent.

Naar welke parasol gaat jouw voorkeur uit? Maak voor jezelf een goed vergelijk en hak vervolgens de knoop door. Via onze webshop kun je de gewenste parasol in ieder geval veilig, snel en goedkoop aanschaffen!