Tips

Welke kleur parasol werkt het best tegen de zon?

parasol kleuren

Is het de hoogste tijd voor jou om een nieuwe parasol aan te gaan schaffen? Wil je eigenlijk geen tijd zonder parasol in jouw tuin doorbrengen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Met name in de afgelopen zomers hebben we met hoge temperaturen in ons land te maken, waardoor de kans op verbranding van de huid vrij groot is. Met onder meer zonnebrandcrème en een goede parasol weet je dit echter op een handige manier te voorkomen.

Een terechte vraag hierbij is wel: welke kleur parasol is het beste tegen de zon. Aangezien wij deze vraag met enige regelmaat binnenkrijgen, hebben wij besloten om in dit artikel een volledig antwoord op deze vraag te geven. In dit artikel bespreken we daarom wat de beste kleuren voor een parasol zijn, voor welke kleuren je beter niet kunt kiezen en waar je verder op moet letten bij het uitkiezen van de beste parasol.

Ben je op dit moment ook nog op zoek naar een geschikte aanbieder van hoogwaardige parasols? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres: wij bieden namelijk de beste parasols van de beste merken aan. Doordat deze parasols geen enkele zonnestraal doorlaten, kun je met een gerust hart plaatsnemen op bijvoorbeeld jouw loungeset. Deze parasol maakt het niet alleen veiliger voor je in de tuin, maar zorgt ook nog eens voor een aangename entourage. Wat wens je nog meer?

parasol tegen de zon

parasol tegen de zon

Is de kleur van een parasol van belang?

Zodra je de zoektocht naar een nieuwe parasol gaat starten, is het verstandig om jouw wensen duidelijk in beeld te brengen. Bepaal bijvoorbeeld hoe groot de parasol moet zijn, naar welke soort parasol jouw voorkeur uitgaat en hoeveel geld je aan de nieuwe parasol uit wilt geven. Als je dat eenmaal voor jezelf duidelijk in beeld hebt gebracht, kun je gericht gaan zoeken naar de beste parasol.

Speelt de kleur van de parasol hier een hele belangrijke rol bij? Ja, eigenlijk wel. Echter is de keuze voor de kleur alleen voor belang van de uitstraling van de parasol. Het is namelijk nogal een verschil of je voor een paarse parasol of voor een lichtbruine parasol kiest.

Zeggen we hiermee eigenlijk dat de kleur van de parasol niet bepalend is voor de werking tegen de zon? Ja, dat willen wij hier inderdaad mee zeggen. De kleur van de parasol is op dit vlak echt van ondergeschikt belang; het materiaal, de dikte van het materiaal en andere facetten spelen hier wél een rol bij.

Mocht je meerdere parasols met elkaar gaan vergelijken, is het dus wel zaak om naar de kleur te kijken. Door voor de juiste kleur te kiezen, weet je immers een parasol uit te kiezen die qua kleur perfect in jouw tuin past. De kleur zelf zegt echter niks over de beschermende werking van de parasol. Zegt het materiaal van de parasol daar dan alles over? Ja, eigenlijk wel. Mede daarom willen wij je in dit artikel graag nader informeren over de beste materialen voor een parasol.

Wat is het beste materiaal voor een parasol?

Zo, je hebt hierboven kunnen lezen dat de kleur van een parasol niet super belangrijk is voor de werking van de parasol. Een factor die hierbij wél van belang is, is het materiaal van de parasol. Hoe je de verschillende soorten materialen met elkaar kunt vergelijken? Daarvoor is het van belang om de UPF waarde van parasols met elkaar te vergelijken.

De UPF waarde geeft eigenlijk aan op welke sterkte de felle zonnestralen tegengehouden worden. Des te hoger de UPF waarde is, des te beter je beschermd wordt door de parasol. Gaat je voorkeur uit naar een parasol met een lage UPF waarde? Dat kunnen wij je niet aanraden, maar uiteraard is die keuze volledig aan jou. Mocht je hiervoor kiezen, willen wij je aanraden om je heel goed in te smeren. Ook is het aan te raden om een hoed of een pet te dragen; een parasol met een lage UPF waarde houdt simpelweg niet op de gewenste manier de felle zonnestralen tegen.

Wat zijn dan de beste materialen voor een parasol? In onze ogen kun je het beste kiezen voor solefin of sunbrella. Deze twee materialen hebben een geweldige UPF waarde en weten jou dus perfect te beschermen. Gaat jouw voorkeur echter uit naar een parasol van polyester of een parasol van textileen? De keuze voor een parasol van textileen kunnen wij ten strengste afraden; de maximale UPF waarde hiervan is slechts 20. Dat is echt veel te weinig.

Daarentegen is het in sommige situaties wel mogelijk om te kiezen voor een parasol van polyester. De UPF waarde van polyester varieert namelijk tussen de 15 en 50. Mocht je meerdere parasols van polyester met elkaar gaan vergelijken, is het dus zaak om goed naar de UPF te kijken. De kans is namelijk groot dat beide parasols een compleet andere UPF waarde hebben.

Slotwoord

Moraal van het verhaal: het materiaal is uiteindelijk bepalend voor de bescherming van de parasol. Mocht je graag jouw huid zo goed mogelijk willen beschermen, is ons advies om te gaan voor een parasol met de hoogst mogelijke UPF waarde.

Je moet bij een dergelijke parasol wel met één ‘nadeel’ rekening houden; de aanschafprijs. Voor een fabrikant is het een stuk prijziger om dergelijk materiaal in te kopen, te verwerken en af te werken. Mede daardoor liggen de prijzen voor parasols met een hoge UPF waarde relatief hoog. In onze ogen is het echter aan te raden om dit hogere bedrag wél te investeren. Een goede gezondheid is immers onbetaalbaar.

Welke kleur parasol is het beste tegen de zon? Dat is de vraag die in dit artikel centraal stond. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is de keuze voor een kleur niet bepalend voor de beschermende werking van een parasol. In plaats van naar de kleur te kijken, kun je veel beter naar het materiaal van de parasol kijken. Veel succes met jouw zoektocht naar een nieuwe parasol én veel plezier van jouw nieuwe parasol gewenst!