Tips

Wat zijn de beste accessoires voor een bbq?

bbq accessoires

Vind jij het super om tijdens een warme zomerdag in jouw tuin van een lekkere maaltijd te genieten? Vind je het ook leuk om deze lekkere maaltijd in de buitenlucht te bereiden? Dan is de aanschaf van een bbq zeker aan te raden. Met een bbq ben je in staat om een heerlijke maaltijd in jouw eigen achtertuin te bereiden, terwijl je van het lekkere zonnetje geniet. Ondertussen kun je ook nog gezellig met jouw gezin kletsen, kun je met jouw bezoek kletsen en kun je van een lekker drankje genieten. Dit is toch wel één van de voorbeelden van een prachtig moment uit het leven.

Maar, je wilt dit moment uiteraard wel zo aangenaam mogelijk voor jezelf maken. Nou, dat is mogelijk als je voor de beste accessoires voor een barbecue zorgt. Met deze accessoires maak je het barbecueën voor jezelf een stuk aangenamer en een stuk leuker. Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Neem dit artikel dan even op je gemakje door, aangezien wij in dit artikel antwoord geven op de vraag ‘Wat hoort bij een bbq?’.

bbq accessoires kopen

bbq accessoires kopen

Voor welke barbecue heb jij gekozen?

Als je het aanbod van barbecues in onze webshop bekijkt, zie je direct meerdere varianten naar voren komen. Afhankelijk van jouw keuze voor een soort barbecue heb je sowieso bepaalde accessoires nodig. Ben je bijvoorbeeld voor een gas barbecue gegaan? Dan heb je uiteraard een gasfles nodig. Ben je voor een houtskool barbecue gegaan? Dan heb je houtskool nodig én geen gasfles.

Kortom: je moet de benodigdheden sowieso afstemmen op het soort barbecue waar jij voor gekozen hebt. Afhankelijk van jouw keuze kun je dus bijvoorbeeld een gasfles of houtskool in huis gaan halen. Ons advies is om altijd voldoende van dergelijke benodigdheden in huis te hebben. Waarom dit ons advies is? Omdat je wellicht ook wel eens onverwachts wilt gaan barbecueën. In dat geval hoef je je niet meer druk te maken om bijvoorbeeld een gasfles of houtskool. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Graag laten we jou in dit artikel kennis maken met enkele handige accessoires. Accessoires die tijdens en na het barbecueën perfect van pas komen, waardoor je nog meer van de heerlijke barbecue gerechten kunt genieten!

Draaispit

Ja, de aanschaf van een draaispit is absoluut aan te raden. Met een dergelijke spit ben je namelijk in staat om een lekker stukje vlees op de perfecte manier te bereiden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het stukje vlees vast te maken aan de draaispit.

Vervolgens leg je deze draaispit over de gehele breedte van de barbecue neer. Vanaf dat moment hoef je af en toe alleen maar aan de draaispit te draaien, waardoor alle kanten van het stukje vlees perfect gebakken wordt. Dankzij de draaispit hoef je dus niet meer lastig te doen om een stukje vlees op de barbecue om te draaien. Nee, in plaats daarvan maak je het bereiden van een stukje vlees voor jezelf eigenlijk super simpel. Wat wens je nog meer?

Let wel op: er zijn verschillende soorten draaispitten verkrijgbaar. Bij het maken van een vergelijk is het vooral belangrijk om goed naar de lengte van de spit te kijken. Je wilt immers wel dat je deze spit op jouw barbecue kunt leggen, aangezien je anders alsnog niet van de voordelen van een draaispit weet te genieten.

BBQ tang

Wil je graag de stukjes vlees of stukjes groenten op jouw barbecue op een makkelijke manier om kunnen draaien? Je hebt hierboven kunnen lezen dat een draaispit aan te raden is, maar niet alle stukjes vlees kun je op een draaispit leggen.

Mede daarom is de aanschaf van een bbq tang absoluut aan te raden. Met een dergelijke tang kun je het lees razendsnel én gemakkelijk omdraaien, waardoor je het stukje vlees aan alle kanten perfect weet te garen. Dit komt de smaak van het vlees dus absoluut ten goede.

Een absoluut voordeel van een bbq tang is dus terug te vinden in het gemak. Zodra je van een bbq tang gebruik gaat maken, wil je hoogstwaarschijnlijk nooit meer anders. Check direct ons aanbod van bbq tangen, vergelijk de verschillende tangen en schaf direct de gewenste bbq tang aan. Wij weten zeker dat je géén spijt van deze aankoop gaat krijgen!

Schoonmaakmiddelen

Nadat je van een lekkere maaltijd genoten hebt, is het tijd voor een iets minder leuke klus: het schoonmaken van de barbecue. Met het oog op de levensduur en hygiëne is het absoluut aan te raden om hier de nodige tijd voor vrij te maken. Ondertussen is het ook aan te raden om hier uitsluitend de beste schoonmaakmiddelen voor te gebruiken.

Kies schoonmaakmiddelen die speciaal voor een barbecue geschikt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor een handige bbq spatel kiezen, waarmee je moeiteloos alle spijlen van een barbecue schoon kunt maken. Uiteraard heb je hier wel nog krachtig reinigingsmiddel voor nodig, waarbij je ook goed moet kijken naar het materiaal van jouw barbecue. Niet alle middelen zijn namelijk geschikt voor alle soorten materialen.

Handige plank

Tijdens het barbecueën wil je het vlees op een handige manier neer kunnen leggen. Dit geldt niet alleen voor het vlees dat je óp de barbecue wilt leggen, maar ook voor het vlees dat je nog moet grillen of dat al helemaal klaar is. Om dit vlees op een aangename manier neer te kunnen leggen, is het aan te raden om te kiezen voor een handige plank. Bij veel barbecue merken kun je een speciale plank aanschaffen, die je vervolgens aan de barbecue vast kunt maken. Je geniet daardoor niet alleen van de handigheid van de plank, maar ook van een fraaiere uitstraling.

Met een dergelijke plank weet je het barbecueën voor jezelf in ieder geval nog een stuk handiger te maken. Dat is ook het geval als je voor de andere accessoires uit dit artikel kiest. Tot slot willen wij je nog van één tip voorzien: koop ook een geschikte beschermhoes voor jouw barbecue. Met die beschermhoes kun je jouw barbecue in de wintermaanden volledig netjes houden!