Tips

Hoeveel ruimte heb je nodig om een eettafel te plaatsen in de tuin?

eettafel kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel voor in jouw tuin? Dan moet je met vrij veel factoren goed rekening gaan houden. Zo moet je goed naar de uitstraling van de tafel kijken, naar het materiaal van de tafel én naar de afmetingen van de tafel. Bij deze afmetingen moet je niet alleen rekening houden met de grootte van jouw huishouden, maar ook zeker met de ruimte in jouw tuin.

Voordat je een tuintafel in jouw tuin kunt plaatsen, weet je één ding zeker: je hebt de nodige ruimte in jouw tuin nodig. Dit komt niet door de afmetingen van de tuintafel, maar ook door de tuinstoelen die je om de eettafel heen wilt zetten. Daarnaast moet je deze tuinstoelen ook nog weg kunnen schuiven, aangezien het plaatsnemen op de eetstoel anders bijzonder lastig gaat.

Kortom: je moet de nodige ruimte rondom jouw eettafel hebben. Maar, hoeveel ruimte nou precies? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. Ja, wij hebben de proef op de som genomen, waardoor wij je een compleet antwoord op de vraag ‘Hoeveel ruimte nodig voor een eettafel?’ kunnen geven.

tuintafel kopen

tuintafel kopen

De eettafel én eetstoelen zijn bepalend

Wil jij dolgraag een eettafel in jouw tuin neer gaan zetten? Dan moet je dus goed rekening houden met de aanwezige ruimte in jouw tuin. Als je een terras van 2 meter bij 2 meter hebt, kun je niet kiezen voor een tuintafel van 1,80 meter lang. Waarom niet? Omdat je nog om de eettafel heen moet lopen én omdat je ook nog eetstoelen rondom de tafel moet zetten.

Wij zijn dan ook de volgende mening toegedaan: de eettafel én de eetstoelen zijn bepalend voor de ruimte die je nodig hebt. Onder meer de vorm van de eettafel speelt hier een belangrijke rol bij, maar ook de keus voor de eetstoelen.

Wil je bijvoorbeeld voor hele grote tuinstoelen met een flinke rugleuning gaan? Of ga je liever voor kleinere stoelen waar je probleemloos plaats op kunt nemen? Zoals je je wellicht in kunt denken, maakt dit nogal verschil uit voor de ruimte die je rondom jouw eettafel nodig hebt.

Mede daarom willen wij je graag het volgende aanraden: vergelijk de verschillende soorten eetstoelen heel goed met elkaar. Let hierbij niet alleen op de uitstraling van de eetstoelen, maar ook heel goed op de vormgeving, de afmetingen en het gemak.

Bijkomende tip: wij raden je aan om voor eetstoelen te kiezen die je ónder de eettafel kunt schuiven. Op de momenten dat je geen gebruik van de stoelen en tafel maakt, nemen deze stoelen een stukje minder plek in beslag. Dit is bijvoorbeeld handig als je kinderen hebt, aangezien je hiermee de kans verkleint dat één van jouw kinderen tegen één va de stoelen aan kan lopen. Bovendien weet je hiermee jouw tuin ook nog een stuk groter te laten lijken.

Mocht je nog de beste eetstoelen voor in jouw tuin aan willen schaffen, ben je daarvoor bij Tuinmeubelsale.nl aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een divers aanbod van de beste tuinmeubelen en eetstoelen aan, waardoor je meer dan voldoende keus hebt. Als klap op de vuurpijl betaal je bij ons ook nog een zéér scherpe prijs.

Let goed op de vorm van de tafel

Bij het uitkiezen van een tuintafel is het van belang om goed naar jouw terras te kijken. Welke afmetingen heeft dit terras? En welke heeft dit terras? Als jouw terras een vierkante vorm heeft, kun je voor zowel een rechthoekige- als voor een ronde tafel kiezen. Wat in dit geval de meest verstandige keuze is? Ja, dat hangt toch echt af van de exacte afmetingen van jouw terras.

De keuze voor de vorm van de tafel is in ieder geval zeer belangrijk. Als je voor een ronde tafel kiest, weet je zeker dat je hier de nodige ruimte omheen moet hebben. Je moet namelijk aan alle kanten van de tafel rondom de tafel kunnen lopen, terwijl dit bij een rechthoekige tafel niet per sé het geval is. Een rechthoekige tafel kun je bijvoorbeeld met één van de kopse kanten tegen een muur of schutting aan zetten, waardoor je de nodige ruimte in jouw tuin weet te besparen.

Moraal van het verhaal: ons advies is om voor jezelf een goed vergelijk te maken tussen een ronde tafel en een rechthoekige tafel. Op basis van jouw vergelijk kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken, waarbij het ook verstandig is om goed naar de afmetingen en vorm van jouw terras te kijken. Des te groter jouw terras is, des te meer mogelijkheden je hebt. Als je een niet al te groot terras hebt, kun je daarentegen veel beter voor een compacte tuintafel gaan.

Let goed op de hoeveelheid zitplaatsen

Bij het uitzoeken van een eettafel moet je meerdere knopen door gaan hakken. Zo moet je dus nadenken over de afmetingen van de tafel, over de vorm van de tafel en over de algehele uitstraling van de tafel. Wij willen hier graag nog het volgende aan toevoegen: let ook heel goed op de hoeveelheid zitplaatsen.

Wil je bijvoorbeeld zes stoelen rondom jouw tuintafel heen kunnen zetten? Dan heb je een flinke tuintafel nodig. Wil jij liever drie stoelen rondom jouw eettafel heen zetten? Dan moet je goed na gaan denken hoe je deze drie stoelen precies om de tafel heen kwijt wilt.

Door ook over dit aspect goed na te denken, kun je uiteindelijk de beste eettafel vinden. Ook hierbij willen wij je weer het volgende aanraden: maak echt een goed vergelijk tussen alle soorten eettafels. Het feit dat er onwijs veel eettafels bestaan, kan je in jouw voordeel gaan gebruiken. Maak een goed vergelijk en kies daarmee de beste eettafel voor in jouw tuin uit.

Wil je graag direct de eettafels met de beste prijs-kwaliteitsverhouding voorgeschoteld krijgen? Dan raden wij je aan om ons assortiment eens te bekijken. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste eettafels mét de beste prijs-kwaliteitsverhouding!