Tips

Hoe vind je de juiste beschermhoes voor jouw buitenkeuken?

beschermhoes buitenkeuken

Zodra de winter weer in aantocht is, is het voor jou de hoogste tijd om de nodige maatregelen te treffen. Zo is het onder meer van belang dat je het gazon in jouw tuin nog even goed weet te maaien, dat je mogelijk struiken op de juiste manier bij weet te knippen én dat je jouw tuinmeubelen gaat beschermen. Gaat beschermen tegen al het vocht, tegen de kou, tegen de regen en tegen de wind.

Ja, de winterse weersomstandigheden zijn voor de meubelen in jouw tuin absoluut geen pretje. Integendeel zelfs; deze omstandigheden kunnen van grote invloed zijn op de conditie van jouw tuinmeubelen. Mede daarom is ons dringende advies om jouw tuinmeubelen elke winter héél goed af te dekken. Dit kun je het beste doen met een beschermhoes. Met een beschermhoes kun je de tuinmeubelen in jouw huis perfect afdekken, waardoor de weersomstandigheden geen invloed meer op de tuinmeubelen uit kunnen oefenen. Een terechte vraag daarbij is echter welke tuinmeubelen je nou met een beschermhoes af kunt dekken.

Wij hebben daar eigenlijk maar één antwoord op: in principe kun je al jouw tuinmeubelen met een beschermhoes afdekken. Het is echter wel een feit dat voor sommige tuinmeubelen speciale beschermhoezen zijn ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld voor een loungeset en voor een buitenkeuken het geval is. In dit artikel richten wij onze pijlen op de beschermhoes voor een buitenkeuken. We bespreken namelijk graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste beschermhoes voor jouw buitenkeuken. Als je dit artikel op je gemakje doorneemt, ben je in ieder geval vervolgens in staat om de juiste keuze voor jezelf te gaan maken.

buitenkeuken beschermhoes

buitenkeuken beschermhoes

Afmetingen

Wil je graag de buitenkeuken in jouw tuin op de juiste manier in de winter gaan afdekken? Dan is het allereerst zaak om de afmetingen van jouw buitenkeuken goed op te gaan meten. Afhankelijk van deze afmetingen kun je namelijk al een flinke schifting namelijk in het aanbod van beschermhoezen voor buitenkeukens. Het is namelijk een feit dat zéker niet alle beschermhoezen om alle soorten buitenkeukens heen passen. Integendeel zelfs.

Heb je de afmetingen van jouw buitenkeuken goed opgemeten? Dan weet je dus direct hoe groot de beschermhoes minimaal moet zijn. Houd hierbij wel rekening met het feit dat je de beschermhoes echt helemaal om de buitenkeuken heen moet doen; alle kanten van de buitenkeuken moeten dus volledig afgedekt worden.

Het merk van jouw buitenkeuken

Heb je de afmetingen duidelijk in beeld gebracht? Dan kun je alvast starten met jouw zoektocht naar de juiste beschermhoes voor jouw buitenkeuken. Daarbij is het advies wel om goed naar het merk van jouw buitenkeuken te kijken. Het is namelijk goed mogelijk dat dit betreffende merk zelf een speciale beschermhoes ontwikkeld heeft. Dat is een beschermhoes die speciaal voor jouw buitenkeuken ontwikkeld is; die beschermhoes zit dan ook als gegoten om jouw buitenkeuken heen. Wat wens je nog meer?

Vind je in het aanbod van het merk niet een dergelijke beschermhoes terug? Dan is het zaak om de andere beschermhoezen van andere merken met elkaar te gaan vergelijken. Bij het maken van dit vergelijk moet eigenlijk één criteria continu centraal staan: de afmetingen van jouw buitenkeuken. De beschermhoes moet immers perfect om de buitenkeuken heen gespannen kunnen worden.

Prijs van de beschermhoes

Bij het maken van het vergelijk is het ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Het is namelijk ook een feit dat de prijskaartjes van de verschillende beschermhoezen behoorlijk variëren. Voor beschermhoes A betaal je bijvoorbeeld een bedrag van 60 euro, terwijl je voor beschermhoes B een bedrag van 160 euro moet betalen.

Is dit prijsverschil dan ook terug te zien in bijvoorbeeld de kwaliteit? Ja, dat is wel goed mogelijk. In onze ogen betaal je voor de betere beschermhoezen vaak meer. Daarbij geniet je dan wel van één belangrijk voordeel: de levensduur van de duurdere beschermhoezen zijn vaak ook een stukje langer. Door deze langere levensduur kun je meerdere winters van jouw beschermhoes voor de buitenkeuken genieten, waardoor je slechts één keer die uitgave hoeft te doen.

Ons advies is om voor jezelf sowieso een maximum budget vast te stellen. Ga vervolgens binnen dat budget op zoek naar de beste beschermhoes voor jouw buitenkeuken, waarbij je uiteraard goed op de afmetingen van de beschermhoes blijft letten. Laat je in ieder geval nooit voor 100% leiden door het prijskaartje van de hoes. Het is onwijs prettig als je een goedkope beschermhoes aan kunt schaffen, maar in de basis draait het om de bescherming van jouw buitenkeuken. Daar mag echt wel een bepaalde investering tegenover staan, aangezien je hier ook de levensduur alleen maar mee kunt verlengen.

Kleur van de beschermhoes

Kijk jij in de winterperiode graag naar jouw tuin? Vind je het mooi om te zien hoe de bladeren verkleuren en vervolgens van de haag, van de struiken en van de bloemetjes afvallen? Dan wil je ongetwijfeld ook wel voor een beschermhoes gaan met een fraaie uitstraling. Als je een hele lelijke beschermhoes aanschaft, wordt eigenlijk de fraaie winterse uitstraling van jouw tuin daarmee teniet gedaan.

Als je de aanschaf van een beschermhoes voor jouw buitenkeuken 100% goed wilt doen, kun je dus ook nog goed op de kleur van de beschermhoes letten. Let daarnaast goed op het materiaal van de beschermhoes; de meeste fabrikanten kiezen tegenwoordig echter hoofdzakelijk voor polyester. Dat materiaal is stevig, kan tegen een stootje en is ook bestand tegen vocht. Onder aan de streep is dat dus zonder twijfel de beste keuze.

Wil je jouw buitenkeuken gedurende de winterperiode nóg beter beschermen? Dan kun je er ook voor kiezen om de buitenkeuken in bijvoorbeeld jouw tuinhuisje of jouw schuur neer te zetten. Indien je dan alsnog de beste beschermhoes voor jouw buitenkeuken gebruikt, weet je 100% zeker dat jouw buitenkeuken perfect beschermd wordt. Met een geschikte beschermhoes weet je jouw buitenkeuken sowieso al prima te beschermen; het enige wat je nu nog moet doen, is de juiste beschermhoes te vinden. Daarvoor ben je bij ons zeker aan het juiste adres!