Inspiratie, Tips

Hoe hang je een lamp op in jouw tuin?

tuinlamp kopen

Wil jij graag jouw tuin op een fraaie en gezellige manier aan gaan kleden? Wil je daarbij jouw tuin ook nog een stuk veiliger voor jezelf maken? Dan is het absoluut aan te raden om goed naar de verlichting in jouw tuin te kijken. Met de juiste tuinverlichting geniet je namelijk niet alleen van een fraaie uitstraling, maar je weet inbrekers ook nog eens op een handige manier af te weren.

Dat is zéker het geval als je voor een lamp met sensor kiest. Zodra iemand in jouw tuin komt, springt deze lamp direct aan. Zodra een inbreker dit door heeft, denkt hij wel tot drie keer toe na of het wel zo verstandig is om zijn intrede in jouw tuin te doen. Daarentegen is een dergelijke lamp voor jou wel uiterst veilig, aangezien jij ’s avonds laat voldoende licht in jouw tuin hebt als je thuiskomt.

Een terechte vraag daarbij is echter: hoe hang je zo’n lamp op in jouw tuin? Wij krijgen deze vraag met enige regelmaat binnen en hebben daarom besloten om dit artikel te schrijven. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag ‘Hoe hang je een lamp op in jouw tuin?’. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval waar je rekening mee moet houden, hóe je de lamp op kunt hangen en voor welke andere vormen van tuinverlichting je ook nog kunt kiezen.

tuinlamp ophangen

tuinlamp ophangen

Wat heb je nodig om een lamp in jouw tuin op te kunnen hangen?

Heb jij wel interesse om een lamp in jouw tuin op te gaan hangen? Dan heb je sowieso een geschikte lamp nodig. Dit is een lamp die je überhaupt op kunt hangen en is dus géén staande lamp. Daarnaast moet de uitstraling van de lamp naar wens zijn, moet de lamp voldoende licht uitstralen en moet de lamp ook nog eens qua afmetingen in jouw tuin passen.

Voordat je de lamp in jouw tuin op kunt hangen, moet je dus zeker het nodige uitzoekwerk verrichten. Ons advies is om de verschillende soorten lampen goed met elkaar te vergelijken, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken. In onze ogen kies je in dat geval voor de lamp die qua uitstraling, qua afmetingen én qua prijskaartje volledig op jouw wensen aansluit.

Verder heb je uiteraard ook nog een plek in jouw tuin nodig waar je de lamp aan op kunt hangen. Je kunt hierbij denken aan een schutting, aan een schuur of mogelijk zelfs aan de gevel van jouw huis. Het draait er hoe dan ook om dat het materiaal sterk genoeg is om een lamp te kunnen dragen.

Bepaal dus voor jezelf wáár je de lamp in jouw tuin ongeveer wenst te hebben. Is dat aan de voorkant van jouw tuin? Of heb je toch liever een lamp aan de achterkant van jouw tuin? In principe is alles mogelijk, maar het is wel van belang om hier voor jezelf heel goed over na te denken.

Daarnaast moet je ook nadenken over de manier waarop je de lamp aan gaat drijven. Heb je elektriciteit in jouw tuin liggen? Dan kun je de lamp daar relatief makkelijk op aan laten sluiten. Heb je nog geen elektriciteit in jouw tuin liggen? Dan kun je dit aan laten leggen, maar dat is in veel gevallen vrij prijzig. In een dergelijke situatie is het daarom mogelijk interessanter om te kiezen voor een lamp die op solar energie werkt. De zon drijft in dat geval de lamp aan, waardoor je eigenlijk geen omkijken hebt naar de aandrijving van de lamp.

Zo, heb je een geschikte plek in jouw tuin gevonden? Heb je ook een geschikte lamp voor in jouw tuin gevonden? En heb je de aandrijving voor deze lamp in orde gebracht? Dan hoef je op dit moment eigenlijk nog maar één ding te doen: alle benodigdheden in huis te gaan halen. Denk hierbij niet alleen aan de lamp, maar ook aan verschillende bevestigingsmaterialen. Je wilt immers wel dat je de lamp op een zeer stevige wijze aan bijvoorbeeld de schutting of de schuur vast kunt maken.

Hoe kun je de lamp vervolgens vastmaken?

Heb je alle voorbereidingen getroffen? Dan is het de hoogste tijd om je te gaan richten op het daadwerkelijk ophangen van de lamp. Allereerst is het advies hierbij om goed voor jezelf te bepalen of je dit zelf gaat doen of dat je hier een vakman voor in gaat huren. Voor beide valt in ieder geval iets te zeggen.

Als je besluit om een vakman in te huren, weet je 100% zeker dat de lamp goed opgehangen wordt. Als je besluit om het zelf te gaan doen, weet je echter een flinke kostenbesparing te realiseren. Daar staat wel tegenover dat je de nodige tijd vrij moet maken en dat je mogelijk ook nog met elektriciteit aan de slag moet gaan. Ons advies is om zélf jouw lamp op te hangen als je hier voldoende verstand van hebt. Is dat niet het geval? Schakel dan een vakman in voor het op laten hangen van de lamp in jouw tuin.

Wil je wel zelf de lamp in jouw tuin op gaan hangen? Let er dan wel op dat je het juiste gereedschap, de juiste pluggen en de juiste schroeven gaat gebruiken. Let er ook op of dat je deze benodigdheden standaard bij de lamp meegeleverd krijgt óf dat je deze benodigdheden zelf nog los aan moet schaffen.

Verder willen wij je adviseren om altijd jouw eigen veiligheid centraal te stellen. Gebruik bijvoorbeeld altijd een veilige ladder, ga niet zomaar met elektriciteit spelen en gebruik ook alleen de juiste apparatuur. Als je stuk voor stuk deze tips op weet te volgen, kun je relatief snel een fraaie lamp in jouw tuin ophangen.

Gaat jouw voorkeur toch niet helemaal uit naar een lamp die je op kunt hangen? Dan is het aan te raden om eens naar staande tuinverlichting te kijken; als je in onze webshop op ‘tuinverlichting’ klikt, kom je van beide soorten in ieder geval meer dan voldoende varianten tegen!