Tips

Wat zijn de trends van 2020 voor je terras?

tuintrends

Heb je plannen om jouw terras opnieuw in te gaan richten? Of wil je wellicht enkele kleine wijzigingen doorvoeren op bijvoorbeeld het gebied van accessoires? Het leuke van een terras is dat je allerlei kanten op kunt. Zolang je maar rekening met jouw eigen smaak én de functionaliteit houdt, is er onwijs veel mogelijk.

Daarbij kunnen wij je ook aanraden om naar de huidige terras en trends te kijken. De trends zijn eigenlijk bepalend voor de producten die hedendaags populair zijn en die dus mogelijk ook perfect in/bij/op jouw terras passen. In dit artikel bespreken we daarom graag wat de trends voor het terras van 2020 zijn. We bespreken niet alleen wat deze trends zijn, maar we bespreken ook welke producten je aan kunt schaffen om deze trends te ‘volgen’.

Voor het aanschaffen van die producten ben je overigens bij Tuinmeubelsale.nl sowieso aan het juiste adres. Met deze blogs proberen we jou zo uitgebreid mogelijk te informeren, maar we bieden daarnaast ook een uitgebreid aanbod van tuinproducten aan. Deze producten weten zich te onderscheiden door een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding; dat komt onder meer door onze scherpe prijsstelling en door het feit dat we alleen maar met gerenommeerde merken samenwerken.

trends in de tuin

trends in de tuin

Duurzame materialen

Een absolute trends is terug te vinden in de materialen die gebruikt worden. meer en meer mensen zijn bewust bezig met het milieu en kiezen daarom ook voor duurzame materialen. Deze materialen zijn beter voor het milieu en brengen ook een natuurlijke uitstraling met zich mee. Ideaal dus als je jouw tuin een natuurlijke uitstraling mee wilt geven.

Aan welke producten je zoal kunt denken als we het over ‘duurzame materialen’ hebben? Nou, eigenlijk alles wat van hout, rotan, riet en vergelijkbare producten vervaardigd is. De keus komt steeds minder vaak op bijvoorbeeld plastic te liggen, aangezien plastic absoluut niet milieuvriendelijk is. Een duidelijke trend in dit jaar – en ook in de afgelopen jaren – is de opkomst van bijvoorbeeld houten accessoires.

Ook kiezen veel mensen voor een parketvloer op het terras. Een parketvloer brengt een fraaie uitstraling met zich mee en lijkt bijzonder veel op echt hout. Echt hout brengt echter – onder meer op het gebied van onderhoud – enkele nadelen met zich mee. Dankzij een parketvloer heb je daar geen last van, terwijl een parketvloer ook nog bekend staat als een duurzaam product.

Al met al heb je op het gebied van duurzame materialen bijzonder veel keus. Ben je op zoek naar een leuke loungeset op jouw terras? Ben je daarbij nog op zoek naar een leuke poef of vergelijkbaar klein zitje? Kies dan niet voor een plastic variant, maar ga juist voor een variant van een duurzaam materiaal. Dat past namelijk perfect in de huidige trends en is ook nog eens goed voor het milieu. Met het oog op de volgende generaties is het zaak dat we zuinig met het milieu om gaan; dat begint al bij jou als je nieuwe tuinmeubelen aan het uitzoeken bent!

Een bonte mix van kleuren

Ben je wel een liefhebber van kleurrijke producten? Dan zit je in 2020 zeker goed. In dit jaar is het namelijk een trend dat veel accessoires in de tuin een felle of opvallende kleur hebben. Deze kleuren kan je dan ook perfect met elkaar combineren op bijvoorbeeld een terras.

Wat te denken van prachtige gekleurde tuinkussens? Deze kussens bieden niet alleen het gewenste comfort, maar brengen ook veel vrolijkheid met zich mee. De gekleurde tuinkussens zijn bovendien bijzonder goed te combineren met andere soorten gekleurde producten, waardoor je een bonte mix van kleuren in jouw tuin weet te verkrijgen.

Een absoluut voordeel van een bonte mix van kleuren? Nou, deze kleuren passen eigenlijk perfect bij de natuur. Een vlinder heeft immers ook allerlei opvallende kleuren. Bijkomend voordeel is dat jouw terras een uitgesproken uitstraling krijgt én veel gezelligheid met zich mee brengt. Alleen om die redenen is het al aan te raden om eens naar de aanschaf van gekleurde meubelen of gekleurde accessoires te kijken.

Overigens willen wij je nog één tip meegeven op dit gebied; durf out of the box te denken. Je hoeft niet altijd jouw terras binnen de gekleurde lijntjes in te richten. Nee, durf eens af te wijken van het ‘normale’ en kies voor écht opvallende meubelen en accessoires. Wij zijn er van overtuigd dat je daar geen spijt van gaat krijgen.

Terrasverwarming

Een terras trend in 2020? Dat is absoluut het toepassen van terrasverwarming. Door de hogere temperaturen in ons land brengen we meer tijd in onze tuin door dan pakweg 10 jaar geleden. Dit heeft tot gevolg dat je er eigenlijk aan gaat wennen dat je tijd in jouw tuin doorbrengt. Helaas is dat niet altijd even aangenaam, bijvoorbeeld als het buiten niet al te warm is. Gelukkig kan je dat op het terras makkelijk oplossen door een terrasverwarming aan te schaffen.

Een absoluut voordeel hiervan is dat terrasverwarming in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heater, voor een voor een elektrische kachel of voor vele andere vormen van verwarming. Veel van deze vormen zijn óók in ons assortiment terug te vinden. Wij willen je daarom graag aanraden om eens ons assortiment te bekijken, de verschillende soorten terrasverwarming met elkaar te vergelijken en direct de gewenste terrasverwarming aan te schaffen.

Met de terrasverwarming maak je het op en rondom jouw terras nóg aangenamer. Je geniet van een lekkere temperatuur, zelfs als het niet al te warm is. Met dan kaan de terrasverwarming kan je nóg meer tijd in jouw tuin doorbrengen, waardoor je nog meer geniet van de verschillende meubelen in jouw tuin. Een terrasverwarming is voor een terras in 2020 eigenlijk onmisbaar.

Mocht je jouw terras (opnieuw) in willen/moeten richten, raden wij je aan om nader naar bovenstaande trends te kijken. Dankzij deze trends is het inrichten van jouw terras nóg leuker geworden, aangezien je de keus uit nóg meer producten hebt. Veel van deze producten zijn in ons assortiment terug te vinden; neem gerust een kijkje in onze webshop en laat je verrassen!