Tips

Welke parasol is geschikt voor een balkon?

parasol op het balkon

Ben je de trotse bewoner van een appartement met een balkon? Of heb je wellicht bij jouw huis een prachtige balkon? Dan ben je bij Tuinmeubelsale.nl aan het juiste adres voor het kopen van de juiste meubelen. Het is namelijk een gegeven dat je op een balkon minder ruimte hebt en dat je dus op zoek moet gaan naar passende tuinmeubelen.

Dat geldt niet alleen voor de tuinmeubelen, maar ook voor de verschillende accessoires. Als je op zoek naar een parasol gaat, heb je al snel te maken met de beperkingen van een balkon. Zo zijn er veel balkons die een plafond hebben of balkons die niet al te breed zijn. In dergelijke gevallen moet je op zoek gaan naar een parasol die specifiek passend is voor de aanwezige ruimte op en rondom jouw balkon.

In ons assortiment vind je een behoorlijk gevarieerd aanbod van parasols. Logischerwijs zijn niet alle parasols geschikt voor een balkon. Je hoeft gelukkig niet in ons gehele assortiment te gaan zoeken. Nee, in dit artikel hebben wij namelijk de beste parasols voor op een balkon op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je dus direct naar welke parasols je in ons assortiment op zoek kunt gaan.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding hoef je je sowieso geen zorgen te maken. wij beiden namelijk alleen maar producten van de hoogste kwaliteit aan, terwijl wij onze prijzen ook nog laag weten te houden. Je geniet hierdoor van een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en hoeft dus niet al te diep in de buidel te tasten. Voor een relatief zacht prijsje kan jij al de eigenaar worden van een parasol voor op jouw balkon!

balkon parasol

balkon parasol

Waarom een parasol voor op een balkon aanschaffen?

Vind je het ook zo lekker om op zomerse dagen op jouw balkon plaats te nemen? Lig je daarbij heerlijk op jouw loungeset of heb je wellicht een bistro- en balkonset? Dan kan je dankzij een parasol met nóg meer plezier gebruik maken van deze tuinmeubelen.

Zoals je ongetwijfeld weet, is de straling van de zon niet al te gezond. Deze straling is van invloed op de conditie van onze huid en daarmee ook op onze gezondheid. Door een parasol op jouw balkon te zetten, weet je jouw huid goed te beschermen.

Bijkomend voordeel is dat je ook nog aangenaam op jouw balkon plaats kunt nemen. In ons land hebben we immers vaker en vaker met hittegolven te maken. als het buiten 38 graden is, is het niet al te lekker om in de volle zon op jouw balkon te zitten. Met dank aan een parasol is het alsnog mogelijk om op een aangename manier van de lekkere temperatuur te genieten.

Met de aanschaf van een parasol voor op een balkon geniet je dus van meerdere voordelen. In meerdere situaties komt de parasol prima van pas, waardoor je eigenlijk nergens meer omkijken naar hebt. Wil je ook direct de beste parasol voor jouw balkon aan gaan schaffen? Lees het artikel dan zeker even door; wij laten je graag kennis maken met enkele geschikte parasols.

Ga je voor een stok- of een zweefparasol?

Als je op zoek naar een geschikte parasol bent, is het eerst noodzakelijk om een keuze te maken; ga je voor een stokparasol of voor een zweefparasol? Beide varianten hebben zo hun voordelen, maar wij kunnen een zweefparasol absoluut aanraden.

Een belangrijk voordeel van een zweefparasol is dat je deze aan de zijkant van jouw balkon kunt plaatsen. In het midden van jouw balkon heb je daardoor meer ruimte voor bijvoorbeeld de tuinset of de loungeset. Indien je voor een zweefparasol zou kiezen, heb je midden op jouw balkon te maken met een parasolvoet. Dat is logischerwijs niet al te handig.

Moraal van het verhaal; voor op een balkon kunnen wij met name een zweefparasol aanraden. Als je in ons assortiment op zoek naar zweefparasols gaat, zie je echter behoorlijk veel varianten naar voren komen. Het is daarom van belang om gericht op zoek te gaan naar een parasol die passend is voor op jouw balkon. Meet daarom eerst de lengte, breedte en hoogte van jouw balkon op en ga vervolgens gericht op zoek naar de beste zweefparasol voor jouw op balkon. Wij helpen je daar uiteraard graag een handje mee!

Falcon T1 zweefparasol 250×250 cm taupe

Falcon T1 Zweefparasol 250×250 Cm Taupe

Om meerdere redenen kunnen wij deze zweefparasol van het merk Platinum van harte aanraden. Deze zweefparasol heeft bijvoorbeeld een diameter van 250 centimeter; dit is een stuk kleiner dan veel andere zweefparasols. Door deze relatief beperkte diameter is de kans groot dat deze parasol ook passend is voor op jouw balkon.

Bijkomend voordeel is dat deze parasol van de hoogste kwaliteit is, een fraaie kleur heeft (taupe) en ook nog een draaibare mast. Dankzij deze draaibare mast heb je eigenlijk nooit meer omkijken naar het verplaatsen van de parasolvoet; deze staat bovendien aan de zijkant van jouw balkon, waardoor je veel ruimte weet te besparen. Al met al is dit één van de beste parasols voor op een balkon!

Platinum Falcon zweefparasol T1 3×2 Taupe

Platinum Falcon Zweefparasol T1 3×2 Taupe

Ook over deze zweefparasol van het merk Platinum zijn wij zeer te spreken. dit komt ook door de compacte afmetingen; 3 bij 2 meter. Om meerdere redenen zijn deze afmetingen ideaal, onder meer omdat een balkon nooit vierkant is. Nee, een balkon is meestal rechthoekig en deze parasol is toevallig ook één van de weinige, rechthoekige varianten. Mede daardoor is deze parasol perfect te plaatsen op een balkon.

Dankzij de aluminium mast geniet je van een lange levensduur, terwijl de parasol er ook nog fraai uitziet. Dat is te danken aan de kleur van de parasol in combinatie met de stijlvolle parasolvoet. Voor alle rechthoekige en niet al te grote balkons is dit eigenlijk verreweg de beste keuze. Je geniet van een aangenaam klimaat op jouw balkon, terwijl deze parasol de felle Uv-straling perfect tegen weet te houden.

Naar welke van deze parasol gaat jouw voorkeur? Bekijk direct ons gehele assortiment en schaf direct de beste parasol voor op jouw balkon aan!