Tuinmeubelen

De leukste tips om je bloempotten op te fleuren

pexels tom swinnen 2249959

We hebben ze allemaal wel in de tuin staan in verschillende soorten en maten, we hebben het natuurlijk over bloempotten. Bijna iedereen heeft ze wel in de tuin staan gevuld met planten en bloemen en vaak zien we dan ook dat ze je hele tuin opfleuren. Ook kennen we natuurlijk allemaal de meest bekende bloempot namelijk de bloempot van terracotta met een hoge rand. Deze aardewerken bloempot is dan ook een echte klassieker die bijna iedereen wel kent.

Door de jaren heen zijn er echter veel meer verschillende soorten bloem potten bij gekomen en is de keuze dan ook enorm. Voor ieder type tuin is er dan ook wel een bloempot te vinden waar je zeker weten je voordeel mee kan doen. Dit zorgt er dan ook voor dat je tuin hiervan kan profiteren en dat je zo dus een extra gezellige sfeer realiseert!

Je hebt vaak de keuze in verschillende vormen maar ook in structuren, materialen en kleuren. Dit is dan ook heel erg prettig en zorgt er dan ook voor dat je een ruim aanbod hebt en zo kan zorgen voor veel sfeer in je tuin en de stijl compleet kan maken.

In deze blog gaan wij je laten zien hoe jij je bloempotten helemaal op kan fleuren. We geven je dan ook een aantal handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt zodat jouw bloempotten er straks weer helemaal stralend bij staan. Daarnaast heb je op deze manier echt een unieke bloempot te pakken en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk. Lees je snel met ons mee?

Waarom hebben we allemaal bloempotten in de tuin

Ten eerste gaan we kijken naar hoe het komt dat juist die bloempot nu zo populair is. Want hoe komt het nu eigenlijk dat we vaak allemaal wel een bloempot in de tuin hebben staan? Waarom vinden we dit zo handig en fijn? het antwoord op deze vraag is simpel. Als je een mooie bloempot in de tuin hebt staan dan fleurt dit niet alleen heel je tuin op het is ook nog eens erg handig.

Je kunt de bloemen en planten die in de bloempot staan namelijk ook eens een stuk beter verzorgen dan bloemen en planten die niet in een bloempot staan. Het is dan ook veel makkelijker om het op deze wijze aan te pakken.

Daarnaast  is het natuurlijk ook zo dat je voor een bloempot vaak niet de hoofdprijs betaald en ook dat is iets wat veel mensen wel prettig vinden. Ze vinden het fijn dat ze voor een relatief goedkope manier er toch heel sfeervol bij kunnen zitten in de tuin!

Je bloempot versieren met verf

De eerste oplossing om je bloempot wat op te fleuren is een hele makkelijke waar je ook niet veel voor nodig hebt. Daarnaast kost het je ook nog eens niet zoveel werk maar geeft het wel een heel leuk resultaat. Dat is dus een hele fijne win, win situatie.

Je kunt er daarnaast dus ook meteen allerlei versieringen mee aanbrengen op de bloempotten en het biedt je dus de mogelijkheid om alles helemaal naar eigen wens te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de bloempotten volledig verven en voorzien van een andere kleur maar ook kun je de keuze maken om dit deels te doen en om er dus voor te zorgen dat je ze anders vorm geeft. Zo kun je ook kleine versieringen aanbrengen of met letters en teksten werken.

Onderaan de streep heb je dus alle vrijheid om op deze wijze een bloempot te maken die helemaal bij jou en je tuin past. Zo kun je dus ook heel handig een bepaalde sfeer in je tuin neerzetten waar je erg blij van gaat worden. Ook dit is dus erg leuk om te doen en ook zeker weten de moeite waard.

Je bloempot versieren met riet of rotan

We kennen allemaal wel die heerlijke Ibiza sfeer waar veel mensen fan van zijn. Niet zonder reden want dit is dan ook een hele fijne en vooral relaxte sfeer. Ook dit is weer een sfeer en stijl die je dus met de bloempotten in je tuin heel fijn  neer kan zetten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de bloempotten versierd worden aan de buitenzijde met rotan en riet en dat is dan ook vrij gemakkelijk te realiseren.

Het enige wat je hoeft te doen is riet in de maat van de bloempot afsnijden en aan de bloempot bevestigen. Dit kun je gemakkelijk doen doormiddel van touw, ijzerdraad of eventueel sterke lijm. Op deze manier zorg je er dus voor dat het riet goed blijft zitten.

Zo geef je dus in een handomdraai een hele andere sfeer aan je saaie bloempot. Daarnaast past dit dus ook prima in de Ibiza stijl en sfeer thuis die je wellicht wel de boventoon laat voeren in je tuin. Alles bij elkaar zorgt dit er dus voor dat je heerlijk kan genieten van een sfeervolle en gezellige tuin die net even wat anders oogt dan een tuin met een standaard bloempot.

Versier de bloempot met steentjes

En dan heb je ook nog de optie om de bloempot met steentjes te versieren. Ook hier heb je weer verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je dit doen met standaard stenen en kiezels die je bijvoorbeeld ook gewoon buiten kan vinden. Hiermee maak je de pot heel natuurlijk. Maar ook kun je kiezen voor sierstenen zo krijg je natuurlijk ook meteen een hele andere sfeer. Het is maar net wat je zelf fijn vindt en wat dan ook het beste bij jouw tuin past.

Sierstenen   geven meteen een hele bijzondere stijl aan je bloempot. Het fijne hiervan is dat je ook meteen de kleur helemaal af kan passen op de rest van je tuin of op de sfeer en stijl die je graag neer wil zetten. Maar we hebben  natuurlijk ook de kiezelstenen nog. Ook dit kan een prima keuze zijn en heel erg goed passen in je tuin. Zeker als je een moderne sfeer in je tuin hebt of juist een hele natuurlijke sfeer dan kan dit een meer dan prima keuze zijn.

Het versieren van de bloempot met stenen is iets wat je ook weer heel erg makkelijk kunt realiseren. Het enige wat je hoeft te doen is een lijmpistool kopen of een sterke lijmsoort en hier de stenen mee op de bloempot bevestigen. Op die manier blijven ze vaak goed zitten en zorg je er dus ook voor dat de bloempot een tijdje mee kan.

Zorg voor een sterke versiering

Als je een bloempot gaat versieren voor in de tuin dan is het wel van belang om er rekening mee te houden dat je bloempot dus het grootste gedeelte van de tijd buiten staat. Hierdoor is het dus belangrijk dat je bloempot stevige versiering heeft die dus niet zomaar even bij de eerste de beste regenbui los kan laten.

Op die manier zorg je er dan ook voor dat de versiering sterk genoeg is en je bloempot dus altijd netjes blijft. Dit is dan ook zeker weten heel prettig en zorgt er ook nog eens voor dat je op die wijze genieten kan van een prachtige tuin met veel sfeer en kleur.

Kijk dus goed naar welke materialen je gebruikt voor de versieringen op je bloempot. Zijn deze materialen bestand tegen invloeden van buitenaf. Kunnen ze dus gerust buiten blijven staan. Maar ook is het van belang om te kijken of je ervoor kunt zorgen dat de versiering die je aanbrengt goed blijft zitten. Zorg dan ook dat dit stevig vast zit zodat ook dit het weer kan weerstaan. Alles bij elkaar is het dus een totaal plaatje waarmee je er dus voor zorgt dat de bloempotten niet alleen mooi versierd zijn maar ook nog eens langere tijd netjes meekunnen!

Het versieren van bloempotten voor in de tuin

Zoals je wel kunt zien is het dus heel erg leuk om die saaie bloempotten in de tuin een beetje op te leuken en om er zo dus een gezellig en sfeervol geheel van te maken! Op deze wijze kun je dan ook optimaal genieten van een schitterende tuin waarbij de versiering dus de boventoon viert.

Welke wijze van versiering je ook kiest het is vooral altijd belangrijk om goed te kijken hoe deze versiering bij jouw tuin past en bij de sfeer die je graag neer wil zetten. Juist dit is zo belangrijk en juist hierbij kun je die bloempotten dan ook goed gebruiken. Het kan ook heel erg leuk zijn om verschillende bloempotten op een verschillende manier te versieren en om er zo onderaan de streep een bont geheel van te maken. Ook dit kan namelijk heel sfeervol en gezellig ogen en ook dit wil je graag terug zien in je tuin.

Het versieren van bloempotten is dan ook zeker weten een leuke bezigheid en eentje die je ook veel plezier geeft en waar je veel mee kan bereiken. Je tuin krijgt op deze wijze een totaal andere uitstraling en sfeer en dat zonder de hoofdprijs te betalen!